Blaga nu crede în suspendare. „Ponta și Băsescu se înțeleg foarte bine”

Blaga nu crede în suspendare. „Ponta și Băsescu se înțeleg foarte bine
Publicat: 12/05/2014, 12:33
Actualizat: 31/07/2014, 09:26

Blaga crede că discuția privind o eventuală suspendare a președintelui Traian Băsescu este „încă o încercare de a monopoliza discursul politic”. „Domnul Ponta și domnul președinte Traian Băsescu se înțeleg foarte bine, există un pact de coabitare. Nu cred în acest demers al lui Ponta”, a precizat Blaga, răspunzând unei întrebări. El a arătat că nici Ponta și nici Băsescu nu mai discută despre Europa și Parlamentul European.

„Este încă o încercare de a monopoliza discursul politic, pentru că așa nici Ponta nu discută despre Europa, despre Parlamentul European, nici domnul președinte, deși inițial lansase niște teme, văd că nu-l interesează temele europene”, a adăugat Blaga.

Liderul PSD Victor Ponta a reiterat faptul că va fi declanșată procedura de suspendare a președintelui Traian Băsescu dacă Curtea Constituțională decide că nu poate face campanie electorală, dar acesta continuă astfel de acțiuni, adăugând că, de data aceasta, niciun partener european nu îl va mai apăra pe Băsescu.

„Dacă Curtea Constituțională va decide, pe 21, ceea ce sincer cred că ar fi de bun simț și constituțional, și anume că președintele României nu are voie să participe activ în campanie electorală, iar după această decizie Traian Băsescu continuă să facă campanie electorală, a doua zi – eu vorbesc ca lider PSD – evident că vom depune cererea de suspendare. Dacă nu respectă decizia Curții, nu doar că vom declanșa procedura de suspendare, dar vă garantez că, de data asta, niciun partener european – mă rog, o să fie niște intelectuali de-ai domnului Băsescu care să țipe – dar nu-l va apăra absolut nimeni „, a spus Ponta la Antena 3.

Liderul PSD, premierul Victor Ponta a afirmat, miercuri, răspunzând unei întrebări, că nu va declanșa o nouă procedură de suspendare a președintelui în cazul în care Curtea Constituțională va decide că Traian Băsescu a încălcat Constituția purtând un tricou cu sigla PMP.

Întrebat dacă va fi declanșată o nouă proceduri de suspendare a președintelui dacă Curtea Constituțională va decide că acesta a încălcat Constituția, Victor Ponta a spus că nu, afirmând că nu se antepronunță, dar că dacă CC va decide că președintele nu are voie să se implice în campania electorală, atunci șeful statului va trebui să respecte această decizie.

Marți seara, premierul Ponta a afirmat însă că Parlamentul nu are altă sancțiune de aplicat decât suspendarea în cazul în care Curtea Constituțională decide că președintele Traian Băsescu nu poate face campanie, dar acesta continuă acțiunile cu caracter electoral de la acea decizie.

Întrebat atunci dacă Băsescu va fi suspendat în cazul în care judecătorii CC stabilesc că președintele nu trebuie să facă campanie, iar acesta continuă acțiunile electorale de la data la care Curtea se pronunță, Ponta a răspuns că da.

„Categoric da. Cum adică ? Dacă încalcă Constituția și dacă avem o decizie a Curții în acest sens, nu există o altă cale de sancțiune decât cea prevăzută de Constituție: suspendarea. Decizia aparține Parlamentului, nu Guvernului și nu unui partid. Nu pot să vorbesc în numele Parlamentului”, a spus Ponta.

El a spus însă că, din punctul de vedere al PSD, președintele trebuie sancționat în acest caz conform Constituției, și anume prin suspendare.

Guvernul a sesizat Curtea Constituțională în legătură cu implicarea președintelui Traian Băsescu în campania electorală.

Premierul Victor Ponta arată în sesizarea transmisă Curții Constituționale că președintele Traian Băsescu, în repetate rânduri, cu ocazia unor evenimente publice, și-a manifestat susținerea pentru un anumit partid politic, atitudinea șefului statului concretizându-se atât prin nominalizarea directă a partidului politic pe care îl va vota, cât și prin popularizarea activă a însemnelor electorale ale acestei formațiuni politice, respectiv Partidul Mișcarea Populară.

Președintele Traian Băsescu a declarat, la Gândul Live, că în mod categoric nu a încălcat legea fundamentală și a făcut referire la avizul Curții din 2007, care spune că „președintele nu vine din nori”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O tânără din Marea Britanie a venit să petreacă pe litoral, la Constanța, și spune...
Pensia uriașă pe care o are Iohannis! A răbufnit și a aruncat pe „masă” o...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Un fost ministru a fost filmat omorându-și în bătaie soția, într-un restaurant. Imaginile au stârnit...
Ce s-a putut observa de 1 mai în blestematul loc de la 2 Mai, unde...
Ai cumpărat mici de mangaliță din supermarketurile Lidl? Ce ingrediente conțin, de fapt
Un tânăr din Suceava a omorât un om cu maşina, apoi a fugit. Poliţia l-a...
Adevărul despre starea gravă a lui Florin Piersic! Breaking news!
Câți mici a cumpărat un român de 1 Mai! Oamenilor nu le-a venit să creadă:...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Rusia a recucerit oraşul Robotyne, principala aşezare eliberată de Ucraina în 2023
RISC MAJOR în spațiul cosmic! Un cercetător avertizează că „suntem LA LIMITĂ”
Noua lege obligatorie pentru ȘOFERI. E intrată deja în vigoare: Vă trimite la închisoare
Codul Rutier. Amintirea care vine cu amenzi. Mulți șoferi fac acest gest
Cum arăta Gabriela Lucuțar, Regina Întunericului de la Chefi la cuțite, înainte de intervențiile estetice....
Ce plantă poate preveni cancerul? Are proprietăți miraculoase: elimină pietrele de la rinichi și tratează...
Florin Piersic, ajuns de urgență pe masa de operație! Care este starea de sănătate a...
"A făcut o mare greșeală că a renunțat la profesia de actor". Carmen Tănase, declarații...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Ce mai înseamnă Paștele pentru români și cum vor petrece cei mai mulți sărbătorile pascale?