Florin Roman și George Simion se amenință cu plângeri penale după circul din Parlament: M-a blocat prin forță, huliganism, injurii și agresiune fizică

Florin Roman și George Simion se amenință cu plângeri penale după circul din Parlament: M-a blocat prin forță, huliganism, injurii și agresiune fizică
Publicat: 09/09/2021, 18:51
Actualizat: 09/09/2021, 18:52

Vicepreședintele Camerei Deputaților, Florin Roman, afirmă că va depune plângere penală împotriva parlamentarilor de la AUR și USR-PLUS care l-au înlăturat cu forța de la conducerea ședinței de plen dedicată citirii moțiunii de cenzură. Și AUR vrea să depună plângere penală pe numele lui Florin Roman care a încercat sa blocheze ședinta Parlamentului.

Ședința de joi a plenului reunit al Parlamentului pentru citirea moțiunii de cenzură depusă de USR PLUS și AUR a debutat cu scandal, după ce deputatul liberal Florin Roman a preluat microfonul și a refuzat să o lase pe Anca Dragu, președintele Senatului de la USR-PLUS, să conducă ședința. Acesta a fost îndepărtat de la microfon de către parlamentarii USR PLUS și AUR și a părăsit ședința de plen.

Voi depune plângere penală pentru huliganism și distrugere de documente oficiale, impotriva celor din coaliția toxica USR-AUR, care in timpul sedintei plenului reunit, m-a blocat prin forța, huliganism, injurii și agresiune fizica sa îmi exercit mandatul constituțional!”, a scris Roman pe Facebook, la scurt timp după incident.

„Solicit demisia presedintei Senatului pentru ca a încurajat actele de huliganism! Și pentru ca a comis un nou abuz constituțional! Noua alianța toxica USR -AUR a demonstrat azi imaginea unei Romanii care ar putea fi condusă de politicieni iresponsabili!”, a mai spus Roman.

„Conform regulamentului, ședințele plenului reunit sunt conduse alternativ, de președinții Camerei Deputatilor sau al Senatului, iar de azi de la ora 16,00, conform deciziei publicate in Monitorul Oficial, mi-au fost încredințare atribuțiile președintelui Camerei Deputatilor! Ultimele doua sedinte de plen reunit au fost conduse de președinta (încă) a Senatului, Anca Dragu. Era evident rândul CD, motiv pentru care mi-a și fost înmânat desfășurătorul de ședința!”, a precizat Roman.

„A fost nevoie de intervenţia chestorilor pentru a reinstaura ordinea. Domnul Roman şi-a înşuşit calităţi care nu îi aparţineau. Nu trebuia să conducă o şedinţă de plen. A fost delegat să îi locul lui Orban, dar nu a fost delegat din punctul de vedere al ierarhiei, preşedintele Senatului e peste vicepreşedintele Camerei Deputaţilor. Ocupa un scaun care nu i se cuvenea, o să aibă o plângere penală din partea noastră pentru uzurpare de calităţi oficiale. El trebuie să cedeze microfonul. Chestorii îşi fac datoria, dacă lângă Roman e preşedintele Senatului, preşedintele Senatului trebuie să prezideze şedinţa”, a afirmat la rândul său George Simion.

Camera Deputaților și Senatul s-au reunit, joi, în ședința comună, pentru a citi moțiunea de cenzură depusă de USR-PLUS și AUR. La ședință USR-PLUS a cerut ca dezbaterea și votul pentru moțiune să aibă loc săptămâna viitoare. Parlamentarii PSD și PNL au participat la ședință și votat împotriva propunerii USR-PLUS. Moțiunea va fi votată după ce CCR se va pronunța pe sesizarea făcută de premierul Florin Cîțu.

Gilda Popa
Gilda Popa este licențiată în Drept și a urmat un master de psihologie organizațională la Facultatea de Psihologie - Universitatea București. A mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Inter Milano a sărbătorit titlul “Made in Romania”. Imaginile cu fotbaliștii care dansează pe piesa...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
O legendă a cinematografiei a încetat din viață. S-a stins o mare stea
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Oamenii de știință din domeniul energiei dezleagă misterul strălucirii aurului