CULISELE ȘEDINȚEI PDL. Pinalti către Baconschi: „Ce te ții, bă, de scaun?”

CULISELE ȘEDINȚEI PDL. Pinalti către Baconschi: Ce te ții, bă, de scaun?
Publicat: 15/06/2012, 00:02
Actualizat: 15/06/2012, 16:09
Ședința liderilor PDL a avut mai multe momente tensionate, în care Gheorghe Ștefan l-a acuzat pe Baconschi că se ține de scaun, iar acesta a replicat că numele său e un brand, Dorin Florea i-a spus Robertei Anastase că nu e demnă de funcție, iar Udrea și-a acuzat colegii că au criticat-o pe surse.
Surse din partid au declarat pentru MEDIAFAX că în ședința de joi a Colegiului Director, care a durat peste șase ore, Gheorghe Ștefan, zis Pinalti, i s-a adresat lui Teodor Baconschi: „Ce te ții, bă, de scaun?”.
Fostul ministru de Externe a replicat că nu se ține de scaun și că, indiferent dacă este sau nu în conducerea PDL, „numele Baconschi este un brand”.
O altă dispută din timpul ședinței a fost cea a lui Dorin Florea cu Roberta Anastase, de care a cărei prestație la conducerea Camerei s-a declarat dezamăgit, deși a spus că a fost „foarte fericit” atunci când aceasta a fost numită în funcție. Concluzia lui Florea a fost că Roberta Anastase nu a fost demnă de cea de a treia funcție în stat.
„Nu te comporți ca la discotecă atunci când ai o astfel de funcție”, i-a spus Dorin Florea Robertei Anastase, care nu a avut replică, au relatat sursele citate.
În ceea ce-l privește pe Emil Boc, potrivit surselor citate, cei mai vehemenți critici au fost Gheorghe Ștefan și Mihai Stănișoară.
Sursele citate au relatat pentru MEDIAFAX că Emil Boc nu ar fi vrut să demisioneze, dar că majoritatea celor prezenți au susținut că, dacă democrat-liberalii vor să fie solidari, atunci toată conducerea trebuie să-și depună mandatul.
De asemenea, mai mulți democrat-liberali apropiați ai lui Vasile Blaga au susținut că a fost o greșeală organizarea Convenției Naționale din mai 2011, că susținătorii lui Boc de atunci ar trebui să-și amintească ce presiuni s-au făcut și că „sunt răni nevindecate”.
Alți democrat-liberali au criticat lipsa de solidaritate a liderilor PDL cu măsurile de austeritate impuse populației, arătând că acestea nu au fost aplicate și în partid și că au fost oameni care au epatat prin bogăție.
Potrivit surselor citate, la rândul său, Elena Udrea le-a spus reprezentanților PDL că trebuiau să-i spună direct dacă nu le plăcea că ea poartă tocuri.
În discursul ei, Udrea a spus că își demisia din funcția de vicepreședinte și că nu are pretenția să apară în noua galerie de lideri ai partidului.
Ea a apreciat că a făcut lucruri bune pentru partid și a finanțat lucrări în teritoriu. Totodată, Elena Udrea le-a reproșat reprezentanților PDL că nu i-au luat apărarea pentru lucrările finanțate în țară și că dacă aveau ceva să-i reproșeze trebuiau să-i spună în față, nu să afle „pe surse”.
Elena Udrea a declarat în ședința Colegiului Director că au existat persoane care au venit la ea pentru a-i cere să facă diverse numiri în funcții, au declarat surse participante la întâlnire.
În aceeași ședință, Udrea a susținut că toate investițiile din țară s-au facut cu bani de la Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului, pe care l-a condus, însă a acuzat existența unei clientele politice în cazul licitațiilor desfășurate pe plan local.
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cine a ucis-o pe Karen în 1966? Misterul a fost elucidat abia acum, iar descoperirea...
De necrezut! Pe ce dată pică Paștele în 2025? Se întâmplă asta o dată la...
Scandalul care a distrus-o pe faimoasa jucătoare de tenis: tatăl ei, acuzat că a avut...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Unei femei i s-a cerut să se târască și să mugească la interviul pentru job....
Fiartă pe 700.000 de euro! Ce a putut să facă Bianca Drăgușanu, de mână cu...
Boala RARĂ care îl face să pară 'însărcinat' tot timpul. Nici măcar medicii nu se...
Mesaje de Paște 2024. Urări calde și felicitări pentru cei dragi
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Program Metrorex și STB de Paște 2024. Cum vor circula mijloacele de transport în Capitală,...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
China a lansat o sondă pentru a colecta eşantioane de pe faţa ascunsă a Lunii
SURPRIZĂ de PAȘTE: o frumoasă PLOAIE de METEORI!
A venit anunțul TRIST despre Bruce Willis. Chiar fiica sa a dat vestea: A fost...
Daniel Pavel se pregătește de nuntă. Detalii legate de marele eveniment
Felicitări și mesaje de Paște Fericit 2024. Urări frumoase de trimis pe Whatsapp și SMS-uri
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Gabriela Cristea, mesaj pentru cei care nu vor primi cozonacii săi de Paște. Care este...
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Victoria, Regina cu cei mai mulți copii