ALEGERI PARLAMENTARE 2012. USL a făcut harta trădării din PDL. Lider PSD: „Primarii PDL care susțin acum USL spun că PDL nu mai există”

ALEGERI PARLAMENTARE 2012. USL a făcut harta trădării din PDL. Lider PSD: Primarii PDL care susțin acum USL spun că PDL nu mai există
Publicat: 08/12/2012, 15:32
Actualizat: 29/07/2014, 18:45

În urmă cu doar șase luni candidau din partea PDL pentru a fi aleși în fruntea comunităților locale, iar acum, simțind valul schimbării, susțin candidații USL. Primarii din mai multe județe au trecut oficial sau prin înțelegeri secrete de partea Uniunii, sprijinând candidații acesteia pentru a intra în Parlament. Cu toate acestea, ei nu pot demisiona din PDL, deoarece și-ar pierde mandatul. În schimb, dacă vor fi excluși din tabăra democrat-liberalilor își continuă fără probleme mandatul câștigat la alegerile din 10 iunie.

În vreme ce liderii USL din teritoriu fac statistica trădărilor din județe, conducerea PDL susține că totul „este o poveste” și fenomenul trecerii în barca puterii nu este atât de mare cum îl prezintă adversarii politici. „Or să aibă o foarte mare surpriză”, a fost verdictul dat de secretarul general al PDL, Gheorghe Flutur, contactat de gândul.

Șeful CJ Constanța: „Primarii au nevoie de proiecte, toți cei patru primari PDL din județ au venit să ne sprijine”

„Niciun primar din județul Hunedoara nu mai susține ARD, toți sunt cu USL. Este libertate de opțiune, este democrație”, a declarat pentru gândul senatorul PNL, Dan Radu Rușanu. Motivele primarilor traseiști le explică președintele organizației PNL Hunedoara Mircea Moloț. „Toți primarii susțin USL. Observând ce a realizat USL, s-au delimitat de politica PDL dinainte de luna iunie și merg pe mâna noastră”, susține liberalul.

Cu toate acestea nu vede un avantaj sigur în această mișcare politică pentru câștigarea mandatelor de parlamentar. „Nu înseamnă că automat alegătorii vor merge pe mâna primarului”, a spus Moloț.

Adrian Duicu, președintele CJ Mehedinți, nu se ascunde după vorbe: „primarii vor continuitate, vor o relație bună cu autoritățile județene”. În județul său, traseismul politic în tabăra ARD este la cote alarmante pentru partidul condus de Vasile Blaga. Potrivit lui Duicu, treizeci de primari, din 34, și-au anunțat deja sprijinul pentru candidații USL.

Și Nicușor Constantinescu, președintele CJ Constanța, susține această teorie. „Primarii au nevoie de proiecte, toți cei patru primari PDL din județ au venit să ne sprijine”, a susținut pentru gândul Constantinescu. Astfel primarii din Poarta Albă, Castelul, Dobromir Sud și Ciobanu sunt de partea USL la alegerile parlamentare.

Situația se repetă în județul Bistrița Năsăud unde, potrivit președintelui Consiliului Județean, Radu Moldovan, primarii din Șintereag, Budacu de Jos, Dumitra și Căianu Mic susțin în mod oficial candidații USL. Pe lângă aceștia, alți cinci primari sunt tot de partea candidaților Uniunii.

„Majoritatea primarilor PDL care susțin acum USL spun că PDL nu mai există”

În județul Suceava, considerat până în vară un fief democrat-liberal, situația este în datele USL dramatică pentru ARD. Nu mai puțin de 15 primari au întors armele și au trecut în tabăra USL. În inventarul președintelui CJ Suceava, Cătălin Nechifor, se numără: municipiul Suceava, Vatra Dornei, Dolhasca, Frasin, Vama, Hânțești, Capul Câmpului, Dolhești, Rădășeni, Malini, Berchișești, Mănăstirea Humorului, Șerbăuți, Stroiești și Ciprian Porumbescu.

„Majoritatea primarilor PDL care susțin acum USL spun că PDL nu mai există”, a declarat pentru gândul Cătălin Nechifor.

Mai jos, tot în Moldova, în județul Bacău, jumătate din primarii care aparțin PDL au început să simtă valul schimbării. Președintele CJ Bacău, Dragoș Benea, anunță că opt din cei 17 primari care aparțin PDL au venit alături de USL. Pe lista trădării se numără: Doftana, Sărata, Horgești și Solont.

„În Giurgiu doar doi primari nu aparțin USL. Săracii de ei nici măcar nu contează”

O situație specială se înregistrează în județele Olt și Giurgiu. În ele, numărul primăriilor care aparțin PDL sunt luate „în glumă” de adversarii de la USL. „În Giurgiu doar doi primari nu aparțin USL. Săracii de ei nici măcar nu contează”, a declarat pentru gândul președintele PSD Giurgiu, Nicolae Bădălău. Cum s-a ajuns la această situație? „La USL a venit Marin Anton cu toată organizația PDL și primarii lor. Restul nu mai contează”, a precizat social-democratul.

