Becali, în prima intervenție din Comisia juridică: Nu ne subordonăm ANI, să punem piciorul în prag!

Becali, în prima intervenție din Comisia juridică: Nu ne subordonăm ANI, să punem piciorul în prag!
Publicat: 16/01/2013, 13:58
Actualizat: 01/08/2014, 21:43

Deputatul PNL George Becali a avut, marți, prima sa intervenție în Comisia juridică, la prima ședință a acesteia din legislatura în curs, el declarându-se împotriva propunerii președintelui Comisiei, Bogdan Ciucă, de a se solicita un punct de vedere de la ANI pe tema a trei deputați incompatibili.

„Să înțeleg că noi, Comisia Juridică, care ridicăm mână pentru avize, pentru legi în țara românească trebuie să cerem punct de vedere, pentru că noi nu putem să interpretăm o lege și cerem punct de vedere de la ANI?”, a spus Becali.

„În opinia mea, ar trebui să fie invers: ANI ar trebui să ceară punct de vedere de la Comisia juridică. Nu e vorba de orgoliu aici, numai că e chestiune de demnitate, suntem Comisia juridică a Parlamentului României, dar cerem punct de vedere de la ANI? Înseamnă că nu avem niciun fel de demnitate și nu avem cunoștințe juridice ca să putem să interpretăm o lege. Asta gândesc eu. Adică eu zic că trebuie să punem odată piciorul în prag să nu ne mai umilim și să nu mai fim subalterni”, a adăugat Becali.

El le-a solicitat colegilor din Comisia juridică să își asume răspunderea pentru deciziile lor și să nu ceară puncte de vedere de la agenții.

„Dacă cerem puncte de vedere de la ANI, demonstrăm o slăbiciune, dăm un semnal publicului că noi suntem o Comisie juridică a Parlamentului care nu e competentă sau care se subordonează unei agenții. Ori, noi nu ne putem subordona. ANI trebuie să ceară la noi puncte de vedere. Nu mai suport în România comportamentul ăsta de supunere, de sclavagism. Nu suport”, a explicat Becali poziția sa.

Comisia juridică a dezbătut, marți, situația de incompatibilitate a deputaților Cornelia Negruț, Slavomir Gvozdenovici și Ion Eparu. Președintele Comisiei, Bogdan Ciucă, a propus să se solicite un punct de vedere de la ANI, dar, în urma părerilor exprimate de membrii comisiei, s-a decis, prin vot, amânarea dezbaterilor asupra celor trei cazuri.

Deputatul PNL George Becali a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX că nu își va declara banii deținuți în conturile bancare nici dacă ANI „se dă peste cap”, menționând că dacă Agenția îl va trimite în judecată va declara legea de funcționare a ANI neconstituțională.

Becali a fost întrebat despre omisiunile din declarația de avere completată în luna decembrie, la începutul mandatului de deputat, având în vedere că riscă sancțiuni din partea Agenției Naționale de Integritate. „Numai așa, ca să-mi bat joc de ANI”, a răspuns Becali.

Deputatul PNL a fost întrebat dacă anul trecut a avut venituri mai mari de 5.000 de euro, dacă a vândut vreun teren, din moment ce în declarația de avere nu a menționat nimic în acest sens.

„Nu mai țin mine”, a replicat Becali.

El a mai fost întrebat dacă are conturi bancare în care să dețină sume, având în vedere că nici în acest caz nu a făcut precizări în declarația de avere.

„Am și nu spun niciodată, nu mă obligă nimeni, poate să se dea și peste cap ANI (…) că nu dau niciodată numele de cont, banii din cont, nu-i scriu niciodată în vreo declarație banii mei”, a susținut Becali.

În legătură cu faptul că este obligat de lege să declare sumele deținute în conturile bancare dacă acestea depășesc 5.000 de euro, deputatul PNL a spus: „Dacă vreodată o să existe un proces în sensul ăsta, o să declar legea neconstituțională, pentru că nu mă obligi pe mine ca să-ți spun eu ție banii mei”.

Becali a fost întrebat cum va declara legea ANI neconstituțională. „O declar neconstituțională dacă va fi cazul, dacă voi fi dat în judecată pe tema asta (…) Nu pot să o declar acuma. Când nu o să fie Zegrean și cu Aspazia Cojocaru, atunci am să o declar, când o să plece ăia de acolo”, a spus Becali.

Tags:
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis!...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
EXCLUSIV: 50 de lei o porție de hamsie la malul mării! Ce prețuri au restaurantele...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Regulă pentru absolut toți șoferii din România. Se pedepsește cu închisoarea de la 2 la...
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Regele Charles al III-lea este „mai bolnav decât lasă să se vadă”