„Partidul lui Vlad Țepeș” pune pe listele pentru diaspora un cântăreț colaborator al fostei Securități

„Partidul lui Vlad Țepeș pune pe listele pentru diaspora un cântăreț colaborator al fostei Securități
Publicat: 08/10/2016, 16:04
Actualizat: 27/03/2019, 10:41

„Îi urez bun venit în rândurile Partidului România Unită marelui rapsod popular Gheorghe Turda, una dintre vocile emblematice ale muzicii folclorice românești, și îl asigur că vine într-o echipă care îl apreciază ca și marea majoritatea a românilor iubitori de frumos. Îl considerăm un om de mare valoare, și cel mai bun candidat pe lista Partidului România Unită pentru românii din străinătate. Îi mulțumesc și domnului Gheorghe Turda pentru că este alături de noi, într-un moment în care începem o nouă etapă în viața PRU, etapă care doresc să fie de bun augur pentru România”, a anunțat liderul PRU, Bogdan Diaconu, pe Facebook.

Magistrații instanței supreme au respins definitiv în anul 2011 recursul lui Gheorghe Turda împotriva unei decizii a Curții de Apel București din iunie 2010, prin care a fost constatată calitatea acestuia de colaborator al fostei Securități.

Colegiul Consiliului Național pentru Studierea Arhivelor Securității (CNSAS) a cerut Curții de Apel București, în octombrie 2009, să constate că Gheorghe Turda a colaborat cu fosta Securitate.

În 2008, printr-un decret prezidențial, Gheorghe Turda a fost înaintat în gradul de general de brigadă în rezervă.