Siegfried Mureșan, anunț despre aderarea la spațiul Schengen / ,,Partidele extremiste sunt un pericol pentru U.E.”

Publicat: 06/03/2024, 08:15
Actualizat: 06/03/2024, 08:31

Siegfried Mureşan, vicepreşedintele Partidului Popular European, a acordat în exclusivitate pentru GÂNDUL.ro un scurt interviu, în care ne-a dezvăluit despre planurile de a accede cât mai curând cu drepturi depline în Schegen, despre lista candidaților de la europarlamentare, dar și despre partidele de extremă dreapta care pot pune în pericol Uniunea Europeană. 

Reporter: Șeful PPE, Manfred Weber, a spus în conferință că PNL are candidați destul de puternici pentru europarlamentare, v-a nominalizat și pe dvs, cum vedeți această alianță de la europarlamentare cu PSD?

Siegfried Mureşan, PPE-PNL: Îi mulțumesc pentru nominalizare. Eu am încercat să-mi fac mereu treaba, cât am putut de bine, cât am putut de serios în Parlamentul European, aceasta este și intenția mea în viitor. Noi nu aprogravem încă lista de candidați stabilită, o vom stabili în viitorul apropiat. Din partea partidului liberal, cel mai important pentru noi este să spunem oamenilor foarte clar că suntem un partid proeuropean, că suntem de departe cel mai important și influent partid din România la nivel european, că am reușit să obținem lucruri pentru România, că vom reuși să obținem și următorii ani. Congresul PPE la care toți liderii europeni vin săptămâna aceasta la București este cea mai bună dovadă a faptului că PNL contează la nivel european. Ne vom păstra și identitatea la nivel european ca partid de centru-dreapta, punând accent pe siguranța cetățeanului, pe o economie puternică, pe siguranța cetățeanului, pe o agricultură puternică, pe o tranziție spre energie verde, dar împreună cu industria, nu împotriva ei. Tranziție bazată pe o energie regenerabilă, pe cercetare, pe inovare. Cred că avem toate argumentele necesare să convingem oamenii să susțină candidații partidului Național Liberal la alegerile europarlamentare.

Reporter: Subiectul Schengen este pe lista Congresului PPE de la București.

Siegfried Mureşan, PPE-PNL: Vă anunț că programul politic al partidului Popular European care va fi adoptat mâine (nr. miercuri) la București, cu care vom merge în toată Uniunea Europeană în campanie va conține angajamentul ferm și clar al PPE de a susține aderarea cât mai rapidă a României și Bulgariei la spațiul Schengen, inclusiv cu frontiera terestră, deci vom vedea toate partidele membre din PPE vor susține aderarea pe deplin a României și Bulgariei cât mai curând posibil și ce este mai important că programul nostru electoral va deveni programul de guvernare al Comisiei Europene și al Uniunii Europene în următorii cinci ani și dacă cea mai importantă familie politică din Europa își asumă acest obiectiv și noi vom câștiga alegerile europarlamentare pe 9 iunie la nivel european, acesta va deveni un obiectiv și un angajament al întregii Comisii Europene pe următorii cinci ani, dar cred că ne vom îndeplini acest obiectiv de a adera pe deplin la spațiul Schengen cât de curând.

Reporter: PSE condamnă partidele conservatoare care au principii de extremă dreapta și vor să aibă acces la putere, cum comentați această declarație?

Siegfried Mureşan, PPE-PNL: Extremismul este un pericol. Partidele anti-europene, extremiste populiste sunt un pericol pentru Uniunea Europeană, vrem să le combatem, vrem să luptăm împotriva lor, iar noi PNL și PPE ne propunem să câștigăm alegerile europarlamentare la nivel european, să continuăm că conducem U.E. și în următorii cinci ani și ne luăm angajamentul de a conduce Uniunea Europeană, alături de celelalte partide pro-europene împotriva extremiștilor, nu vom conduce cu extremiștii, sper ca extremiștii să fie cât mai puțini în Parlamentul European, sunt convins că vor fi minoritari și sunt convins că vor fi și în următorii cinci ani izolați în Parlamentul European, nu vor putea influența marile decizii pe care le luăm la nivel european.

CITEȘTE ȘI:

Manfred Weber pregătește Congresul PPE cu Nicolae Ciucă / Weber: Mă simt acasă aici, la București, la sediul PNL

Întâlnire la vârf, Klaus Iohannis-Manfred Weber. Alegerile europene, prioritatea discuțiilor POPULARILOR la București

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un...
Anunțul făcut de Nicolae Bacalbașa despre Florin Piersic. Ce se întâmplă acum cu actorul: 'O...
FOTO. Imaginile anului cu romanticul Ilie Năstase în timp ce își sărută cu foc soția!...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Ucis pentru că a refuzat să fie evacuat din calea „orașului viitorului”. Sate întregi au...
'O sfidează pe soția lui Florin Piersic!' Scandal cu femeia nelipsită de lângă marele actor,...
Experții au dat verdictul: care sunt momentele ideale pentru o partidă de AMOR. Așa veți...
O româncă se plânge că "francezii sunt o naţie de nesuferiţi". Tânăra povesteşte cât de...
Cine e, de fapt, soția lui Florin Piersic
S-a aflat cauza morții lui Bogdan, asistentul veterinar găsit fără suflare în propria mașină. Ce...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Cât costă Dacia Logan în 2024? Mai este o mașină LOW COST?
Raportul lui Blinken este aşteptat să critice Israelul şi nu ar încălca termenii referitori la...
A fost găsit LOCUL de VECI al unui MARE filosof! „Era chiar sub nasul tuturor”
UNGARIA, de nerecunoscut. Răsturnare absolută de situație în țara de LÂNGĂ ROMÂNIA
Opinia medicului Cătălin Cîrstoiu, în cazul Florin Piersic. Procedura recomandată într-o astfel de situație
Ce a putut să găsească Mihai Morar într-o casă abandonată din Maramureș. A publicat imaginile...
Când vine vara în România! Anunțul ANM
Cum a aflat Monica Tatoiu recent că mai are frați de pe urma tatălui: „I-a...
Ce tematică deosebită au ales Oana Mosneagu și Vlad Gherman pentru nunta lor: "Suntem absolut...
BANCUL ZILEI. Bulă: - M-am învățat minte... de azi nu mai conduc cu viteză. Ștrulă:...
A fost găsită o nouă proprietate a luminii