Becali, în prima intervenție din Comisia juridică: Nu ne subordonăm ANI, să punem piciorul în prag!

Becali, în prima intervenție din Comisia juridică: Nu ne subordonăm ANI, să punem piciorul în prag!
Publicat: 16/01/2013, 13:58
Actualizat: 01/08/2014, 21:43

Deputatul PNL George Becali a avut, marți, prima sa intervenție în Comisia juridică, la prima ședință a acesteia din legislatura în curs, el declarându-se împotriva propunerii președintelui Comisiei, Bogdan Ciucă, de a se solicita un punct de vedere de la ANI pe tema a trei deputați incompatibili.

„Să înțeleg că noi, Comisia Juridică, care ridicăm mână pentru avize, pentru legi în țara românească trebuie să cerem punct de vedere, pentru că noi nu putem să interpretăm o lege și cerem punct de vedere de la ANI?”, a spus Becali.

„În opinia mea, ar trebui să fie invers: ANI ar trebui să ceară punct de vedere de la Comisia juridică. Nu e vorba de orgoliu aici, numai că e chestiune de demnitate, suntem Comisia juridică a Parlamentului României, dar cerem punct de vedere de la ANI? Înseamnă că nu avem niciun fel de demnitate și nu avem cunoștințe juridice ca să putem să interpretăm o lege. Asta gândesc eu. Adică eu zic că trebuie să punem odată piciorul în prag să nu ne mai umilim și să nu mai fim subalterni”, a adăugat Becali.

El le-a solicitat colegilor din Comisia juridică să își asume răspunderea pentru deciziile lor și să nu ceară puncte de vedere de la agenții.

„Dacă cerem puncte de vedere de la ANI, demonstrăm o slăbiciune, dăm un semnal publicului că noi suntem o Comisie juridică a Parlamentului care nu e competentă sau care se subordonează unei agenții. Ori, noi nu ne putem subordona. ANI trebuie să ceară la noi puncte de vedere. Nu mai suport în România comportamentul ăsta de supunere, de sclavagism. Nu suport”, a explicat Becali poziția sa.

Comisia juridică a dezbătut, marți, situația de incompatibilitate a deputaților Cornelia Negruț, Slavomir Gvozdenovici și Ion Eparu. Președintele Comisiei, Bogdan Ciucă, a propus să se solicite un punct de vedere de la ANI, dar, în urma părerilor exprimate de membrii comisiei, s-a decis, prin vot, amânarea dezbaterilor asupra celor trei cazuri.

Deputatul PNL George Becali a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX că nu își va declara banii deținuți în conturile bancare nici dacă ANI „se dă peste cap”, menționând că dacă Agenția îl va trimite în judecată va declara legea de funcționare a ANI neconstituțională.

Becali a fost întrebat despre omisiunile din declarația de avere completată în luna decembrie, la începutul mandatului de deputat, având în vedere că riscă sancțiuni din partea Agenției Naționale de Integritate. „Numai așa, ca să-mi bat joc de ANI”, a răspuns Becali.

Deputatul PNL a fost întrebat dacă anul trecut a avut venituri mai mari de 5.000 de euro, dacă a vândut vreun teren, din moment ce în declarația de avere nu a menționat nimic în acest sens.

„Nu mai țin mine”, a replicat Becali.

El a mai fost întrebat dacă are conturi bancare în care să dețină sume, având în vedere că nici în acest caz nu a făcut precizări în declarația de avere.

„Am și nu spun niciodată, nu mă obligă nimeni, poate să se dea și peste cap ANI (…) că nu dau niciodată numele de cont, banii din cont, nu-i scriu niciodată în vreo declarație banii mei”, a susținut Becali.

În legătură cu faptul că este obligat de lege să declare sumele deținute în conturile bancare dacă acestea depășesc 5.000 de euro, deputatul PNL a spus: „Dacă vreodată o să existe un proces în sensul ăsta, o să declar legea neconstituțională, pentru că nu mă obligi pe mine ca să-ți spun eu ție banii mei”.

Becali a fost întrebat cum va declara legea ANI neconstituțională. „O declar neconstituțională dacă va fi cazul, dacă voi fi dat în judecată pe tema asta (…) Nu pot să o declar acuma. Când nu o să fie Zegrean și cu Aspazia Cojocaru, atunci am să o declar, când o să plece ăia de acolo”, a spus Becali.

Tags:
BOMBĂ! Vedeta prinsă pe un site de adulţi. Ce tarif avea. A fost imediat concediată
Ce l-au pus să facă șefii de la Antena 1 pe Dan Negru. Când a...
FOTO. Fosta soție a gimnastului Marian Drăgulescu face videochat și a ajuns să aibă o...
Femeia care-și bea menstruația, o aplică pe ten și pictează cu ea: „E medicină pură”
FOTO. Simona Gherghe, în costum de baie! Apariție rară a vedetei TV: cum arată
O invazie a Rusiei în Ucraina ar avea consecinţe nemaivăzute. IATĂ ce măsuri draconice ar...
Mit FALS sau realitate? Cât de mult ajută, de fapt, alimentarea mașinii cu un combustibil...
BANCUL ZILEI – Doi francezi fac dragoste în cabinetul medical. Doctorul privește acțiunea și dintr-o...
Elon Musk a propus lanțului McDonald’s să accepte plata cu moneda Dogecoin
Ce l-au pus să facă șefii de la Antena 1 pe Dan Negru. Când a...
Vârsta la care FEMEILE sunt cele mai ATRACTIVE în pat pentru bărbaţi
A renunțat la taximetrie și s-a apucat de cultivat canabis
O actriță trebuia sa mimeze o scenă de amor pentru un videoclip. Ce a urmat...
Cine i-a ucis, de fapt pe studenții de la Iași? Descoperirea ȘOC a polițiștilor
Pericol uriaş pentru România! Am putea ajunge vecini cu Rusia. Planul secret al lui Putin...
Intră în vigoare din 28 august 2022. Veste uriașă pentru toți românii. Regula se aplică...
Este oficial: Un nou mare retailer cu preţuri foarte mici vine în România
Răzbunarea perfectă a unui angajat care a fost concediat de şef pentru că avea idei...