Premierul Ponta, pentru „Die Presse”: „Atitudinea lui Barroso a fost una corectă și echilibrată. PR-ul lui Băsescu a fost mai bun”

Premierul Ponta, pentru Die Presse: Atitudinea lui Barroso a fost una corectă și echilibrată. PR-ul lui Băsescu a fost mai bun
Publicat: 09/09/2012, 19:29
Actualizat: 08/07/2016, 04:00

Premierul Victor Ponta a declarat, într-un interviu acordat ziarului austriac „Die Presse” , că atitudinea președintelui Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, față de referendum a fost una „corectă și echilibrată”.

În schimb, primul-ministru s-a arătat deranjat de declarațiile comisarului pe justiție, Viviane Reding despre posibilitatea amânării aderării la spațiul Schengen.

Ponta consideră că rezultatul referendumului din 29 iulie a fost influențat de PR-ul pe care l-a avut președintele suspendat, Traian Băsescu, în afara granițelor.

Premierul a adăugat că și-ar dori ca în 2013 să fie redactat un nou proiect pentru modificarea Constituției, în care președintele să aibă un rol mai redus, care să fie limitat doar la reprezentarea țării.