ÎNTÂLNIRE BARROSO – BĂSESCU LA BRUXELLES. Președintele Comisiei Europene a reiterat sprijinul său pentru aderarea României la Schengen

Publicat: 14 09. 2012, 13:52
Actualizat: 31 07. 2014, 21:32

Jose Manuel Barroso, președintele Comisiei Europene, a reiterat, în întâlnirea de vineri de la Bruxelles cu președintele Traian Băsescu, sprijinul său pentru aderarea României la spațiul Schengen.

„Președintele Barroso a reiterat sprijinul său pentru aderarea României la spațiul Schengen”, se menționează în comunicatul de presă transmis de Comisia Europeană după întrevederea celor doi oficiali.

De asemenea, Barroso a reluat și suportul său pentru „necesitatea ca autoritățile române să consolideze managementul actual al fondurilor europene”.

Totodată, potrivit comunicatului, președintele Barroso și președintele Băsescu au făcut un schimb de opinii cu privire la situația din Uniunea Europeană și în particular din zona euro, discutând și despre anunțurile făcute de președintele Barroso în discursul său privind starea Uniunii adresat în Parlamentul European.

„Cei doi oficiali au discutat în mod particular și despre propunerile Comisiei privind uniunea bancară și mecanismul unic de supraveghere, care vor întări zona euro în același timp cu protejarea intereselor țărilor membre non-euro și integritatea pieței comune”, se arată în comunicat.

De asemenea, cu privire la cadrul bugetar multianual 2014-2020, „cei doi președinți au convenit asupra nevoii de a avea un buget ambițios al UE, care să garanteze o politică de coeziune ambițioasă și să asigure îmbunătățirea competitivității și creșterii economice din Uniune”, se mai arată în comunicatul Comisiei.