Băsescu: Nu există nicio legătură între Ioana Băsescu și procurorul Papici. Ponta poartă înaltul titlu de plagiator

Băsescu: Nu există nicio legătură între Ioana Băsescu și procurorul Papici. Ponta poartă înaltul titlu de plagiator
Publicat: 13/11/2013, 20:15
Actualizat: 07/06/2014, 03:37

Președintele Traian Băsescu l-a atacat dur astăzi pe premierul Victor Ponta pe care l-a făcut „plagiator mic” și „mincinos”, după ce șeful guvernului a anunțat o anchetă parlamentară care să vizeze achiziția terenului agricol de către familia prezidențială, prin Ioana Băsescu, și implicarea procurorului Papici în această tranzacție.

Șeful statului a adăugat că, dacă premierul are suspiciuni, să facă o sesizare la Parchet. Ponta, dacă vrei să ai dispute politice, vino să discutăm noi doi, las-o pe fiică-mea. Dacă ai suspiciuni fă o sesizare la Parchet, dar cu numele tău, să poți răspunde pentru denunț calomnios”, a fost mesajul președintelui pentru premier.

Cât privește banii cu care fiica sa a achiziționat terenul de la Nana, șeful statului a spus că a luat un credit, iar cele aproape 300 de mii de euro, invocați de premier ca un lucru „dubios” provin din economiile făcute „muncă și alte surse legale”.

Mai mult, Băsescu a spus că nu s-a întâlnit niciodată cu procurorul Papici, dar l-a sunat astăzi pentru a-și cere scuze că a fost implicat în acest scandal.

„L-am sunat pe Papici ca să-mi cer scuze că a fost implicat în scandal”

Președintele a susținut că nu există nicio legătură între ancheta DNA și achiziția terenului din Călărași, comuna Nana, făcută de fiica sa cea mare, Ioana Băsescu

„După părerea mea, premierul încearcă să reîncălzească ce nu i-a reușit cu falsul lui Sorin Roșca Stănescu și generează un alt caz, dând de înțeles că procurorul Papici a fost implicat în verificarea unor terenuri anterior achiziției terenului de către fiica mea”, spus el, repetând insistent faptul că premierul Ponta care a lansat atacul este un „plagiator”.

„Premierul, ca de obicei, nu numai că poartă înaltul titlu de plagiator cum eu îl port pe acela de bunic, sunt două titluri mari în politică, dar e un mare mincinos. Încearcă să acopere prin minciună realitațile de zi cu zi” a spus șeful statului.

El a adăugat ancheta DNA de la Călărași nu are legătură cu achiziția făcută de fiica sa, iar el personal nu îl cunoaște pe procurorul Papici. „Nu l-am cunoscut pe procurorul Papici. Nu l-am întâlnit niciodată. L-am sunat și mi-am cerut scuze că involuntar a fost amestecat într-un astfel de scandal. Nu există nicio legătură între Ioana Băsescu și procurorul Papici. Este o mistificare a adevărului”, a spus el.

Mesajul pentru premier

Băsescu i-a cerut lui Ponta să se bată cu el dacă are de dus vreo bătălie politică, insistând că fiica sa nu e implicată în politică.

„Vreau să îi spun plagiatorului mic că, dacă are o bătălie politică, să o ducă ca între bărbați, ca între oameni politici. Fiica mea nu este angrenată în politică. Ponta, dacă vrei să ai dispute dispute politice în timp ce ai probleme cu bugetul, cu studenții, cu Roșia Montană, cu gazele de șist, vino să discutăm public noi doi! Las-o pe fiică-mea în pace! Iar dacă ai vreo suspiciune cu privire la fiică-mea, fă reclamație la Parchet, dar fă-o cinstit, ca să poți răspunde pentru denunț calomnios. Fă-o cu numele tău! Este mesajul meu pentru Victor Ponta”, a spus Băsescu.

Șeful statului a spus că relația cu premierul este una instituțională, neavând în rest prea multe a discuta cu acesta.

„Ne despart mult prea multe, eu nu pot fi confundat cu unul care și-a construit cariera pe furt intelectual, un om care a fost un mediocru procuror, eu am fost un comandat de navă de vârf, am fost un vârf în meseria mea, și recunoscut ca atare. Nu ne leagă prea multe, el a plagiat, eu am muncit, el a fost mediocru, eu am fost un vârf profesional, el minte, eu am curajul să le spun românilor când sunt vremuri grele. Mă gândesc de multe ori ce ar fi fost dacă Ponta ar fi trebuit să anunțe măsuri de austeritate la un moment dat. (…) Nu am ce să discut, e prea mare diferența între noi”, a afirmat șeful statului.

