A doua „bombiță” a lui MRU: Crin Antonescu nu ar fi în politică dacă serviciile s-ar implica

A doua bombiță a lui MRU: Crin Antonescu nu ar fi în politică dacă serviciile s-ar implica
Publicat: 14/11/2012, 17:07
Actualizat: 21/05/2015, 06:35

Copreședintele ARD Mihai Răzvan Ungureanu i-a cerut, miercuri, președintelui Senatului, Crin Antonescu, să aducă dovezi în sprijinul afirmațiilor sale că serviciile sunt implicate în politică, fostul șef al SIE spunând că, dacă prin absurd acest lucru s-ar întâmpla, liderul PNL nu ar fi în politică.

Ungureanu a spus că președintele Senatului Crin Antonescu se pronunță continuu asupra felului în care instituțiile statului, cu referire precisă la serviciile speciale, ar fi implicate în politică.

El a spus că Antonescu „trăiește în continuare în fantasmele domniei sale”.

„Este și președintele Senatului, ocupă o funcție înaltă în stat. A fost președinte interimar și avem tot dreptul să-i cerem ca măcar pe subiectele cu înaltă încărcătură strategică să nu se pronunțe, nu pentru că nu știe să se cenzureze, ci pentru că nu cunoaște lucrurile”, a adăugat Mihai Răzvan Ungureanu.

Mihai Răzvan Ungureanu a arătat că, atunci când ocupa funcția de director al SIE, i-a invitat la dialog pe toți șefii partidelor parlamentare și că președintele PSD, Victor Ponta, a venit, în schimb Crin Antonescu nu a venit niciodată.

El a adăugat că sună foarte prost felul în care Crin Antonescu s-a referit la activitatea comisiilor parlamentare de control al SRI și SIE.
„Nu-mi aduc aminte să fi existat vreodată vreo problemă să arunce suspiciuni asupra felului în care comisiile de control și-au făcut datoria. Domnul Antonescu nu vrea să știe aceste lucruri, în schimb se pronunță cu lejeritate”, a apreciat Ungureanu.

El a adăugat că este dreptul său de a-l întreba clar pe Crin Antonescu de unde trage concluziile privind implicarea serviciilor speciale în politică și pe baza căror dovezi.

„În momentul în care domnia sa (Crin Antonescu – n.r.) se referă în numeroase rânduri la serviciile speciale ca fiind supuse influenței politice, dreptul nostru este acela de a-l întreba foarte clar de unde trage concluziile, pe seama căror dovezi și suntem îndreptăți să-i cerem public să vină cu aceste dovezi, pentru că dacă serviciile se implică în politică și dacă aceste lucruri se petrec, opinia publică are dreptul să știe. Eu nu am cunoștință de așa ceva, sper că domnia sa are demnitatea de a veni cu o explicație foarte clară în fața țării înainte de a vorbi fără să existe un altfel de rezultat decât acela de a contribui la răul general. Îi mai spun ceva domnului președinte al Senatului, Crin Antonescu: presupunând prin absurd că serviciile speciale ale României s-ar implica în politică, tare mi-e teamă că domnia sa nu ar fi om politic”, a spus Mihai Răzvan Ungureanu.

Președintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, sâmbătă, la Sinaia, că serviciile speciale ale statului trebuie să se retragă din politică.
„Una dintre marile noastre bătălii este să facem în România o adevărată democrație, adică să facem în România din politică o afacere cu adevărat civilă. Lucrul despre care lumea nu vrea sa vorbească de foarte mulți ani este că, dacă e adevărat că anumite zone de administrație trebuie depolitizate, este foarte adevărat că, de pildă, serviciile speciale ale statului român trebuie să se retragă din politică”, a declarat Crin Antonescu.

El a participat, sâmbătă, la Sinaia, la lansarea candidaților USL din Prahova.

Întrebat la GÂNDUL LIVE dacă din punctul său de vedere Ponta va fi premier și după 9 decembrie, Ungureanu a răspuns: „Evident nu. Nu participă la anumite zile de naștere. Impresia pe care o am este că actualul premier știe că nu va mai fi premier după 9 decembrie. Loviturile vin de unde nu te aștepți. Există condiții mai mult sau mai puțin vizibile pentru a obține statutul de candidat. Domnia sa sigur știe. (…) Luați-o ca o anecdotă. Ce se întâmplă în cadrul USL pune semne de întrebare despre cum va reuși să reziste USL după 9 decembrie.”

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Un bărbat a fost găsit crucificat pe un gard, cu cuie bătute în mâini. Poliția...
Locul din România în care oamenii s-au întors în timp, în 1888. Cel mai ciudat...
FOTO. Mădălina Ghenea, despărțire oficială bombă de iubit chiar în ziua de Paște! Românca a...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
O gaură misterioasă, de mărimea Elveției, se formează în același loc în Antarctica. După 50...
“Am plâns pentru Vlad Pascu. Este o victimă!”. Elena Merișoreanu a șocat și tulburat România...
Minune de Paște! S-a vindecat de CANCER, după ce a trecut prin momente grele
Reacţia unor turişti thailandezi, ajunşi în ziua de Paşte în Maramureş. Au făcut poze cu...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Lando Norris a obținut prima victorie din carieră în Formula 1. Pilotul britanic l-a învins...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Macron îl îndeamnă pe Netanyahu să ajungă la un acord de armistiţiu cu Hamas
Omul care A INVENTAT cea mai folosită armă din lume! „Era NEBUN, dar...
Șoferii cu mașini pe benzină vor plăti mai mult. Decizie în România, în a doua...
Codrin Ștefănescu, mărturii șocante. Și-a organizat înmormântarea, pas cu pas
Zodiile care vor pierde o persoană dragă până la finalul primăverii. Ce anunță astrele pentru...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Roberta și Julia își aruncă săgeți în Casa Iubirii! Patrick, pe post de arbitru: „Diferența...
Cât de bogată este, de fapt, Maria Cârneci: "Nu am mașină"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Test de cultură generală. Care forță naturală doboară orice copac?