Iohannis a blocat strategia lui Antonescu pentru desemnarea prezidențiabilului PNL

Iohannis a blocat strategia lui Antonescu pentru desemnarea prezidențiabilului PNL
Publicat: 07/07/2014, 18:02
Actualizat: 09/08/2015, 05:41

Fostul președinte PNL, Crin Antonescu, a venit astăzi în ședința conducerii partidului cu o propunere surpriză, în care a cerut ca prezidențiabilul PNL să fie stabilit cât mai repede, fără să se mai facă sondaje de opinie. O a doua propunere venită din partea lui Antonescu a fost ca atât el, cât și Klaus Iohannis, să fie sondați împreună cu un candidat al PDL la prezidențiale. Ambele variante au fost blocate de Klaus Iohannis și echipa din jurul său în Biroul Politic Național. Crin Antonescu și-a anunțat revenirea în cursa pentru Palatul Cotroceni, la Congresul PNL de la finele lunii iunie, Congres în care Iohannis pusese la vot o Rezoluție care să-l desemneze candidat la prezidențiale.

„Eu am încercat având în vedere că suntem într-un calendar foarte strâns care practic ne stânjenește planurile inițiale de a face niște cercetări sociologice ca să ne ajute în decizii mai extinse și deci mai relevante, am propus ca pur și simplu să simplificăm lucrurile să mergem la o Delegație Permanentă cât mai rapidă în care să se dea acest vot”, a explicat Antonescu propunerea făcută în cadrul Biroului Politic Național.

Klaus Iohannis l-a ascultat pe Crin Antonescu, dar nu a supus propunerea acestuia la vot. Mai mult, conducerea PNL a decis să realizeze sondajele pentru stabilirea candidatului la prezidențiale, deși Antonescu a insistat că sondajul nu are relevanță și că decizia în Delegația Permanentă va fi una politică. Sondajul se va realiza pe trei paliere: un focus grup, telefonic și unul pe teren. Fiecărui institut de sondare îi va reveni o parte din acest sondaj.

„Am stabilit că vom face sondaje, vom face sondajele. Deja au început, s-au purtat negocieri cu institutele de sondare”, a fost replica lui Iohannis, potrivit unui vicepreședinte PNL.

Iohannis nu le-a spus colegilor din conducerea PNL care sunt cele trei institute de sondare care vor realiza măsurătorile pentru stabilirea prezidențiabilului partidului, ceea ce a trezit enervarea mai multor liberali. Antonescu, dar și alți vicepreședinți, s-au arătat deranjați de acest aspect, spunând că este anormal să nu știe cu cine se vor realiza aceste sondaje de opinie. Surse din PNL au spus pentru gândul că cele trei case de sondare sunt Avangarde, Inscop și Agenția de Rating Politic.

„Dacă nu știu cu cine se face, cum pot să spun dacă am sau nu încredere. Nu pun la îndoială veridicitatea, ci relevanța”, a punctat Crin Antonescu la finalul ședinței conducerii PNL.

În schimb, el a admis că sondajul comun cu PDL, în care să fie incluși doi candidați din partea PNL, a fost respins de democrat-liberali.

Klaus Iohannis a comunicat foarte puțin la finalul ședinței conducerii PNL, preferând să se retragă cu mai mulți vicepreședinți PNL într-o ședință informală în Kiseleff. În schimb, noul purtătorul de cuvânt al PNL, Alina Gorghiu, a precizat că nu s-a luat o decizie în privința datei la care va fi convocată Delegația Permanentă și nu a spus nici care sunt institutele de sondare care vor măsura candidații PNL.

Surse din PNL au declarat pentru gândul că sondajul va fi terminat în jurul datei de 20 iulie, urmând ca imediat să fie convocată Delegația Permanentă. După aceea, se va organiza Congresul de fuziune, PDL – PNL. Potrivit surselor citate, este posibil ca la acest Congres să nu fie anunțat numele prezidențiabilului, acesta urmând să fie stabilit ulterior.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Doliu la Casa Regală Britanică. Prințesa Beatrice a trecut prin clipe grele după ce primul...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Dispare numerarul? Decizia finală UE pentru plata cu BANCNOTE
Boala care se întinde pe tot globul. Jumătate din populație e în pericol
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Condamnarea pentru viol a lui Harvey Weinstein, anulată de o instanță din New York