SONDAJE REFERENDUM 2012. Traian Băsescu: „Am plecat de la 19% și am ajuns la 37%”

Publicat: 24 07. 2012, 14:19
Actualizat: 04 09. 2012, 15:16

Președintele suspendat, Traian Băsescu, a declarat că în sondajul intern al PDL, realizat de CSOP, a ajuns la 37%, după ce a plecat de la 19%.

„Luam 42-45%, ar fi fost o cifră extraordinar de bună. Toate analizele PDL arată că nivelul de securitate al voturilor este foarte scăzut. De ce să validăm o lovitură de stat prin participare? Nu vrem să participăm la validarea loviturii de stat, asta e opțiunea PDL”, a subliniat Băsescu la The Money Channel.

Potrivit acestuia, nu este vorba de „lașitate” prin boicotul cerut la referendum, ci USL trebuie să aducă oamenii la vot pentru a arăta că acțiunea lor este corectă.

„PDL mi-a arătat ce rezultă din sondaje: sunt 700.000 de electori care refuză să vină la referendum pentru a valida lovitura de stat. USL a chemat electoratul la urne, ei trebuie să demonstreze că soluția lor de suspendare este cea corectă”, a precizat Traian Băsescu.

Potrivit acestuia, dacă referendum va fi validat, va reveni pe mare „deoarece are o sete extraordinară pentru a mai naviga”.