Sfatul lui Ponta pentru primarul Vanghelie: Să se ocupe de integrarea romilor, de Ferentari, și nu de maghiarii din Sectorul 5

Sfatul lui Ponta pentru primarul Vanghelie: Să se ocupe de integrarea romilor, de Ferentari, și nu de maghiarii din Sectorul 5
Președintele PSD Victor Ponta a fost întrebat, luni, ce părare are despre propunerea lui Marian Vanghelie de a organiza un miting de susținere a elevei din Covasna, el întrebând jurnaliștii dacă Vanghelie are o problemă cu maghiarii în Sectorul 5 și solicitându-i să se ocupe de integrarea romilor.
Publicat: 25/03/2013, 14:29
Actualizat: 25/06/2013, 14:27

„Au o problemă cu maghiarii în Sectorul 5? În Sectorul 5 au o problemă cu integrarea romilor și cu Ferentariul și domnul Vanghelie, cu sprijinul meu, să se ocupe de integrarea romilor. De maghiari ne ocupăm cu alții”, a spus Ponta.

El a spus că problema romilor ne afectează pe toți, având în vedere că românii nu sunt capabili să aibă programe eficiente de integrare a reprezentanților acestei minorități.

„Repet, imediat după ce rezolvăm problemele cu maghiarii din Sectorul 5, la modul foarte serios trebuie ca, alături de Guvern, alături de agenții, alături de toată lumea, de ambasade străine care vor să ajute, să ne ocupăm de integrarea romilor, pentru că problema romilor ne afectează pe toți prin faptul că nu suntem capabili să avem programe eficiente de reintegrare a lor”, a adăugat Ponta.

Liderul PSD a spus, totodată, că și șeful statului, Traian Băsescu, ar trebui să ajute în această problemă a integrării romilor, și nu să trimită scrisori.

„Iar dacă domnul președinte vrea să intrăm în Schengen, ar trebui să ne ajute cu chestia asta, nu să ne trimită scrisori. Să meargă cu mine la domnul Vanghelie, să ne ocupăm de Ferentari, că domnul Vanghelie se ocupă de unguri acuma. Să ne ocupăm noi”, a spus Ponta.

Președintele PSD Sector 5, Marian Vanghelie, a propus, vineri, după ce a fost ales în această calitate de către Conferința organizației, ca săptămâna viitoare să convoace în București un miting de susținere al elevei din Covasna.

„Vă propun ca săptămâna viitoare să mă ocup eu împreună de conducerea la nivelul Capitalei să facem un miting de solidaritate cu eleva de la Covasna, cu elevii din Harghita și din Covasna, să le arătăm că Bucureștiul e alături de ei și că Bucureștiul îi iubește”, a spus Vanghelie, în discursul susținut la Romexpo, în fața participanților la Conferința de alegeri a PSD Sector 5.

Potrivit presei, în 15 martie, de Ziua Maghiarilor de Pretutindeni, câțiva elevi români din clasa a IX-a au mers la școală cu accesorii în culorile tricolorului românesc, iar una dintre eleve, care purta o bentiță tricoloră și a cărei fotografie a fost postată pe o rețea de socializare, susținea că ar fi primit amenințări.

Șeful ISJ Covasna, Keresztely Irma, declara, miercuri, că eleva de clasa a IX-a de la Liceul „Korosi Csoma Sandor” din orașul Covasna, care a mers la școală cu o bentiță în culorile tricolorului românesc și-a repetat gestul în cursul zilei de miercuri. Ea aprecia gestul tinerei drept un „incident copilăresc” și „un teribilism”.

De asemenea, Poliția Covasna a deschis dosar penal cu autor necunoscut în cazul elevei amenințate pe o rețea de socializare după ce a purtat o bentiță cu tricolorul românesc la școală, fiind luate măsuri de prevenire a violenței în zona liceului.

Totodată, Ministerul Educației a anunțat că va face verificări la Liceul „Korosi Csoma Sandor”.

În mai multe orașe, precum Ploiești, Craiova, Alba Iulia, Cluj-Napoca, au avut loc vineri mitinguri de solidaritate cu eleva din Covasna.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
"Nu există așa ceva". Reacția unui bărbat din Cehia la o terasă din România unde...
Florin Piersic este în pericol și trebuie dus de urgență la Viena! Scandal uriaș generat...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Primele rezultate în cazul fetiței de 4 ani care a murit după ce a mâncat...
Roxana i-a șocat pe toți de 1 mai! A ajuns să fie cea mai tunată,...
Declarații scandaloase ale unei vedete. Cum face sex la 85 de ani: „Încă pot să-mi...
Craterul din Slănic se mărește: a înghițit un stâlp și a dus la noi evacuări....
Biletul de adio al fetei de 13 ani care s-a aruncat de la etaj, pentru...
Ies la lumină noi detalii în cazul morții lui Diego Maradona. Ce s-a descoperit după...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Rusia a recucerit oraşul Robotyne, principala aşezare eliberată de Ucraina în 2023
Marele GENIU al muzicii, îngropat FĂRĂ INIMĂ! S-a aflat abia acum
Interdicția intră în vigoare pe 3 Mai. Devine ilegal în România de vineri
Cât de grav este Florin Piersic. Medicii au spus adevărul
Ce a putut să găsească o tânără într-un burger de pui cumpărat de la un...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Sebastian, provocat de băieți să o sărute pe Roberta. Cum au reacționat concurenții din casă....
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
A început deszăpezirea pe Transfăgărășan! Când ar putea fi permisă circulația?