Nicolae, despre manifestanții anti-grațiere: „Oameni neinformați, care au plăcerea de a fi manipulați”. Mesajul pentru Dragnea

Publicat: 04/05/2017, 12:11

„Dacă ar fi vorba de un dialog, le-aș spune să nu cadă pradă manipulării. Am văzut opinii că se reabilitează corupții, că sunt amnistiate fapte, că rămân cu banii cei care au furat… E foarte greu să combați niște absurdități. Atunci îmi dau seama că este vorba despre niște oameni neinformați sau care au, poate, tendința și au plăcerea de a fi manipulați, pentru că altminteri nu poți să discuți de lucruri care nu s-au întâmplat și să spui că așa se întâmplă”, a declarat senatorul PSD Șerban Nicolae.

El a mai spus că partea de informare a fost realizată prin accesul liber al jurnaliștilor la dezbateri.

„Acum, dacă se iau informațiile filtrate sau apar informații trunchiate…cum am văzut. Spre exemplu am văzut că o bună parte a presei s-a ferit să spună că sunt amendamentele lui Traian Băsescu, ci a spus că sunt amendamentele lui Șerban Nicolae. De aia am și spus, l-am rugat pe dl. Băsescu să îi elibereze de sacul din spate, să le spună că s-au schimbat ordinele, că nu mai trebuie să fie atât de crispați și că pot spune și adevărul”, a conchis președintele Comisiei juridice a Senatului.

Aproape o mie au protestat meircuri în Piața Victoriei, față de amendamentul adoptat în Comisia Juridică din Senat, care prevede grațierea persoanelor condamnate pentru luare sau dare de mită și trafic sau cumpărare de influență.

„Nu sunt în conflict cu Dragnea”

Ca reacție la poziția lui Liviu Dragnea față de Legea grațierii, Nicolae a susținut că nu este „o chestie militărească pe bază de ordin, pe bază de comandă unică” și că lucrurile fac parte din dezbatere.

„Dl Dragnea a spus că nu este de principiu în favoarea grațierii, ci este categoric împotriva grațierii faptelor de corupție. (…)E o chestiune de politică penală. Unii au o opinie, alții au altă opinie. Dl prim-ministru am văzut că nu susține amendamentele ci susține proiectul guvernului. E un punct de vedere(…) Probabil că guvernul are deja banii pregătiți pentru amenda de la CEDO . În afară de recursul compensatoriu propus pe vremea lui Florin Iordache, guvernul nu dat încă altă măsură alternativă”, a declarat Șerban Nicolae.

Întrebat dacă nu intră în conflict cu ceea ce susține conducerea PSD, Nicolae a răspuns: „Nu e vorba de conflict. E vorba de opinie.Asta e partea dezbaterii. Nu înțeleg de ce vi se se pare că totul ar trebui să fie o chestie militărească pe bază de ordin, pe bază de comandă unică. Lucrurile fac parte din dezbatere”.

„Nu cred că cine ar vrea să comită acte de corupție s-ar simți încurajat de o grațiere care privește acte trecute. Credeți că cine vrea să comită de acum încolo fapte de corupție e încurajat știind că nu mai poate fi încurajat de acte de clemență? Mi se pare ilogic (…) Din punctul meu de vedere dacă vrem ca grațierea să aibă efect trebuie să gândim câteva principii: eu, de exemplu, sunt împotriva grațierii persoanelor care comit acte de violență. Din 1000 de deținuți în penitenciarele din România 12 fapte sunt pentru fapte de corupție. Dacă eliminăm faptele asimilate corupției sunt doar opt. Dacă pe unii ii interesează cei opt, dar nu îi interesează cei 992 și li si se pare mai grav ce au făcut cei opt și nu li se pare grav ce au făcut cei 992, e un punct de vedere”, a continuat Șerban Nicolae.

Președintele Comisiei juridice a precizat că nu a discutat cu Liviu Dragnea, după ce acesta și-a exprimat opinia față de amendamentele adoptate de Comisia juridică a Senatului la proiectul legii grațierii.

„Grațierea nu e în programul de guvernare. E o chestiune care ține de Parlament, de oportunitatea unei politici penale a statului român, nu face parte din acțiunile Guvernului, chiar dacă Guvernul a inițiat acest proiect de lege. Cehia Italia Franța au grațiat fapte de corupție. (…) E total contraproductiv să tot exhibăm acestă imagine: România este o țară de corupți, e o țară coruptă prin felul ei de a fi, clasa politică e coruptă. Faptele infirmă”, a mai spus Șerban Nicolae.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un...
BREAKING | Medicul care l-a operat de urgență pe Florin Piersic, în ziua de Paște,...
FOTO. Serena Williams și Maria Sharapova, rivalele Simonei Halep, apariții fenomenale la MET Gala! Imagini...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
A plecat în vacanță în Spania și a dispărut fără urmă. Ana Maria i-a trimis...
Meteorologii Accuweather anunță o vară ciudată în România. Temperaturi anormale în București
Absolut ȘOCANT! Ce au arătat ultimele analize în cazul Gabrielei, fetița de 4 ani moartă...
Meteorologii anunţă o "schimbare majoră" a vremii. Vom avea fenomene extreme în ţară toată săptămâna
Se spală în a treia zi de Paște? Ce spun preoţii
Accident sau sinucidere? Un bărbat a decedat în a treia zi de Paște, după ce...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Dacia Duster 2024: „Poate chiar e o problemă că arată atât de futurist”
Vladimir Putin a fost învestit azi într-un nou mandat la conducerea Rusiei. Ce declaraţii a...
Adevărul despre FIOROȘII T-REX! S-a aflat ABIA ACUM
Este complet ilegal în ROMÂNIA. Lege în vigoare pentru cei de la bloc. TE OBLIGĂ...
Ultima soluție pentru românii datornici. Ce înseamnă falimentul personal
Gabriela Cristea, prima reacție după problemele de la afacerea cu cozonaci. Cum a explicat situația:...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Suferința prin care a trecut Mihai Onilă când a auzit că fiica lui se va...
Pepe, mesaj cu subînțeles pentru Raluca Pastramă? Artistul stârnește controverse cu noua piesă „Pasăre de...
BANCUL ZILEI. De Paște, soțul e la bucătărie și face de mâncare. Soția, care e...
Cui va preda Warren Buffett imperiul de 400 de miliarde de dolari?