„Forțele interne vor să o scoată pe Gabi Firea din schemă!” / H.D. Hartmann: Piedone nu are șanse să câștige Primăria, dar o omoară pe Firea

Publicat: 01/03/2024, 14:05
Actualizat: 01/03/2024, 20:35

Analistul și profilerul H.D. Hartmann consideră că „anumite structuri statale”, care nu o plac pe Gabriela Firea lucrează la împiedicarea acesteia în a candida la Primăria Capitalei. Hartmann afirmă că toată filosofia alegerii candidaților pentru Primăria Generală are obiectivul: „cum să NU ajungă Firea”.

Aici este greșeala de analiză pe care o fac toate partidele, la ora actuală. Cum să n-ajungă Firea! Problema la o alegere așa de importantă pentru funcția de primar general a Capitalei este cum să pun mâna pe Primăria Generală. Nu, la noi este cum să nu ajungă Firea. Și e de ani de zile și nu face parte din PSD. Părerea mea este că e statul, sunt structurile statale. Sunt anumite structuri statale care nu o plac pe Firea și n-au plăcut-o niciodată. Și nu cred că nu o plac pentru că este soția lui Florin Pandele, eu cred că acolo este un cumul de factori.

Această repliere a unor forțe din afara sferei politice este pentru a o scoate pe Firea „din dialog”, afirmă Hartmann.

Aici este vorba de o repliere a unor forțe interne, non-partizane, non-politice, care însă țin de o dinamică statală, zic eu, și economică, care vor să o scoată, efectiv, pe Gabi Firea din dialog. De ce n-a putut Gabi Firea, cât a fost primar general un mandat, să negocieze cu aceste forțe? Ei, forțele acestea, reprezentanții acestor forțe n-au vrut să negocieze cu ea, nu-mi dau seama. Nu cunosc adâncimea abisală a acestei probleme, dar este o adâncime abisală. Din nefericire, acest deficit de încredere între toate forțele nu a fost redus de către Gabi Firea.

Gabriela Firea are o trăsătură care nu o ajută: pășunismul. Hartmann spune că „pășunismul nu mai prinde” într-un oraș cosmopolit, precum Bucureștiul.

Fiind cosmopolit, fiind progresist, fiind foarte într-o dinamică economică, fiind motorul economic al României, Primăria Generală trebuie să se ducă ori pe o stângă extrem de stângă, de extremă stângă, cum este acea socialistă de la Paris, ori pe tot felul de personaje de tip progresist LGBTQ. Nu este nicio glumă, Bucureștiul ăsta este.

Firea trebuie să termine cu pășunismul și să intre în epoca modernă. Pentru că București este identic, ca violență urbană, ca mesaj urban, ca dinamică urbană, cu Parisul, Londra, Viena, New York. Pășunismul nu mai prinde.

Hartmann consideră că primarii care au făcut treabă în sectoarele lor, precum Daniel Băluță, Rareș Hopincă, Robert Negoiță, unde „străzile sunt curate, blocurile nu se mai dărâmă”, primari cu ambiție „să facă Micul Paris din sectorul lor”, au nevoie de un primar de tipul lui Piedone. 

Nu-ți trebuie un Nicușor Paris, nu-ți trebuie o Firea cu pășunismul ei. A fi pășunist nu-i rău, dar nu răspunde necesarului cu care vine Piedone, de exemplu. Care Piedone, vine tanc și mai mult că vine tanc, își pune fiul moștenitor.

Cristian Popescu Piedone nu are șanse de câștig la Primăria Capitalei, spune Hartmann, dar „o omoară pe Gabriela Firea”.

Analistul anunță că Piedone începe negocierile pentru o susținere la Primăria Capitalei. În primul rând, cu Dan Voiculescu, apoi cu partidele politice. Iar punctul real al negocierilor va fi Vlad Popescu Piedone, fiul.

Piedone, până luni săptămâna viitoare, își va negocia statutul de candidat cu toți. Începând de la domn` profesor Voiculescu și terminând cu partidele. Negocierea reală cu Dan Voiculescu nu a avut loc, încă. Cine va fi punctul real al negocierii? Fiul. Omul ăsta se duce la Primăria Generală lăsând locul sectorul 5. Nu are șanse să ajungă primar general, dar o omoară pe Gabi Firea. El va lua parte din voturile lui Gabi Firea. O omoară și în avantajul lui Nicușor Dan.

Cât despre dorința lui Nicolae Ciucă de a „sonda” și „oameni care au avut succes în viață” în perspectiva unei nominalizări la PMB, Hartmann spune că Primăria Generală „nu se dă unui om de afaceri”.

Problema fundamentală este că vine cineva, PNL-ul, mic pentru Borză, dar mare pentru Ciucă, prea mare pentru Ciucă, aș spune, să găsească o altă soluție. (…) Nu dai Primăria Generală unui om de afaceri. Ai doi monștri în ghilimele, ca să nu se înțeleagă greșit. Îl ai pe Nicușor, pe Nicu Paris, cum îi zicem noi, și o ai pe Gabi Firea, amândoi sunt 67% din electoratul bucureștean. Electoratul bucureștean, ca să fim foarte clari, este un electorat care se transformă. În două seturi de alegeri, niciun fel de dreaptă conservatoare nu va mai putea ajunge primar. Deci, liberalii își iau adio de la de la Primăria Generală.

Urmărește aici analiza.

CITEȘTE ȘI:

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Sunt extratereștrii pe K2-18b? Telescopul James Webb a fost îndreptat spre planeta pe care au...
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
FOTO. Ioana Marcu, soția lui Ciprian Marica, apariție îndrăzneață cu bustul generos la vedere!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Localitatea care a dispărut de pe harta României. În 2002 mai avea doar 3 locuitori
I-a ÎNNEBUNIT pe toți bărbații! Imagini de vis cu vedeta! Are trup de zeiță la...
De ce este bine să mănânci pește de Florii. Conform tradiţiei, îţi poate aduce un...
Vestea tristă a momentului pentru Prințul Paul de România. Momente grele pentru descendentul familiei regale
Sâmbătă a început distribuirea pensiilor pentru luna mai. Anunțul a fost dat de directorul Poștei...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
China aplică strategia "broaştei fierte", acuză comandantul armatei americane din regiunea Indo-Pacific
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
Se dau TOTAL GRATUIT, direct de la UE. Trebuie să depui cererea până pe 30...
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Vestea tristă a momentului pentru Prințul Paul de România. Momente grele pentru descendentul familiei regale
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
Secretul Laurei Cosoi în timpul sarcinii! Cum reușește să se mențină într-o formă de zile...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Harriet Quimby, prima femeie care a traversat în zbor Canalul Mânecii