Guvernul Ponta IV. Grațiela Gavrilescu, nominalizată pentru înlocuirea lui Attila Korodi în fruntea Ministerului Mediului

Publicat: 14 12. 2014, 19:37
Actualizat: 15 12. 2014, 09:58

Grațiela Gavrilescu este de profesie chimist, fiind licențiată a Facultății de Tehnologie Petrochimică de la Universitatea de Petrol și Gaze din Ploiești. Ea are studii postliceale de marketing industrial și de management în administrația publică locală și este absolventă a unei specializări pe probleme de medicina muncii. Soțul său, Mihai Gavrilescu, este consilier în Departamentul de Păduri și Ape.

Ea a intrat în Parlament în 2012 ca deputat de Prahova al PDL. Din iulie 2014, a devenit deputat independent și, recent, s-a afiliat PLR, partidul încă nerecunoscut juridic al lui Călin Popescu Tăriceanu. Gavrilescu a fost vicepreședintele Comisiei permanente pentru sănătate și familie, până în septembrie 2014.

FOTO: Facebook

De-a lungul anilor, Grațiela Gavrilescu a fost președintele PUR Ploiești, membru PNL Prahova, președinte OFL PNL Prahova, vicepreședinte ONFL, membru al consiliului director al AJOFM Prahova, vicepreședinte al CNIMM Ploiești și viceprimar al municipiului Ploiești. Ea a fost deputat și în perioadele 2004-2008, 2008-2012.

Înainte să intre în politică, Grațiela Gavrilescu a lucrat ca inginer chimist-tehnolog în prelucrarea cauciucului și resposabil cu toxicologia și protecția mediului în cadrul companiei SC ARPACOR SA Bucov. Ulterior, a ajuns directorul companiei ARPAROM SA.

Care a fost activitatea parlamentară a deputatului în ultimii doi ani

Din 2012 și până în prezent, Grațiela Gavrilescu a luat cuvântul de 26 de ori în 24 de ședințe și a avut 20 de declarații politice, dintre care 19 consemnate conform materialului depus la secretariatul de ședință. Ea a depus și două moțiuni, dar ambele au fost respinse.

Gavrilescu a avut, în ultimii doi ani, 24 de propuneri legislative. Le puteți consulta mai jos. (Click pentru a mări)

Sursă: Camera Deputaților

Ce avere are Grațiela Gavrilescu

Gavrilescu deține o jumătate de hectar de pădure, primit moștenire, două terenuri agricole în județele Vrancea și Neamț și un teren intravilan de 400 de mp în Ploiești.

Deputatul propus pentru funcția de ministru al Mediului în Guvernul Ponta IV are un apartament de 78 de mp în Ploiești și două case, una în Ploiești și cealaltă în Bucov, județul Prahova, arată declarația de avere depusă în luna iunie.

FOTO: Facebook

Gavrilescu are acțiuni în valoare de 15.700 de lei și trei mașini și bijuterii și diverse obiecte de artă în valoare de 5.000 de euro. Recent a vândut un apartament cu 25.000 de euro și un teren în Bucov.

Veniturile câștigate de Grațiela Gavrilescu din funcția de deputat au fost de 60.372 de lei. Soțul său, Mihai Gavrilescu, câștiga la rândul său 30.253 de lei fiind consilier în Departamentul de Păduri și Ape.