Dragnea explică „inepțiile” lui Ponta. „De fapt, Cioloș a modificat ilegal o lege organică”

Dragnea explică „inepțiile lui Ponta. „De fapt, Cioloș a modificat ilegal o lege organică
Publicat: 05/08/2016, 16:08

„Dumnealor au spus că au fost obligați să pună acele articole în Hotărârea de Guvern de interpretare a Codului fiscal pentru că vezi, Doamne, este o greșeală în Codul fiscal sau este o scăpare în Codul fiscal. Este o minciună”, a declarat Dragnea după ședința Comiettului Executiv care a avut loc la Vaslui.

Liderul PSD a mai spus că este „foarte clar” Codul fiscal și că atunci când a fost adoptat a fost dezbătută scutirea de impozite și taxe, care se referă atât la clădirile aflate în proprietate, cât și la cele aflate în coproprietate.

„Ce a făcut acest Guvern, pentru faptul că funcționarii din Ministerul de Finanțe în orice act normativ caută să vadă cum mai pot lua câțiva lei de la fiecare român, indiferent de condiția socială, au venit și au interpretat într-un mod ilegal, de fapt au modificat într-un mod ilegal, au completat într-un mod ilegal o lege organică”, a susținut social-democratul.

De asemenea, Dragnea a arătat că Executivul „trebuie să înceteze cu această minciună sfruntată”, adăugând că Dacian Cioloș ”vrea să fie ca și Croitorașul cel Viteaz”.

Totodată, președintele PSD a cerut Guvernului să modifice Hotărârea de Guvern și să-i tragă la răspundere pe toți cei care au promovat și care au susținut acest act care a produs „atâtea deservicii și neajunsuri unor categorii de oameni care de fapt trebuie respectați”.

Anterior ședinței, Liviu Dragnea a amenițat din nou cu moțiunea de cenzură, afirmând că va avea luni o discuție pe această temă cu copreședintele ALDE.

Declarațiile vin după ce premierul a avertizat joi, referindu-se la subiectul facilităților pentru veterani, că „s-au obișnuit unii să lase să mineze terenul prin modul în care au clarificat sau nu au clarificat anumite lucrurii în anii trecuți și să le pună acum pe umerii tehnocraților, pentru că e foarte simplu în an electoral”, situație pe care a avertizat că nu o va mai tolera. Într-o declarație anterioară acordată MEDIAFAX, premierul a anunțat că va modifica prin ordonanță de urgență legea Codului Fiscal, în sensul corectării regimului facilităților pentru veterani, scopul acestui demers fiind „repararea” unei „greșeli făcute de guvernul Ponta și votată în Parlament.

„Vreau să clarific în primul rând un lucru. Acest guvern nu a venit cu modificări care să elimine drepturi, facilități fiscale sau să impună alte taxe și impozite veteranilor. Am fost surprins să constat că suntem amenințați cu moțiunea de cenzură pentru unele prevederi din Codul Fiscal, un cod care a fost gândit, redactat și votat chiar de partidul care lansează aceste amenințări. Hotărârea de guvern dată de noi în primăvară venea cu unele clarificări, dar nu avea cum să modifice ceva din legea Codului Fiscal. Cu experiența dumnealui în administrație, domnul Dragnea ar trebui să știe aceste lucruri’, a spus, pentru MEDIAFAX, prim-ministrul Cioloș, întrebat dacă guvernul va extinde scutirile fiscale pentru veteranii de război și la bunurile folosite în comun cu familiile acestora, ca o reparație inclusiv morală.

„Astfel de abordări populiste, cu tușe groase, sunt dincolo de orice comentariu. Aș fi invitat conducerea PSD ca, înainte de a se lansa în declarații care nu le fac cinste, să verifice cine este responsabil pentru situația semnalată de veteranii de război. Să-și întrebe colegii de partid care au făcut parte din guvernul Ponta și au elaborat și votat Codul Fiscal în forma actuală. Este cel puțin lipsit de eleganță, și nu este prima dată când se întâmplă acest lucru, să călcăm pe mine îngropate de PSD și tot de-acolo să fim întrebați de ce am călcat pe ele și de ce au explodat”, a declarat premierul, întrebat de MEDIAFAX cum vede faptul că subiectul sensibil al facilităților pentru veteranii de război este folosit pentru a face trimitere la o moțiune .

Premierul a precizat că atât el, cât și echipa sa își „asumă” erorile, dacă le aparțin.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
"Nu există așa ceva". Reacția unui bărbat din Cehia la o terasă din România unde...
Roxana i-a șocat pe toți de 1 mai! A ajuns să fie cea mai tunată,...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Primele rezultate în cazul fetiței de 4 ani care a murit după ce a mâncat...
Stațiunea montană din România care este unică în toată Europa. Puțini turiști de la noi...
Declarații scandaloase ale unei vedete. Cum face sex la 85 de ani: „Încă pot să-mi...
"Banii noștri s-au dus". Doi tineri s-au trezit fără 10.000 de dolari în cont. Era...
Biletul de adio al fetei de 13 ani care s-a aruncat de la etaj, pentru...
România, lovită de fenomene meteo extreme! Vijeliile care au devastat vestul și centrul Europei urmează...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Rusia a recucerit oraşul Robotyne, principala aşezare eliberată de Ucraina în 2023
Fenomenul El Niño SE TRANSFORMĂ chiar sub ochii lumii! Ce înseamnă asta
Halep a aflat acum verdictul REAL. E o diferență de la cer la pământ
Vestea zilei despre Digi/RCS-RDS. Mai multe televiziuni, scoase din Grila de programe
Ce a putut să găsească o tânără într-un burger de pui cumpărat de la un...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Sebastian, provocat de băieți să o sărute pe Roberta. Cum au reacționat concurenții din casă....
"Nu a murit nimeni, a murit artistul Alex Mica în sufletele voastre". Cântărețul care a...
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Guglielmo Marconi, inventatorul telegrafiei fără fir. Părintele radioului modern