Anca Dragu despre circul din Parlament de la citirea moțiunii: Domnul deputat Roman nu avea dreptul să conducă acea ședință. Abuziv a tras acel microfon

Anca Dragu despre circul din Parlament de la citirea moțiunii: Domnul deputat Roman nu avea dreptul să conducă acea ședință. Abuziv a tras acel microfon
Președintele Senatului, Anca Dragu / Sursa foto: Facebook - Anca Dragu
Publicat: 10/09/2021, 19:04

Președintele Senatului, Anca Dragu, a vorbit vineri, la Antena 3, despre scandalul de joi din Parlament, la citirea moțiunii de cenzură depusă de USR-PLUS și AUR. Dragu spune că vicepreședintele liberal al Camerei Deputaților, Florin Roman, nu avea dreptul să conducă sau să închidă acea ședință, cu atât mai mult cu cât la masă era președintele Senatului. Ea a precizat ca Roman a preluat abuziv microfonul. 

Ședința de joi a plenului reunit al Parlamentului a debutat cu scandal, după ce deputatul liberal Florin Roman a preluat microfonul și a refuzat să o lase pe Anca Dragu, președintele Senatului de la USR-PLUS, să conducă ședința. Acesta a fost îndepărtat de la microfon de către parlamentarii USR PLUS și AUR și a părăsit ședința de plen.

„Domnul deputat Roman nu avea dreptul să conducă acea ședință, să conducă sau să închidă ședința. Cu atât mai mult cu cât la masă era președintele Senatului, pentru că dacă este un președinte la masă nu poate conduce un vicepreședinte. Între mine și domnul Roman a fost o discuție înainte de ședință. Abuziv a tras acest microfon. În momentul în care a început să vorbească l-am întrebat ce faceți? Nu s- a sinchisit”, a declarat Anca Dragu la Antena 3.

Florin Roman a preluat inițial conducerea ședinței comune

Președintele Senatului mai spune că nu e adevărat că secretariatul Camerei l-a desemnat pe Florin Roman.

„Dacă ne uităm în cele 14 plenuri reunite, domnul președinte Ludovic Orban condusese șapte și eu șapte. Era rândul meu să conduc. Era și o cutumă. Cel care conduce dimineață, conduce și după amiază Care e miza? Oprirea parcursului moțiunii de cenzură!”, a punctat Anca Dragu.

Florin Roman a preluat inițial conducerea ședinței comune, după care Ionuț Moșteanu, deputat USR PLUS, a respins rezultatul votului și a spus că Florin Roman face un abuz nelăsând-o pe Anca Dragu să conducă ședința. Deputatul PNL Roman s-a ținut cu mâinile de microfon, în timp ce chestorii trăgeau scaunul de sub el, în încercarea de a conduce ședința plenului reunit.

Anca Dragu a redeschis şedinţa, în calitate de preşedinte al Senatului

Parlamentarii AUR l-au înconjurat pe Florin Roman, preşedintele de şedinţă. „Băi mafiotule, lasă microfonul!”, i s-a adresat lui Roman deputatul Dan Tănasă.

Florin Roman a declarat şedinţa închisă și a părăsit sala de plen. Anca Dragu a redeschis şedinţa, în calitate de preşedintă a Senatului. Dragu, la propunerea lui Ionuţ Moşteanu, a suplimentat ordinea de zi astfel încât să fie pe ordinea de zi şi votarea calendarului moţiunii. Punctul de pe ordinea de zi nu a trecut, fiind 117 voturi „pentru” şi 216 „împotrivă”. Deputatul Bogdan Rodeanu (USR PLUS) a citit într-un final moțiunea de cenzură împotriva premierului Florin Cîțu.

Val de plângeri penale după circul din Parlament

Ulterior, Florin Roman și George Simion, liderul AUR, s-au amenințat reciproc cu plângeri penale.

Voi depune plângere penală pentru huliganism și distrugere de documente oficiale, impotriva celor din coaliția toxica USR-AUR, care in timpul sedintei plenului reunit, m-a blocat prin forța, huliganism, injurii și agresiune fizica sa îmi exercit mandatul constituțional!”, a scris Roman pe Facebook, la scurt timp după incident.

„A fost nevoie de intervenţia chestorilor pentru a reinstaura ordinea. Domnul Roman şi-a înşuşit calităţi care nu îi aparţineau. Nu trebuia să conducă o şedinţă de plen. A fost delegat să îi locul lui Orban, dar nu a fost delegat din punctul de vedere al ierarhiei, preşedintele Senatului e peste vicepreşedintele Camerei Deputaţilor. Ocupa un scaun care nu i se cuvenea, o să aibă o plângere penală din partea noastră pentru uzurpare de calităţi oficiale. El trebuie să cedeze microfonul. Chestorii îşi fac datoria, dacă lângă Roman e preşedintele Senatului, preşedintele Senatului trebuie să prezideze şedinţa”, a afirmat la rândul său George Simion.

Pe de altă parte, Rareș Bogdan a explicat, la România TV, că „Roman era acoperit total de lege”, deoarece, potrivit regulamentului comun publicat în Monitorul Oficial, „„şedinţele comune se conduc prin rotaţie” iar ultimele două fuseseră conduse de Anca Dragu, preşedintele Senatului.

În replică, Adrian Wiener, deputat USR PLUS; a amintit că a fost depusă o plângere penală împotriva unuia dintre parlamentarii AUR.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cazul ciudat al miliardarului german care și-ar fi înscenat moartea ca să fie împreună cu...
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr...
Câți bani au primit Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la MasterChef. Suma este...
A fost la un pas să moară din cauza unui produs de slăbit popular la...
Vremea 22 aprilie - 20 mai 2024. Prognoza meteorologilor de 1 Mai şi de Paşte;...
Ireal cât a costat sicriul lui Corduneanu! Cosciugul, adus din America
Afirmații revoltătoare făcute de preotul Nicolae Tănase despre femeile agresate sexual: ,,Fetele nu sunt chiar...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Este legal să circuli cu o copie a talonului auto?
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Devine obligatoriu în România de 1 octombrie 2024. Se dau amenzi de până la 10.000...
Scumpiri de weekend. Prețul benzinei crește la pompă
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
De ce s-a SINUCIS Mihaela, fata care s-a aruncat de la balcon! Șocant ce a...
Robi și Rebecca, discuție în camera roșie! S-ar vedea sau nu într-un cuplu cu Robi?...
Gestul disperat făcut de David Pușcaș pentru a avea bani de chirie: "Eram în momente...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Ce culoare aveau cele mai vechi molecule colorate de pe Pământ?