Cele mai importante declarații ale președintelui:

– Am o declarație față de ideile de plagiator Victor Viorel Ponta despre o comisie parlamentară. El a vorbit despre două comisii de anchetă. Cea de-a doua se referă la două aspecte care vizează activitatea procurorului Papici și tranzacția fiicei mele.

-După părerea mea, premierul încearcă să reîncălzească ce nu i-a reușit cu falsul lui SRS și generează un alt fals. Premierul ca de obicei nu numai că poartă înaltul titlu de plagiator cu, eu îl port pe acela de bunic, sunt două titluri mari în politică, dar e un mare mincinos. Încearcă să acopere prin minciună realitațile de zi cu zi.

-Nu l-am cunoscut pe procurorul Papici. Nu l-am întâlnit niciodată. L-am sunat și mi-am cerut scuze că involuntar a fost amestecat într-un astfel de scandal.

-Nu există nicio legătură între Ioana Băsescu și Procurorul Papici. Este o mistificare a adevărului.

-Plagiatorul nu se oprește, merge mai departe și afirmă că după ce a izbucnit tot acest scandal și tot acest mod extrem de dubios în care 300 de mii de euro cash și un credit… vreau să-i spun plagiatorului mic că dacă are o bătălie să o ducă între bărbați. Fiica mea nu e angrenată în politică. Cred că este de teapa lui Sorin Roșca Stănescu.

-În achiziția terenului fiica mea nu a utilizat niciun leu cash.

-Cei 280 de euro sunt din muncă și alte surse legale.

-Plagiatorul Ponta crede că în familia Băsescu se fac lucruri ca în familia sa politică.

-Îl mai văd pe Ponta că spune ca mine, dumneavoastră nu ați fi putut lua un asemenea credit, nici eu cu salariul de președinte al României nu am putut să iau un credit.

-Ponta, dacă vrei să ai dispute politice, vino să discutăm noi doi, las-o pe fiică-mea. Dacă ai suspiciuni fă o sesizare la Parchet, dar cu numele tău, să poți răspunde pentru denunț calomnios.

-Eu nu pot discuta cu un om care și-a clădit cariera pe furt intelectual, cu un om care a fost un mediocru procuror. El a fost un mediocru, eu am fost un vârf profesional.

– Pe principiu vă spun că se încearcă ascunderea eșecului regionalizării sub masca descentralizării. dacă n-am reușit să facem ceva bun pentru români, să facem ceva bun pentru baroni.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
FOTO. A cumpărat o dubă și a transformat-o într-o locuință de lux cu 140.000 $....
Ce scrie, de fapt, pe cel mai scump șervețel din lume. S-a vândut cu peste...
FOTO. Apariția incendiară a cele mai sexy jucătoare de volei din lume
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Bizara poveste a lui Kaitlin. Logodnicul ei a făcut infarct în ziua nunții, iar apoi...
Casa Regală a Marii Britanii ascunde un secret total neașteptat de peste 90 de ani
Care este cea mai sănătoasă carne din lume, potrivit experților în nutriție. Surpriza de pe...
Pasiune, furie, crimă: ucisă la 21 de ani de iubit, într-un apartament închiriat din Sibiu....
O cunoscută influenceriță și-a pus sora geamănă să o înlocuiască la serviciu pentru a putea...
Care este starea de sănătate a premierului Slovaciei după ce a suferit o nouă intervenție...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Pe ce șosele îți trebuie rovinietă? Este obligatorie pe DN-urile ce trec prin localitate?
Rusia a câştigat mai mult teritoriu în 2024 decât a pierdut în timpul contraofensivei ucrainene....
A fost GĂSIT un alt PĂMÂNT? Cât de aproape se ASCUNDE PLANETA?
A murit marea actriță. Adio, doamnă! A fost o legendă a lumii artistice
Ce cadou a putut să îi facă un mire proaspetei sale soții, în noaptea nunții....
Ce poți face dacă ai o soră geamănă? O trimiți la muncă în locul tău!...
Patrick crede că Roberta nu îl place pe Sebastian! Ce spune concurenta despre această situație:...
"Ținutele pe care le-am creat la concertele mele sunt unicate". Loredana Groza, despre cele mai...
BANCUL ZILEI. Bulă e cu o tipă în pat. Gagica: - Bulă, ai un clopoțel...
Noi reguli la Vatican pentru evaluarea fenomenelor supranaturale
×