La Olt, potrivit deputatului Florin Iordache ARD se bazează pe doi primari, în timp ce USL are de partea sa 110 primari.

Transferul de la Giurgiu s-a repetat în vară în județul Caraș-Severin, unde organizația PDL, în frunte cu Sorin Frunzăverde, a trecut la PNL. Pentru parlamentare, transferurile politice nu mai sunt de mare actualitate.

Veștile rele pentru ARD în județul Călărași sunt anunțate de președintele Consiliului Județean, Răducu Filipescu. „Zece primari PDL vor trece la noi”, a declarat pentru gândul Filipescu. Nici ceilalți primari nu sunt „agresivi” și joacă „la două capete”.

Situația se repetă în județul Iași. „La începutul campaniei au fost foarte mulți primari de la ARD care au venit la întâlnirile noastre, dar nu le pot da numele că vor avea probleme”, a spus pentru gândul primarul municipiului Iași, Gheorghe Nichita. USL este pe cai mari în județ: are deja 88 din cei 98 de primari. Cu toate acestea alți „șapte-opt sunt dispuși să ajute USL”.

În județul vecin, Botoșani. USL are toate primăriile de orașe, dar așteaptă 15 din cei 24 de primari ai PDL să li se alăture.

„Vin primari, dar caractere vin?”

Valul primarilor care se mută cu bagaje și arme de la ARD spre USL nu este pe placul președintelui PSD Vaslui, Dumitru Buzatu. „Primarii care pleacă demonstrează lipsă de caracter. Oameni sunt mulți, dar caractere puține. Nu sunt de acord cu această strategie”, a declarat pentru gândul Buzatu.

Flutur: „Suntem mobilizați la maxim. USL s-a amăgit încă o dată”

Situația din teritoriu prezentată de liderii USL este considerată „o poveste” de conducerea PDL care îi avertizează chiar pe oamenii lui Ponta și Antonescu că vor avea „o surpriză” în ziua alegerilor.
„Domnii de la USL am văzut că folosesc niște declarații ca și cum au consumat ceaiuri de etnobotanice. Au venit, au făcut poză cu primarii noștri, le-au dat bani la rectificare și bine au făcut, dar o să aibă o mare surpriză. O ședință foto la Suceava a costat 8 miliarde. Este vorba de primarul din Frasin care ne susține tot pe noi”, a declarat, pentru gândul, secretarul general al PDL, Gheorghe Flutur. Liderul democrat-liberal a adăugat că USL „a lucrat necinstit”, încercând să atragă primarii PDL de partea sa și va primi ceea ce merită dacă chiar au crezut că aceștia vor schimba macazul.

„Suntem mobilizați la maxim. USL s-a amăgit încă o dată”, a spus Flutur.

Berca: „Pot fi discuții de genul , , dar nu te ajută”

Vicepreședintele PDL Gabriel Berca și lider al organizației de la Bacău admite că în județ există un caz al unui primar al partidului care și-a declarat public susținerea față de candidatul USL, însă situația este departe de a fi așa cum o prezintă USL. „Presiunile sunt uriașe. . Așa se încearcă șantajarea primarilor PDL, dar nu are efect. Pot fi discuții de genul , , dar nu te ajută”, a declarat Berca, pentru gândul.

La rândul său, liderul PDL Bistrița, Ioan Oltean, susține că un singur primar a trecut în barca USL, restul rămânând să se bată de partea democrat-liberalilor. „Asupra oricărui primar s-au făcut presiuni, au fost șantajați să susțină candidații USL. Nu cred însă că vor fi probleme”, a declarat Oltean, pentru gândul.

ALEGERI PARLAMENTARE 2012. REZULTATE și EXIT POLL. HARTA INTERACTIVĂ A ALEGERILOR PARLAMENTARE 2012

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
După ce a câștigat 1 milion $ la loterie, o femeie s-a gândit să mai...
Cronica unui 'blat' anunțat. Motivul real pentru care Zanni a fost eliminat și adus înapoi...
FOTO. Antonia, ce apariție! Nimeni nu se gândea că o va vedea așa
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Imagini demențiale cu prezentatorul PRO TV: s-a cherchelit, a făcut show, iar finalul e fabulos!
Actrița celebră, la un pas de PARALIZIE! A descoperit că are o TUMORĂ pe măduvă
Vremea 6 mai - 3 iunie 2024. La începutul săptămânii viitoare, temperaturile vor depăși 26...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Există români care nu și-au primit pensiile înainte de Paște: „Mi-am făcut niște calcule. Mă...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Avertismentul sumbru şi profetic al lui Macron pentru Europa, o regiune în pericol de moarte...
Erupție GIGANTICĂ pe Soare! Radiațiile AU AJUNS deja pe Pământ
Interdicție completă în România. E ILEGAL pentru orice român sau străin. 3 ani închisoare
Au început lucrările la o autostradă vitală pentru România. S-a forat primul kilometru de tunel
Ce a putut să găsească o tânără într-un burger de pui cumpărat de la un...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Mioara Velicu rememorează copilăria autentică de la sat: „Am crescut într-o familie cu 8 copii....
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Telescopul Gemini a făcut o descoperire neașteptată despre stelele binare gigantice