H.D. Hartmann face profilul candidatului Coaliției la Primăria Capitalei: „Cătălin Cîrstoiu, un candidat găsit de situație”

Publicat: 30/03/2024, 09:30

H.D. Hartmann a făcut o analiză a strategiei pusă la cale de PSD în lupta pentru Primăria Capitalei. Politologul a menționat că alianța PSD-PNL, prin propunerea medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Generală, a mizat pe succesul pe care l-a avut fostul edil Sorin Oprescu, susținut tot de PSD la alegerile locale.  Urmăriți aici, integral, emisiunea Gândul EXCLUSIV. 

După o bună bucată de timp, în care s-au vehiculat mai multe nume în privința candidatului Coaliției la alegerile pentru Primăria Capitalei, oficialii au anunțat că pornesc în cursă cu medicul Cătălin Cîrstoiu, directorul Spitalului Universitar. Decizia a fost surprinzătoare atât pentru cetățeni, cât și pentru adversarii Coaliției, sau analiștii politici, întrucât Cătălin Cîrstoiu este un personaj lipsit de notorietate.

H.D. Hartmann a precizat la Gândul EXCLUSIV că medicul Cătălin Cîrstoiu este un candidat atipic, având în vedere că este prima sa inițiativă în zona politică. Politologul l-a amintit pe fostul candidat al PSD, medicul Sorin Oprescu, care a câștigat alegerile pentru Primăria Bucureștiului în 2012. Spre deosebire de Cîrstoiu, însă, Oprescu avea o atitudine mult mai jovială, ceea ce l-a făcut să câștige încrederea electoratului.

„Bucureștiul a cam ajuns un fel de oraș al nimănui. Doctorul Cîrstoiu este un candidat găsit de situație. Cârstoiu este un tip care a jucat întotdeauna safe. Bucureștiul este blocat complet, iar Bucureștiul ca și Parisul ca și Londra ca și New York-ul are nevoie de un primar-personalitate

PSD-ul n-a mai avut timp să găsească cu adevărat o personalitate. Oprescu era o personalitate, escrocul, amantul perfect, iubitorul de muieri. Știu povești de oroare despre medicul Oprescu și despre modul în care a ajuns și conferențiar, și profesor.”, a declarat Hartmann.

H.D este de părere că lipsa de experiența a lui Cătălin Cîrstoiu în zona politică îl va face vulnerabil în fața anumitor conflicte culturale, ce ascund intenții „obscure”. Politologul susține că siguranța pe care o prezintă Nicușor Dan în abilitățile sale de primar este absurdă, având în vedere că a „distrus” Bucureștiului de-a lungul mandatului.

„Cârstoiu va intra în aceste războaie culturale ale unei capitale cum este Bucureștiul, așa cum au toate capitalele lumii, și în care se va pierde în diverse interese obscure. Cîrstoiu nu are la ora actuală calitatea de lider în București. Ceea ce pe mine mă sperie este inconștiența lui Nicușor Paris, a distrus Bucureștiul timp de patru ani.” , a menționat H.D. Hartmann.

Declarațiile lui Băsescu cu privire la susținerea pe care i-o acordă lui Nicușor Dan, la alegerile locale, au fost, de asemenea, aspru criticate de H.D. Hartmann.

„Am văzut că Băsescu în loc să dea cu subsemnatul pentru corupția care a patronat regimul lui, își dă cu părerea la televizor. Băsescu n-ar mai trebui băgat în seamă, decât atunci când se va duce la pușcărie. Și problema Bucureștiului e mistria, e lipsa fațadelor, este incapacitatea de a avea un trafic real”, a mai menționat Hartmann.

În cadrul emisiunii, s-a discutat ce opțiuni ar putea avea Coaliția PSD-PNL la prezidențiale, dacă medicul Cîrstoiu va pierde cursa pentru Primăria Generală. S-a vehiculat ipoteza unui candidat comun la prezidențiale, din partea Coaliției, însă Hartmann susține însă că o astfel de ideea ar fi o greșeală enormă.

Emisiunea o puteți urmări pe paginile de Facebook și pe canalul de YouTube Gândul.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Sunt extratereștrii pe K2-18b? Telescopul James Webb a fost îndreptat spre planeta pe care au...
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Localitatea care a dispărut de pe harta României. În 2002 mai avea doar 3 locuitori
I-a ÎNNEBUNIT pe toți bărbații! Imagini de vis cu vedeta! Are trup de zeiță la...
De ce este bine să mănânci pește de Florii. Conform tradiţiei, îţi poate aduce un...
VIDEO. Viteza l-a ucis pe Florin de ziua numelui său. Drama tulburătoare a tânărului de...
Sâmbătă a început distribuirea pensiilor pentru luna mai. Anunțul a fost dat de directorul Poștei...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
Niciun șofer din România NU MAI SCAPĂ. S-a dat ordin la Poliția Română: Desfășurăm FORȚE...
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Vestea tristă a momentului pentru Prințul Paul de România. Momente grele pentru descendentul familiei regale
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
Secretul Laurei Cosoi în timpul sarcinii! Cum reușește să se mențină într-o formă de zile...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Harriet Quimby, prima femeie care a traversat în zbor Canalul Mânecii