Băsescu îi dă sfaturi lui Ponta: E inadmisibil gestul lui Dragnea cu miniștrii. Dacă eram premier, era dat cu capul de toți pereții

Băsescu îi dă sfaturi lui Ponta: E inadmisibil gestul lui Dragnea cu miniștrii. Dacă eram premier, era dat cu capul de toți pereții
Publicat: 30/07/2015, 00:53

Întrebat, miercuri seară, la B1 Tv, despre afirmația lui Liviu Dragnea potrivit căreia le va cere miniștrilor să aibă un anumit comportament public și așteaptă de la aceștia să nu meargă la televizor să comenteze divorțuri sau violuri și să arate că le pasă de oameni, Băsescu a spus: „Este clar că premierul Ponta va trebui să ia aprobări de la partid de acum înainte pentru orice. Eu nu aș fi ajuns niciodată în această situație. Dar are și Ponta o responsabilitate. Numai la declarația asta i-aș fi lăsat lui Dragnea Guvernul: «Ia-l, nene». Sau i-aș fi spus: «Nenică, vezi tu Palatul ăsta? Se numește Victoria! Ia-l, ia demisia de aici». Numai că Ponta nu poate să demisioneze pentru că e greu de crezut că Iohannis mai desemnează pim-ministru de la PSD. Și PSD nu vrea să piardă guvernarea”, a spus Băsescu.

El a adăugat că, dacă nu era la Miami, Ponta l-ar fi chemat pe Dragnea și i-ar fi spus că, dacă mai îndrăznește să facă anunțuri publice care vizează activitatea miniștrilor, demisionează.

„Dacă nu era la Miami, cu certitudine, așa gândesc eu, l-ar fi chemat (Ponta -n.r.) și i-ar fi spus: «Uite, băiatu”, știi care e treaba? Eu stau aici ca să mai fiți la guvernare. Dacă mai îndrăznești o singură dată să mai faci anunțuri de-astea, ați pierdut guvernarea». Eu vă spun ce aș fi făcut eu (…) Apoi, aș fi spus și partidului: «Am avut o discuție cu domnul Dragnea, l-am atenționat că nu e șeful miniștrilor. Dacă o singură dată îndrăznește să facă anunțuri publice care vizează activitatea miniștrilor, îl las»”, a mai susținut Traian Băsescu.

Fostul președinte a mai spus că, în opinia sa, Liviu Dragnea, a intrat într-o campanie de reconsolidare a poziției lui în partid.

„După părerea mea, Dragnea este într-un proces de restabilire a autorității lui în partid. După pierderea alegerilor, și Ponta, și Dragnea au rămas într-o situație dificilă, pentru că partidul le-a atribuit amândurora responsabilitatea pierderii alegerilor. Premierul, într-un fel sau altul, începuse să se scoată, Dragnea se ducea tot la fund, din punctul de vedere al autorității sale în partid, mai ales după ce a fost și condamnat. A avut însă norocul susținerii partidului și a președintelui Ion Iliescu, a fost votat de partid și Dragnea, după părerea mea, a intrat într-o campanie de reconsolidare a poziției lui în partid și nu dă doi bani pe avariile pe care i le produce lui Ponta în această politică de refacere a autorității lui. Ieșirea asta lui Dragnea în care îi cheamă el pe miniștri este inadmisibilă. Dacă eram premier la ora asta, ori Dragnea era dat cu capul de toți pereții, ori avea demisia mea”, a adăugat fostul șef al statului.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis!...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
EXCLUSIV: 50 de lei o porție de hamsie la malul mării! Ce prețuri au restaurantele...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Regulă pentru absolut toți șoferii din România. Se pedepsește cu închisoarea de la 2 la...
Băsescu îl spulberă iar pe Geoană. Întrebarea la care trebuie să răspundă
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Regele Charles al III-lea este „mai bolnav decât lasă să se vadă”