Cum povestește liderul grupului PNL din Cameră amenințarea premierului. „Premierul mi-a spus în Parlament ‘vezi că poate te luăm noi cu duba’. Nu am martori pentru această amenințare”

Cum povestește liderul grupului PNL din Cameră amenințarea premierului. „Premierul mi-a spus în Parlament 'vezi că poate te luăm noi cu duba'. Nu am martori pentru această amenințare
Publicat: 08/05/2014, 10:56
Actualizat: 19/05/2015, 16:40

Liderul grupului PNL din Camera Deputaților, George Scutaru, a susținut într-o declarație pentru gândul că premierul l-a amenințat în Parlament în ședința din 24 martie când i-a spus vezi că poate te luăm noi cu duba. Premierul Ponta nu a putut fi contactat pentru a avea un punct de vedere asupra relatării făcută de deputatul liberal.

„Pe 22 martie a fost la Brăila o lansare regională a europarlamentarilor PNL. Cu această ocazie am avut un discurs unde am afirmat printre altele că s-a trecut de la capitalismul de cumetrie din vremea lui Iliescu la social-democrația de dubă acum pe vremea lui Victor Ponta și că duba a devenit unitatea de măsură a eficienței guvernării, mulți baroni locali având probleme cu justiția deoarece confundă bugetul țării cu propriul buzunar”, afirmă Scutaru că este declarația care l-a iritat pe premier.

La două zile după această declarație, la finalul dezbaterii din Camera Deputaților, unde s-a discutat despre reducerea CAS cu cinci puncte procentuale și scutirea pe profitul reinvestit, premierul Ponta l-ar fi amenințat pe Scutaru.

„La final, m-am dus către premier cu textul acestei declarații, am văzut că unele televiziuni au dat niște imagini, dar erau de la a doua discuție, prima a avut loc chiar când am părăsit tribuna. Lângă premierul se afla ministrul de Finanțe, moment în care premierul a luat hârtia și a spus bun asta o lăsăm la o parte, văd că te-ai specializat în dube, vezi că poate te luăm noi cu duba. Am rămas stupefiat de această atitudine a premierului, mai ales că a spus-o pe un ton foarte apăsat, se vedea că era foarte iritat, sfătuindu-mă să îmi văd de alte lucruri. Am revenit în bancă, lângă mine era Eugen Nicolăescu care și-a dat seama că am avut o altercație cu premierul”, a povestit Scutaru versiunea sa asupra incidentului din Camera Deputaților.

El susține că a mai avut o contră verbală cu premierul și la finalul ședinței.

„Am mai avut o altercație cu premierul și am cerut precizări pe ideea că inacceptabil un asemenea comportament. Discuția a continuat într-o manieră absolut penibilă, am văzut că după aceea pe niște site-uri în care PSD-ul are un grad de control s-a prezentat discuția ca fiind tu vorbești de pușcărie, dar vezi că și voi îi aveți pe ai voștri, deci ar fi mai bine să o lași”, a declarat pentru gândul Scutaru.

Liberalul a ținut să precizeze că nu a dorit să facă publică această amenințare a premierului Ponta deoarece nu are cum să dovedească cele spuse.

„Nu am ieșit atunci, dintr-un lucru foarte simplu, dacă eram a doua puneam să merg cu un coleg care să-mi fie martor. M-am uitat pe imagini, la prima discuție că el m-a abordat, nu eu l-am abordat pe premier, nu eram decât eu cu el și doamna ministru, la a doua discuție s-a nimerit să fiu înconjurat de pesediști. Am văzut reacția unui coleg de la PSD care a apărut și a spus că premierul nu m-a amenințat, că mi-a spus că nu e bine să se adreseze cu un asemenea ton și să sugerăm cu pușcăriile unora altora. Mi-am dat seama că nu am niciun martor, era cuvântul meu în fața cuvântului a zece pesediști. Dacă ieșeam toți se jurau pe roșu că nu așa a fost și domnul Ponta nu l-a atins cu nicio floare”, a subliniat liderul grupului PNL diin Camera Deputaților.

Potrivit acestuia, mai mulți pesediști i-au transmis că premierul a avut „o explozie de furie și că este foarte supărat pe el”.
Întrebat de ce face afirmații după atâta timp dacă nu le poate proba, deputatul Scutaru a replicat: „scuzați-mă, ce ar fi fost să mă duc să îl înregistrez cu telefonul , să îl provoc?”

„Eu m-am dus să discut cu Ponta, nu m-am uitat stânga dreapta cine este lângă mine. Dacă aveam ceva în cap luam și eu doi de la noi martori și ar fi fost cuvântul unui pesedist contra cuvântului unui alt liberal. Mai era Miron Mitrea care a ieșit împreună cu premierul și deputatul Tudose. Eu am fost înconjurat numai de pesediști”, a susținut Scutaru.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
GALERIE FOTO. Cum arată Cernobîl și Pripiat la 38 de ani de la dezastrul nuclear...
Am făcut calculul complet! Ce pensie va primi un român, dacă a muncit exact 25...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au...
Prețul uriaș cu care a ajuns să se vândă kilogramul de miel în Mega Image...
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe...
Judeţele care se vor dezvolta puternic. Proiectul de infrastructură care va transforma estul României
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
S-a aflat! Vor întârzia sau nu pensiile în luna mai 2024? Daniel Baciu a făcut...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Răsturnare de situaţie din piaţa muncii. Exodul a luat sfârşit: Procentul românilor care caută activ...
RUINELE unui ORAȘ imens, găsite pe planeta Marte? Cercetătorii, ULUIȚI!
Semnul de circulație pe care șoferii SUNT OBLIGAȚI să îl cunoască. Foarte puțini îl recunosc,...
Ce mai face și cum arată acum fosta ispită masculină de la Insula Iubirii, Sorin....
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
De ce Lora nu a devenit mamă până la 41 de ani: "Eu mă simt...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Cum au trecut razele cosmice prin atmosfera Pământului acum 41.000 de ani?