SHOW DD PENTRU OLTCHIM. Trei investitori au depus oferte pentru privatizare. Dan Diaconescu RISCĂ SĂ FIE DESCALIFICAT

SHOW DD PENTRU OLTCHIM. Trei investitori au depus oferte pentru privatizare. Dan Diaconescu RISCĂ SĂ FIE DESCALIFICAT
Publicat: 20/09/2012, 14:19
Actualizat: 09/07/2016, 20:18

Termenul limită pentru depunerea ofertelor pentru privatizarea combinatului Oltchim a expirat la ora 12.00. Aceiași trei investitori care au depus oferte și la termenul inițial, de luni, au venit și astăzi: Dan Diaconescu, acționarul minoritar de la Oltchim – firma germană PCC, și omul de afaceri Ștefan Vuza. Gigantul rusesc Gazprom nu a depus ofertă, deși își anunțase interesul.

La ora 12.15, Dan Diaconescu se certa cu Remus Vulpescu, șeful OPSPI, pentru că a depășit cu 4 minute termenul limită de depunere a ofertei. Procedura a necesitat ca Diaconescu să-și retragă oferta inițială, apoi să o depună din nou, îmbunătățită sau nu. Diaconescu a făcut acest lucru, însă la ora 12.04, termenul limită fiind 12.00. Remus Vulpescu i-a explicat că nu s-a luat încă o decizie. Diaconescu acuză un șiretlic, pentru a fi eliminat din cursă.

Remus Vulpescu a propus comisiei de privatizare ca oferta lui Dan Diaconescu să fie luată în considerare, chiar dacă a fost depusă prea târziu.

Sediul Ministerului Economiei s-a transformat într-un veritabil platou de televiziune, în care Dan Diaconescu schimbă replici acide și acuze cu șeful privatizării, Remus Vulpescu. „Suntem pe tv?”, a șoptit peste umăr Diaconescu. Toate televiziunile transmit în direct cearta, fără ca vreun oficial sau om de ordine să intervină.

„Este un fals mizerabil, meschin”, i-a spus Remus Vulpescu lui Diaconescu, referindu-se la un document prezentat de omul de televiziune.

Dan Diaconescu a prezentat o presupusă scrisoare, din partea unei firme al cărei nume nu a dorit să îl prezinte, dar a lăsat să se înțeleagă că e vorba de Gazprom. „Vă bucurați ca un copil”, i-a spus Diaconescu lui Vulpescu.

Dialogul Dan Diaconescu – Remus Vulpescu

Vulpescu: V-aș ruga să nu ne luăm de mână. Nu suntem noi stăpânii timpului.
Diaconescu: Vreți să dați combinatul la fier vechi și să faceți un jaf la Oltchim. Vreau să zic jos labele de pe Oltchim, jos labele lui Vulpescu și Ponta. Ce oră trecem acolo?

Vulpescu: Dumneavoastră nu vă puteți folosi la ora 12.04 de un text nesemnat și cu pătrățele în loc de litere pentru a ne cere nouă să marcăm pe un document altă oră.

Diaconescu: Luați un prim plan cu fața domnului Vulpescu când va vedea această hârtie. Mergem mai departe domnul Vulpescu, vă convine domnul Vulpescu?

Vulpescu: Nu știu la ce vă referiți.

Diaconescu: Domnul Vulpescu sunt înțelegerile semnate de dumneavoastră în urmă cu patru săptămâni. Domnul Vulpescu, domnul Vulpescu vă dați demisia? Sunt înțelegerile de acum patru săptămâni. Stimați telespectatori, domnul acesta împreună cu șeful său au refuzat acest investitor cu 2 miliarde de euro acum patru săptămâni.

Vulpescu: Eu nu am spus că veți fi descalificat, ci doar că ați depus plicul la 12.04.

Diaconescu: V-ați dat arama pe față. Doamne ferește cum să ne retragem oferta, asistați la o nemernicie transmisă în direct. Nu am venit să completăm oferta de acum câteva zile. Domnul Vulpescu ne-a întins o capcană și ne-a spus că trebuie să ne retragem dosarul pentru a face o nouă ofertă. Ne-a ținut de vorbă, ne-a dat niște cafele, era oricum suspectă dărnicia domnului Vulpescu. Au fost niște colege care se făceau că nu se pricep. La 11.50 domnul Vulpescu zice hai să punem o oră 11.57.

Vulpescu: Dosarul domnului Diaconescu rămâne în competiție.

Diaconescu: Nu cred că rămâne în competiție la felul în care se comportă domnul Vulpescu. Este cel mai mare investitor, dar nu putem spune cine e.

Diaconescu: Am dublat valoarea ofertei

Președintele PP-DD, Dan Diaconescu, a declarat că a dublat valoarea ofertei pentru preluarea Oltchim și că îi pregătește o surpriză premierului Victor Ponta, aducând un investitor străin la combinatul din Râmnicu Vâlcea.

„Am dublat oferta pentru Oltchim, dar caietul de sarcini îmi interzice să divulg valoarea. Îi pregătesc o surpriză premierului Ponta, căruia îi urez un sincer «La mulți ani» (Ponta împlinește joi 40 de ani, n.r.) și aduc un investitor străin”, a afirmat Diaconescu la intrarea în sediul Ministerului Economiei, unde vor fi depuse ofertele pentru preluarea Oltchim.

Virgiliu Băncilă, președintele executiv al SCR Group, controlat de omul de afaceri Ștefan Vuza, a declarat că grupul a depus două oferte pentru Oltchim, ambele îmbunătățite.

Una dintre oferte vizează combinatul, iar cealaltă creanțele, a spus Băncilă.

„Ne-am îmbunătățit oferta. Avem două oferte, câte una pe fiecare firmă”, a afirmat Ștefan Vuza.

Până luni, termenul limită inițial, au depus oferte trei cumpărători: PCC SE, înregistrată în Germania, Dan Diaconescu și Ștefan Vuza, prin firmele Chimcomplex și Aisa Invest.

Termenul de depunere a ofertelor a fost prelungit până joi, 20 septembrie, la ora 12:00, șeful OPSPI ținând cont cont de trei acțiuni în instanță depuse de Dan Diaconescu și de solicitarea de amânare formulată de societăți care reprezintă grupul rus Gazprom.

Diaconescu a depus trei acțiuni în instanță, una împotriva unei hotărâri AGA Oltchim, celelalte vizând suspendarea și anularea procedurii de privatizare și a contractului de privatizare care ar urma să fie încheiat.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Doliu la Casa Regală Britanică. Prințesa Beatrice a trecut prin clipe grele după ce primul...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Dispare numerarul? Decizia finală UE pentru plata cu BANCNOTE
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Condamnarea pentru viol a lui Harvey Weinstein, anulată de o instanță din New York