Scandal în USL. Orban le cere demisia lui Ponta și Șova

Scandal în USL. Orban le cere demisia lui Ponta și Șova
Publicat: 13/09/2013, 15:40
Actualizat: 06/05/2019, 17:46

Neînțelegerile la nivelul USL în urma scandalului referitor la proiectul Roșia Montană, când președintele PNL, Crin Antonescu, l-a numit „parșivel” s-a mutat și în rândul deputaților. Ludovic Orban le-a cerut demisia premierului Victor Ponta și ministrului Dan Șova și a criticat atitudinea celor doi referitoare la eventualele procese pe care le-ar avea România cu compania Gabriel Resources.

„În ce temei să ne dea în judecată Gabriel Resources? Eu nu cunosc niciun document în care statul român să fie parte și să ofere temei juridic companiei pentru a cere despăgubiri.Ce urmăriți cu aceste declarații domnule Sova și domnule Ponta? Să oferiți cu adevărat temei juridic companiei pentru a da în judecată statul român? Sau doriți să intimidați parlamentarii înainte de vot pentru a vă trece proiectul de lege oneros?După toată aceasta tărășenie, în ce mă privește, cred că nu există decât o singură soluție onorabilă de salva obrazul și credibilitatea USL: demisia, atât a domnului Ponta cât și a domnului Șova”, a scris liberalul, pe contul său de Facebook.

Mai mult, Ludovic Orban a pus în oglindă declarațiile directorului Gabriel Resources, Jonathan Henry, și cele ale ministrului Șova și a premierului Ponta referitoare la posibilele despăgubiri pe care le-ar putea plăti România.

„Comparând aceste declarații, parcă Șova ar fi avocatul companiei și Jonathan Henry un oficial român”, a completat Orban.

Cu toate acestea, nu este pentru prima dată că Ludovic Orban a avut o asemenea atitudine la adresa liderilor USL. La începutul lunii aprilie, deputatul PNL i-a cerut și atunci demisia premierului pe fondul numirii Laurei Codruța Kovesi la șefia DNA.