Dăncilă: Astăzi expiră interimatul lui Fifor la MAI. Iohannis să lase deoparte jocurile politice / Fifor: Președintele blochează Guvernul / Indiferență cruntă față de tragedia de la Caracal

Dăncilă: Astăzi expiră interimatul lui Fifor la MAI. Iohannis să lase deoparte jocurile politice / Fifor: Președintele blochează Guvernul / Indiferență cruntă față de tragedia de la Caracal
Publicat: 12/09/2019, 11:33

UPDATE Mihai Fifor, al cărui interimat la MAI se încheie joi, l-a acuzat pe Klaus Iohannis că este în campanie și face orice ca să blocheze Guvernul. Acesta a precizat că e o dovadă de indiferență cruntă a șefului statului față de tragedia de la Caracal.

„Astăzi (joi – n.r.) încetează mandatul meu interimar la Ministerul Afacerilor Interne. Am încercat să-mi fac datoria în mod responsabil. Am luat imediat măsuri pentru reformarea sistemului de siguranță a cetățeanului. Am colaborat excelent cu dl. Raed Arafat la elaborarea ordonanței de urgență 62/2019 prin care am îmbunătățit sistemul 112”, a scris Mihai Fifor, joi pe Facebook.

Fifor i-a mai reproșat președintelui Iohannis că în plin proces de reformare a sistemului de siguranță a cetățeanului și de organizare a prezidențialelor lasă fără conducere MAI.

„Am început procesul de reformare a funcțiilor de conducere din MAI. Atât cât mi-a stat în putință și cât mi-a permis legea, i-am sprijinit pe anchetatorii care investighează cazul de la Caracal. Am lucrat în minister cu oameni deosebiți, bine pregătiți, cărora le mulțumesc pentru buna colaborare. Din păcate, în plin proces de reformare a sistemului de siguranță a cetățeanului, în plin proces de organizare a alegerilor, MAI rămâne fără ministru”, a completat secretarul general al PSD.

El a mai spus că românii au nevoie de un alt fel de președinte, unul care să nu blocheze Guvernul și să forțeze legile și Constituția.

„Klaus Iohannis este în campanie și face tot ce poate să blocheze Guvernul, forțând peste măsură legile și Constituția. Este o dovadă de dispreț pentru oameni și de cruntă indiferență pentru tragedia de la Caracal de care și-a amintit doar în declarațiile politice. Oamenii au nevoie de un alt fel de președinte, iar în această toamnă ne vom lupta să dăm României șeful de stat pe care îl merită: muncitor, implicat și aproape de oameni””, a conchis Fifor.

Klaus Iohannis a semnat, pe 30 iulie 2019, numirea lui Mihai Fifor pentru funcția de ministru interimar al Afacerilor Interne, după ce Nicolae Moga a demisionat din această poziție, pe fondul cazului din Caracal. Președintele a semnat și decretul prin care ia act de demisia lui Nicolae Moga.

Potrivit legii, perioada de interimat poate dura maxim 45 de zile.

Știrea inițială. „Astăzi (joi – n.r.) expiră interimatul domnului Mihai Fifor la conducerea Ministerului de Interne, căruia îi mulțumesc pentru modul în care s-a implicat în toată activitatea Ministerului de Interne într-o perioadă marcată de foarte multe provocări. Fac încă o dată apel către președintele Klaus Iohannis să lase deoparte jocurile politice și să renunțe la blocarea Guvenului pentru a nu periclita funcționarea instituțiilor statului.

Premierul Viorica Dăncilă a anunțat, miercuri, că îi propune pe Dan Chirilă la Ministerul Afacerilor Interne, pe Camelia Gavrilă la Ministerul Educației și pe Dan Matei pentru funcția de vicepremier pe probleme economice.

Șeful Executivului a mai declarat că va propune membri ALDE și pentru cele portofolii de miniștri vacante, respectiv pe Grațiela Gavrilescu la Ministerul Mediului, Ion Cupă la Ministerul Energiei și Ștefan Băișanu, ca ministru pentru Relația cu Parlamentul.

Pe 28 august, Klaus Iohannis a anunțat că respinge integral remanierea propusă de Viorica Dăncilă. Premierul îi transmisese șefului statului propunerea ca Dana Gîrbovan să preia conducerea Ministerul Justiției, Mihai Fifor să fie ministru plin la Interne, senatorul Șerban Valeca la portofoliul Educație, Ana Birchall vicepremier pentru parteneriate și Iulian Iancu vicepremier pe probleme economice.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Familia Regală a Marii Britanii, lovită de o nouă tragedie. A fost găsit mort, în...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Datele exacte când vor intra pensiile pe luna mai, pe card şi prin Poştă. Anunţul...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Doliu la Casa Regală Britanică. Prințesa Beatrice a trecut prin clipe grele după ce primul...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Ion Iliescu e VINOVAT: Se face dreptate pentru această rușine națională
La ce truc recurge Meghan pentru a face bani. Cum pozează în gospodina perfectă
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Mesajul transmis de Mihaela Rădulescu de ziua de naștere a iubitului ei, Felix Baumgartner: ”Mă...
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Un veteran NASA a inventat un propulsor care sfidează legile fizicii