Anca Dragu va cere Birourilor permanente reunite clarificări referitoare la conducerea plenului din 9 septembrie. „Nu putem arunca pisica de colo-colo”

Publicat: 14 09. 2021, 15:27
Președintele Senatului, Anca Dragu. Sursa: MEDIAFAX FOTO

Președintele Senatului, Anca Dragu, a anunțat că va sesiza Birourile permanente reunite ale Parlamentului pentru a clarifica situația conducerii ședinței comune din 9 septembrie, în care a fost citită moțiunea de cenzură.

Întrebată dacă va sesiza Birourile permanente reunite cu privire la conducerea plenului, Anca Dragu a răspuns afirmativ.

„Trebuie să vedem abuzul pe care l-a comis şi domnul Roman în acea şedinţă. Colegii dumnealui spun că el a fost cel abuzat, dar nu înseamnă că a fost chiar aşa (…) Da. Vom cere clarificarea situaţiei, în primul rând, şi nu putem lăsa această situaţie aşa, în aer, şi să aruncăm pisica de colo-colo. Suntem oameni responsabili, suntem parlamentari, avem Constituţie pe care trebuie să o respectăm.

Eu trebuia să conduc acea şedinţă a plenului reunit. Până pe 9 septembrie au fost 13 şedinţe comune – şapte şedinţe au fost conduse de domnul preşedinte Orban şi şase de mine. (…) Care mai este alternanţa? Argumentul domnului Roman este unul superficial”, a declarat Anca Dragu, citată de Agerpres.

Ședința din 9 septembrie, marcată de un scandal

Declarația acesteia vine în contextul în care ședința din 9 septembrie a fost marcată de o controversă cu privire la președinții de ședință.

Dat fiind faptul că președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban, a lipsit de la ședință, locul său a fost ținut de liderul deputaților PNL, Florin Roman. Doar că mai mulți parlamentari s-au declarat nemulțumiți de faptul că Roman a dorit el să conducă ședința, în contextul în care președintele Senatului, Anca Dragu, era de față.

Într-un final, Roman, care a refuzat inițial să îi dea microfonul Ancăi Dragu, a fost evacuat de către mai mulți parlamentari, după un scandal de câteva minute.

Roman a închis şedinţa şi a plecat de la tribuna Parlamentului, la presiunea parlamentarilor USR PLUS şi AUR. După ce Roman a anunţat că închide şedinţa, conducerea a fost preluată de Anca Dragu.

Camera Deputaţilor şi Senatul s-au reunit, pe 9 septembrie, în şedinţă comună pentru prezentarea moţiunii de cenzură depusă de USR PLUS şi AUR.