PSD publică „elemente” despre membri ai Consiliului Național de Atestare a Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare ce ar certifica natura politică a deciziei în cazul Ponta

PSD publică elemente despre membri ai Consiliului Național de Atestare a Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare ce ar certifica natura politică a deciziei în cazul Ponta
Publicat: 30/06/2012, 13:02
Actualizat: 25/06/2013, 15:14

PSD a dat publicității, sâmbătă, „elemente” despre unii dintre membrii CNATDCU, care, în opinia social-democraților, certifică natura politică a acțiunii Consiliului în legătură cu premierul Victor Ponta.

„Pentru o corectă informare a opiniei publice, Partidul Social Democrat consideră absolut necesară aducerea în atenție a acelor elemente care certifică natura politică a acțiunii care a avut loc la nivelul Consiliului General al Consiliului Național de Atestare a Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare”, se arată într-un comunicat al PSD remis, sâmbătă, agenției MEDIAFAX.

Conform sursei citate, Marius Andruh, președintele Consiliului, este beneficiarul unui grant de 7 milioane de RON, adică aproape 1,6 milioane de euro, acordat de Ministerul Educației, în timpul ministeriatului lui Daniel Funeriu.

„Domnul Pintilie Lucian, de asemenea, beneficiar al unui grant de 7 milioane de RON, acordat de același ministru al Educației. Domnul Mircea Miclea, apropiat al președintelui Băsescu, cu acuzații încă neclarificate de plagiat, precum și cu beneficii directe din contracte publice. Domnii Dorel Banabic, Lazăr Vlăsceanu și Marian Preda ocupă sau au ocupat funcții în comisiile înființate de președintele Traian Băsescu în ultimii ani, legându-și activitatea și numele de cea a președintelui României. Domnii Dragoș Ciuparu și Viorel Barbu sunt membri ai PDL sau activează și au activat în structuri ale Partidului Democrat Liberal. Astfel, domnul Ciuparu este membru cu acte al PDL, fost secretar de stat și președintele al ANCS, în timp ce domnul Viorel Barbu este membru al comisiei de Educație Cercetare, Cultură și Sport din cadrul PDL Iași. Domnul Ciuparu a fost plătit din fonduri europene POSDRU, deși se află într-o situație de incompatibilitate (a fost plătit ca expert într-o instituție care se afla în subordinea ministerului educației, la fel ca și domnia sa). Tot membri ai PDL sunt și domnul Cristian Oară, precum și doamna Carmen Socaciu. Domnul Florin Stamatian, numit în Consiliu de domnul Cătălin Baba, în ultima sa zi de mandat, nu este nimeni altul decât fost prefect al județului Cluj, numit în această funcție de PDL”, mai arată PSD.

Partidul Social Democrat consideră că publicarea acestor informații „aduce în lumina corectă acțiunea înfăptuită vineri de membrii Consiliului General al CNATDCU, care, prin decizia lor, au pus în joc credibilitatea instituției și a mediului academic, cu singurul scop de a servi interesele politice ale PDL și ale președintelui Traian Băsescu”.

„Ca dovadă a acestui fapt stă și încălcarea de către Consiliul General al CNATDCU a Regulamentului de funcționare a CNATDCU care se aplică doar pentru validarea tezelor de doctorat susținute public după 4 aprilie 2012, după cum se arată în art.2 al Ordinului MECTS nr. 3504 din 12.03.2012 prin care a fost aprobat regulamentul amintit. Art. 2 al Ordinului de Ministru precizează că Regulamentul se aplică doar pentru validarea tezelor de doctorat susținute public după intrarea în vigoare a ordinului amintit, adică după 4 aprilie 2012, data publicării sale în Monitorul Oficial”, se mai arată în comunicat.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
VIDEO Momentul atacului din Crângași. O cameră de bord i-a înregistrat pe cei doi tineri...
Prințul Harry și Meghan Markle, probleme grave cu legea! Ducii de Sussex nu și-au plătit...
Fostul milionar din fotbalul românesc a ajuns sărac lipit pământului la 72 de ani! A...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
La 12 zile după nuntă, un tânăr din Indonezia a aflat că soția lui era...
Afacerea cu care s-au îmbogățit doi români întorși după 7 ani din Italia. Sebastian și...
Dieta CIUDATĂ a lui Michelle Obama, la 60 de ani! Alimentul la care a renunțat...
Crima din Crângaşi, produsă din cauza unui Like dat pe Facebook. Victima încercase să îşi...
Cine e, de fapt, bărbatul omorât în bătaie în Crângași! Breaking news
Monica Pop, noi detalii despre starea de sănătate a lui Florin Piersic. Care sunt șansele...
Top cele mai bombate posterioare! Vedetele își etalează trupurile în țările calde
Volkswagen dă startul precomenzilor lui Golf GTI. Cât costă acesta?
Iată cine este bărbatul ce l-a împuşcat pe premierul slovac. Este membru al Societăţii Scriitorilor...
Nouă ERUPȚIE COLOSALĂ pe Soare! S-a VĂZUT tocmai din...
BANII românilor sunt VERIFICAŢI. Guvernul a dat ordin. Au început confiscările
Cine s-a răzbunat pe Simona Halep. El este „iubitul” de 57 de ani
Cristina Cioran are un nou iubit, după despărțirea de tatăl fiicei ei. Ce planuri are...
Val polar în România! Anunțul îngrijorător al meteorologilor
Julia este hotărâtă să nu îi mai ierte greșelile lui Robi: „Vreau să îți spun...
Lavinia Pîrva, despre momentele dificile din mariajul cu Ștefan Bănică Jr.: ”A fost o perioadă...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Moșule, când e mai bine să mă însor, mai devreme sau...
(P) Iată ce monitor gaming se caută în 2024
×