Ponta îl retrage pe Victor Alistar din guvern

Publicat: 03 05. 2012, 16:27
Actualizat: 03 05. 2012, 22:18

Premierul desemnat Victor Ponta a anunțat, joi, că, pentru a nu pune în pericol învestirea întregului Guvern și pentru a nu crea niciun fel de animozitate, a decis ca Victor Alistar să nu facă parte din miniștrii pe care îi va propune acum Parlamentului, precizând că nu va face o altă nominalizare.

Premierul desemnat a spus că nominalizarea lui Alistar a fost criticată, imediat, de către adversarii politici, cum ar fi purtătorul de cuvânt al PDL, Sever Voinescu, dar și de către presă.

El a adăugat că, în aceste condiții, pentru a nu crea animozitate și pentru a nu pune în pericol învestirea Guvernului, a decis ca Victor Alistar să nu facă parte din lista miniștrilor pe care îi propune Parlamentului.

„Am decis, pentru a nu crea niciun fel de animozitate de la începutul funcționării noastre, ca Victor Alistar să nu facă parte dintre miniștrii pe care îi voi propune Parlamentului. În același timp însă avem ideea unui Departament în subordinea primului-ministru care să lucreze pentru o mult mai bună transparență a actului guvernamental, pentru o mult mai corectă relație a Guvernului cu societatea civilă. Nu voi propune un alt nume pentru acest minister. Ideile lui Victor Alistar rămân în programul de guvernare și aștept să se alăture echipei în cel mai scurt timp”, a declarat premierul desemnat.

El a adăugat că așteaptă o decizie finală în legătură cu Alistar, iar apoi îl așteaptă cât de repede în echipa guvernamentală.