REZULTATE BACALAUREAT 2012. Cine este Melek Kaftar, singura elevă de 10 din Brașov. VIDEO

REZULTATE BACALAUREAT 2012. Cine este Melek Kaftar, singura elevă de 10 din Brașov. VIDEO
După afișarea pe edu.ro primelor REZULTATE la examenul de BACALAUREAT 2012, la Brașov nu a fost decât o medie de 10.

După afișarea primelor REZULTATE la examenul de BACALAUREAT 2012, la Brașov nu a fost decât o medie de 10.

Potrivit edu.ro, la Brașov, singura medie de 10 la examenul de BACALAUREAT 2012 a fost obținută de Melek Kaftar, fiica unei brașovence originare din Chișinău și a unui om de afaceri turc, absolventă a Colegiului Național „Andrei Șaguna”, profilul științele naturii, bilingv română-franceză. „Frumoasă, deșteptă, ambițioasă și tenace, parcă nici nu se putea să poarte alt nume decât Melek, care în turcă înseamnă înger”, spune despre ea prof. Mariana Ionescu, directoarea liceului.

Media 10 la Bacalaureat i se pare ceva cât se poate de firesc, mai ales că a terminat clasa a XII-a tot cu media 10.

„În primul rând, am învățat ca lumea, pentru că încă de la începutul clasei a XII-a mi-am propus să termin clasa cu media 10 și să iau tot 10 și la Bac. Asta a fost prioritatea mea și am reușit. Examenul mi s-a părut foarte ușor, lucru normal dacă stai cu burta pe carte, cum se zice, minimum 3-4 ore pe zi, cum am făcut eu. Iar pe lângă această motivație a mea, un alt lucru foarte important a fost contribuția profesorilor, care ne-au sprijinit tot timpul, au lucrat suplimentar cu noi ori de câte ori le ceream, erau de-a dreptul bucuroși când îi solicitam și abia așteptau să le punem întrebări. Și îmi pare nespus de bine că, la rândul meu, le-am putut face și eu o bucurie, mai ales doamnei directoare Ionescu, care se pensionează în toamna aceasta”, dezvăluie Melek „secretul” performanței sale.

O performanță care îi va aduce și un premiu „pe care mi-am promis că mi-l voi da singură: un program legat de medicină, de pe Internet, se numește Vision Body și costă 40 de dolari, cu care vezi foarte bine toate oasele, țesuturile și organele din corpul omenesc”.

Pentru a avea astfel de REZULTATE LA BACALAUREAT 2012 s-a pregătit serios. Programul riguros de studiu n-a împiedicat-o însă câtuși de puțin să se ocupe și de pasiunile extrașcolare, precum activitatea în Minisatul „Sfântul Andrei” din cadrul Seminarului Teologic „Dumitru Stăniloae”, condus de profesorul Sorin Apan – „unul dintre mentorii mei spirituali, de la care am învățat un lucru esențial: atunci când știi, este simplu, atunci când nu știi este greu” – sau cursurile de filosofie din cadrul Proiectului „Agora”, unde a obținut și un premiu trei la unul dintre concursuri.

Din toamnă, Melek Kaftar se va muta la Paris, unde își va începe studiile universitare la Facultatea de Medicină a Universității Pierre et Marie Curie. Va studia pe banii părinților, pentru că, din păcate, toate încercările sale de a obține o bursă au rămas până acum fără nici un rezultat.

„Noroc că în Franța învățământul universitar este subvenționat în mare măsură de stat, așa că la universitatea la care am fost acceptată eu, taxele de școlarizare sunt destul de mici, mai costisitor va fi cu restul cheltuielilor, ca la Paris viața nu e chiar ieftină, dar sunt sigură că mă voi descurca”, se arată ea încrezătoare.

Cât despre o eventuală revenire în țară, după terminarea studiilor, „nici nu se pune problema”: „După șase ani de facultate vor urma alți cinci ani de specializare, iar apoi voi rămâne să profesez ca medic în Franța, unde sunt și condiții de muncă și salarii foarte bune, nu ca în România, unde știm cu toții care e situația sistemului medical”.

Până atunci însă, mai are o „urgență”: măcar o săptămână, două la mare. „Încă nu m-am hotărât dacă o să fie cu gașca pe litoralul românesc, sau cu părinții în Turcia, voi vedea”.

Primele REZULTATE la examenul de BACALAUREAT 2012 indică o rată de promovare de 43%, mai mică decât cea de anul trecut.

Surpriză totală la CFR Cluj. Noul antrenor debutează chiar astăzi pe banca ardelenilor în Europa...
Marius Rădoi a murit azi-noapte! Ştirea care cutremură România
FOTO. Andreea Marin, imagini de când era `vânată` de Playboy! Așa nu și-o mai aduce...
FOTO. Ea este considerată una dintre cele mai frumoase fiice de fotbaliști din lume! Cum...
Se dau BANI pentru români! Suma e INCREDIBILĂ. Intră direct pe card
Vacanţă în pandemie, cu preţul sănătăţii publice. Avertismentul experţilor: Efectele distracţiei se măsoară în numărul...
Scandalul consilierei decorate. Mesajul unui militar împușcat în misiune. „Noi nu am primit niciun telefon...
Marius Rădoi a murit azi-noapte! Ştirea care cutremură România
Ce a făcut Gigi Becali când a aflat că Anamaria Prodan e în stare gravă....
REGINA care nu se putea abţine să FACĂ sex. După ce PRINDEA un bărbat...
GE-NI-AL! Așa poți să primești o pensie de 3.000 de lei lunar. Trebuie să urmezi...
Ungurii nu se lasă și nu renunță la Ardeal! Au dat deja sute de milioane...
LOCKDOWN după alegeri în România? Alexandru Rafila, ANUNȚ ȘOC! Ce ne așteaptă în următoarele săptămâni
Actrița din Juno și Inception a devenit el. Cum arată după ce a dezvăluit că...
Industria care explodează în pandemie. Posibilităţile de creştere sunt uriaşe
SFÂRŞITUL BENZINEI: Noul combustibil în care chinezii investesc MILIARDE şi care ar putea duce la...
Florin Ristei, părere sinceră despre Delia, Mihai Bendeac și Cheloo: „Nu-ți trebuie prea multă carte...
×
Inchide