Antonescu: PNL va vota împotriva amnistiei și modificărilor aduse Codului Penal

Publicat: 13 12. 2013, 15:26
Actualizat: 29 07. 2014, 18:32

Conducerea PNL a decis cu unanimitate de voturi să nu voteze în Parlament legea grațierii și amnistiei și să respingă în bloc modificările propuse pentru Codul Penal. Anunțul a fost făcut de liderul PNL, Crin Antonescu, iar această poziție este „imperativă” pentru toți parlamentarii PNL. În această săptămână, PNL a susținut modificările aduse Codului Penal, atât în Comisia Juridică, cât și în plenul Camerei Deputaților.

„Respingem aceste modificări, chiar dacă deputații noștri le-au votat. În legătură cu modificările la Codul Penal, despre care vom discuta după ce se întorc de la CCR sau la reexaminare, vom vota împotriva acestor modificări, toate, în bloc, și vom solicita Guvernului și Ministerului Justiției să pregătească în deplină transparență, în consultare cu toți cei care sunt calificați pentru asta un proiect de modificare care să rezolve acele probleme care există în actualul Cod Penal”, a spus Antonescu.

Liberalul a adăugat că parlamentarii PNL nu vor vota nici legea amnistiei, cerând scoaterea ei de pe ordinea de zi.

„Dacă cineva dorește să o mențină pe ordinea de zi, vom vota împotriva ei, vot deschis, dacă e vot secret plecăm din sală”, a precizat Antonescu.

Camera Deputaților a adoptat în această săptămână modificări la Codul Penal, care confereau parlamentarilor o super-imunitate.