Sebastian Lăzăroiu, la GÂNDUL LIVE: „Nu-l văd pe Victor Ponta premier după alegeri”. Varianta consilierului prezidențial pentru șefia guvernului: Mircea Geoană ar fi mai bun

Sebastian Lăzăroiu, la GÂNDUL LIVE: Nu-l văd pe Victor Ponta premier după alegeri. Varianta consilierului prezidențial pentru șefia guvernului: Mircea Geoană ar fi mai bun
Publicat: 08/11/2012, 18:41
Actualizat: 18/03/2015, 21:31

Pronosticul consilierului prezidențial Sebatian Lăzăroiu pentru după alegeri este acela că Victor Ponta nu va mai fi desemnat premier de Traian Băsescu. „Eu nu-l văd pe Victor Ponta premier. Din cauza problemelor pe care și le-a creat singur. Știind și atmosfera din PSD, pot să dau ca 100% sigur acest lucru. Poți să-l pui premier, dar patru ani nu va avea nici o ușă deschisă la Bruxelles. Nici socialiștii nu sunt încântați de plagiatul lui. Și ei își dau seama că e o povară ca imagine”, a spus Lăzăroiu, invitat la Gândul LIVE.

Consilierul prezidențial consideră că șeful statului „are foarte multe motive” să nu desemneze premier persoana livrată de USL pe 10 decembrie, chiar dacă alianța câștigă majoritatea. „Îi dau dreptate lui Dan Voiculescu: „Constituția nu-l obligă pe președinte să desemneze persoana pe care noi o servim”.Asta a spus. E ceva, înseamnă că au citit Constituția. A spus că are dreptul să numească pe altcineva. Litera Constituției asta e: partidul care a câștigat majoritatea. USL e o alianță, nu-i un partid. Am mai avut povestea asta o dată, cu Iohannis. Una e consultarea, alta e desemnarea. Desemnarea e atributul președintelui. Trebuie să țină cont de rezultatul alegerilor, dar desemnarea o face președintele. Consultările alea nu sunt imperative. Nu vine o majoritate, spune că „>>”

VEZI AICI INTERVIUL INTEGRAL CU SEBASTIAN LĂZĂROIU

În scenariul avansat de Lăzăroiu, Ponta ar putea fi trădat din interior de oameni cu care Băsescu poate stabili legături politice. „E posibil ca într-o discuție între președinte și oameni din PSD să rezulte că au aceleași puncte de vedere. Că domnul Ponta are problema plagiatului – în occident e fatal acest schelet din dulap – și credibilitatea făcută praf. Vine Liviu Dragnea, Miron Mitrea, vor și ei, Mircea Geoană. Nu cred că majoritățile stau într-o persoană”, a spus Lăzăroiu adăugând că această discuție nu s-a consumat încă, dar „poate să aibă loc atunci, la consultări”.

Întrebat dacă a identificat în tabăra PSD un alt premier cu care social-democrații ar putea veni la Cotroceni, Lăzăroiu a răspuns că o variantă mai bună decât Ponta ar putea fi chiar și Mircea Geoană care, deși „a făcut greșeli”, nu are problemele de credibilitate ale lui Victor Ponta.

În opinia consilierului lui Traian Băsescu, „vom fi surprinși cât de ușor se va crea o majoritate” după alegeri, în ciuda amenințărilor cu suspendarea avansate înaintea campaniei electorale. Calculele de la Cotroceni arată că în viitorul parlament ” foarte fragmentat”, s-ar forma șapte grupuri ale partidelor din care majoritățile se pot reconfigura. PPDD n-ar intra însă în calcul pentru guvernare, spune Lăzăroiu, care sugerează o majoritate PSD-PDL. „Cred că majoritatea cea mai stabilă este majoritatea formată din partide cât mai mari și cât mai puține. Eu m-aș feri să fac o coaliție la guvernare cu PPDD. Este întruchiparea populismului. Dan Diaconescu îi bate pe toți. Creezi o masă de nemulțumiți care poate ieși în stradă. Nemulțumirea ar fi destul de mare”, a adăugat consilierul prezidențial.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Sunt extratereștrii pe K2-18b? Telescopul James Webb a fost îndreptat spre planeta pe care au...
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Localitatea care a dispărut de pe harta României. În 2002 mai avea doar 3 locuitori
I-a ÎNNEBUNIT pe toți bărbații! Imagini de vis cu vedeta! Are trup de zeiță la...
De ce este bine să mănânci pește de Florii. Conform tradiţiei, îţi poate aduce un...
VIDEO. Viteza l-a ucis pe Florin de ziua numelui său. Drama tulburătoare a tânărului de...
Sâmbătă a început distribuirea pensiilor pentru luna mai. Anunțul a fost dat de directorul Poștei...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
Niciun șofer din România NU MAI SCAPĂ. S-a dat ordin la Poliția Română: Desfășurăm FORȚE...
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Vestea tristă a momentului pentru Prințul Paul de România. Momente grele pentru descendentul familiei regale
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Harriet Quimby, prima femeie care a traversat în zbor Canalul Mânecii