H.D. Hartmann, despre plecarea Victoriei Nuland, femeia pe care ruşii o învinuiesc de toate relele din Ucraina / „O veste cumplită pentru europeni”

Publicat: 09/03/2024, 09:00

Analistul și profilerul H.D. Hartmann afirmă că plecarea Victoriei Nuland, subsecretar de stat american, este „o veste cumplită pentru europeni”. 

Hartmann analizează, în emisiunea Gândul Exclusiv, motivul pensionării Victoriei Nuland, după peste 30 de ani de muncă în guvernul american.

Victoria Nuland era considerată favorită la funcţia de adjunct al Secretarului de Stat al SUA după ieşirea la pensie a lui Wendy Sherman, dar Antony Blinken l-a ales pe Kurt Campbell, un oficial din Consiliul de Securitate Națională pentru Asia.

Acum nouă luni, repet, Sherman iese la pensie și ea își anunță intenția de a deveni, de a fi numită de președintele Statelor Unite adjunct de secretar de stat, adică primul adjunct al ministrului de externe american. Biden refuză. Blinken o tot amână, dar o numește interimar. De ce? Ea mai avea un an până la pensie și a numit-o interimar. Ea s-a supărat foarte rău și a încercat prin bărbatul sau, prin celebru Kagan să facă o presiune enormă în comisia de politice externe a Camerei Reprezentanților și Senatului, care se ocupă de numirile la nivel de secretar de stat, subsecretar de stat până la nivel de directori de agenții autonome în cadrul statului american, să fie numită adjunct de ministru. Nimeni n-a vrut-o.

Nuland este cel mai bine cunoscută pentru poziţiile sale dure împotriva Rusiei, în special în legătură cu războiul din Ucraina. Potrivit lui Hartmann, plecarea lui Nuland este o veste cumplită pentru europeni din motiv că „rusofobia ei a ținut Europa pe primul loc în preocupările politice ale Statelor Unite”.

Plecarea lui Nuland, nu este neapărat o veste bună pentru să zicem ruși, este o veste cumplită pentru europeni. De ce? Bună sau rea Nuland ținea Europa în față. Pentru că ea declanșănd lovitura de stat din 2014 – a fost una din cauzele de la Kiev, Maidan. Ea a susținut permanent naționalismul de extremă dreaptă kievean, susținând rusofobia. Pentru că ea a fost întotdeauna o rusofobă, ea are o problemă cu Rusia, dar este o problemă internă, la ea este o chestiune de chimie organică – rusofobia, probabil fiind dintr-o familie de evrei ucrainieni (…) Rusofobia ei a ținut Europa pe primul loc în preocupările politice ale Statelor Unite. Plecarea ei aruncă Europa în locul dat de istorie – locul 4, 5, 6. Statele Unite printr-un Trump care este extrem de vocal, va spune, dar de ce mai avem nevoie de Europa? Europa pe locul patru-cinci, unde trebuie să stea și dacă nu face prea multă democrație, dăm dictatură.

Hartmann a interpretat această alegere ca pe un semn că președintele Biden și secretarul de Stat al SUA consideră că gestionarea relației Americii cu China este o prioritate, în ciuda faptului că războiul din Ucraina a consumat o mare parte din politica externă a Casei Albe.

Bass, care este numit de o lună de zile, și-a depus jurământul, are experiență, a fost la ambasadă în Afganistan și are experiență pe Asia. Deci iată și acolo, așa cum se întâmpla la Moscova, pivotul tot asiatic este, pentru că este celebrul privot asiatic făcut de Obama și continuat de Trump și Biden. Deci secretarul de stat Blinken, care are într-adevăr școală la Paris dar este specializat pe China, cât și adjunctul lui, astăzi fost ambasador în Asia, se ocupă numai de Asia.

Urmărește emisiunea aici.

CITEȘTE ȘI:

Victoria Nuland, subsecretar de Stat al SUA pentru Afaceri Politice, SE RETRAGE din activitate

H. D. Hartmann, despre Victoria Nuland: „Are o patologie aparte a puterii. Pe unde a fost nu a făcut decât să curgă sânge”

Olga Borșcevschi
Absolventă a Universității de Stat din Republica Moldova, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Borșcevschi Olga a debutat în presă la televiziunea Realitatea TV Moldova și la site-ul Evenimentul mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
După ce a câștigat 1 milion $ la loterie, o femeie s-a gândit să mai...
Cronica unui 'blat' anunțat. Motivul real pentru care Zanni a fost eliminat și adus înapoi...
FOTO. Antonia, ce apariție! Nimeni nu se gândea că o va vedea așa
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Imagini demențiale cu prezentatorul PRO TV: s-a cherchelit, a făcut show, iar finalul e fabulos!
Actrița celebră, la un pas de PARALIZIE! A descoperit că are o TUMORĂ pe măduvă
EXPERIMENT. Pască plină de mucegai, drob cu probleme şi cozonac fără lapte. Analizele de laborator...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Există români care nu și-au primit pensiile înainte de Paște: „Mi-am făcut niște calcule. Mă...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Avertismentul sumbru şi profetic al lui Macron pentru Europa, o regiune în pericol de moarte...
Descoperire ULUITOARE la polii Pământului! Se întâmplă chiar acum
TAXA obligatorie în România. Nu poți evita plata ei, oricine ai fi
Pasca din copilărie, gust de neuitat. Care e ingredientul secret
I-a cerut soțului o fotografie cu bebelușul celui mai bun prieten al său, dar a...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Mioara Velicu rememorează copilăria autentică de la sat: „Am crescut într-o familie cu 8 copii....
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Telescopul Gemini a făcut o descoperire neașteptată despre stelele binare gigantice