Băsescu: Am discutat cu PDL, nu-și va retrage reprezentanții din secțiile de votare

Băsescu: Am discutat cu PDL, nu-și va retrage reprezentanții din secțiile de votare
Publicat: 24/07/2012, 14:03
Actualizat: 25/06/2013, 20:29

Președintele suspendat, Traian Băsescu, a declarat, marți, că în cursul dimineții a avut o discuție cu liderii PDL și că democrat-liberalii nu își vor retrage reprezentanții din secțiile de votare.

Întrebat într-o discuție on-line de ce PDL își va retrage reprezentanții din secțiile de votare, Traian Băsescu a răspuns: „Nu vor fi retrași, am discutat azi-dimineață cu PDL, nu vor retrage oamenii din secțiile de votare”.

„PDL va avea reprezentanți în toate secțiile de votare”, a dat asigurări Traian Băsescu.

DA sau NU la referendum? Votează AICI în REFERENDUMUL VIRTUAL Gândul și câștigi un iPad2!

La ora transmiterii acestei știri, la Palatul Parlamentului este în curs de desfășurare ședința Colegiului Director al PDL care va decide în privința boicotării referendumului din 29 iulie.

Declarațiile făcute luni de către democrat-liberali, dar și de către președintele Traian Băsescu prefigurează o decizie în favoarea boicotului.

Marți dimineață, înaintea ședinței, liderii PDL nu au făcut nicio declarație, spunând că toate precizările vor fi făcute la final.

Prim-vicepreședintele PDL Cristian Preda a declarat, luni, întrebat dacă PDL va îndemna cetățenii să nu meargă la referendum, că partidul va lua o decizie în Colegiul Director de marți și că democrat-liberalii nu pot să ignore nemulțumirea celor care spun că nu vor să participe la vot.

Vicepreședintele PDL Radu F. Alexandru a declarat, luni, pentru MEDIAFAX, că, după părerea sa, singura soluție este boicotul referendumului și invalidarea acestuia prin refuzul cetățenilor „de a se face complici la actul iresponsabil pus la cale de liderii USL”.

Vicepreședintele PDL Sulfina Barbu a declarat luni, pentru MEDIAFAX, că personal crede că PDL trebuie să-și mobilizeze electoratul și susținătorii să participe la referendum doar dacă democrat-liberalii au asigurări că este un referendum corect.

Liderul PDL Alba, Mircea Hava, afirmă că democrat-liberalii din județ nu vor merge la referendum, spunând că nu participă „la o asemenea mascaradă” și că așa ar trebui să facă „orice român responsabil”, în timp ce liderii PDL Covasna așteaptă ca strategia să vină de la partid.

Președintele interimar al PDL Bihor, Ionel Avrigeanu, afirmă că filiala județeană este „pentru neprezentarea la vot” la referendum, din cauză că nici cu cinci-șase zile înainte de referendum nu sunt clare condițiile de desfășurare a acestuia.

Liderul PDL Arad, Gheorghe Seculici, recomandă populației să participe la referendum „pentru a demonstra susținerea față de președinte”, în timp ce președintele PDL Timiș, Constantin Ostaficiuc, spune că opiniile în filială sunt împărțite și că organizația nu va avea la Colegiul Director un mandat.

Președintele PDL Hunedoara, Dorin Gligor, a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX, că nu crede că partidul „va merge pe boicot” la referendum, însă el se va supune deciziei Colegiului Director al PDL, indiferent care va fi aceasta.

Președintele suspendat, Traian Băsescu, a declarat, luni, că „trebuie făcut tot ce se poate” pentru a fi invalidat referendumul de demitere a sa din 29 iulie, astfel încât „lovitura de stat” să nu fie acoperită prin votul popular.

„Dacă s-ar valida referendumul s-ar acoperi cu votul popular lovitura de stat și atunci trebuie făcut tot ce se poate pentru ca referendumul să nu se valideze și oamenii ăștia să răspundă”, a spus Băsescu la B1 TV.

Președintele suspendat a mai declarat că „sunt foarte multe elemente care arată decizia USL de a frauda” referendumul și că „există riscul”, dacă în zilele următoare „nu se ameliorează” situația, să ceară PDL să nu fie reprezentat în secțiile de votare și să „boicoteze total” referendumul.

„Sunt foarte multe elemente care arată clar decizia USL de a frauda acest referendum. Mie îmi va fi imposibil ca prin reprezentanții PDL să controlez ce se întâmplă acolo și atunci există inclusiv riscul, dacă în zilele următoare nu se ameliorează condițiile, eu să cer PDL să nu fie reprezentat măcar în secțiile de votare. Există și acest risc. (…) Să nu-și trimită oameni și să boicoteze total referendumul ca nefiind organizat în condiții de securitate”, a spus Băsescu.

„De ce să cer eu electorilor mei, sau nu electorilor mei, acelora care din revoltă nu vor să valideze lovitura de stat, de ce să le mai cer să meargă la vot?”, a spus Băsescu, precizând că este posibil ca inclusiv el să nu participe la vot.

Băsescu a menționat că marți, în ședința Colegiului Director, „PDL va lua o decizie ori de boicotare ori de a cere electoratului lor să nu vină la referendum”.

Traian Băsescu a mai declarat că, în situația unui boicot al referendumului de demitere a sa din funcție din partea PDL, va trebui să se coordoneze cu democrat-liberalii.

„Dacă ei vor lua o decizie de boicot, eu nu pot să spun mă duc singur, că ce am eu în spate? (…) Trebuie să mă coordonez cu ei”, a spus Băsescu, precizând că electoratul PDL se suprapune în cea mai mare parte peste cel deținut de el.

„Pe o analiză sociologică, în momentul de față sunt 700 de mii de români care boicotează – dintre cei care în mod curent merg la vot – care spun «nu suntem parte la o lovitură de stat», nu vreau să o acopăr cu votul meu. (…) Oricât aș vrea, eu nu-i pot face pe oamenii ăștia să meargă la vot”, a precizat Băsescu.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona...
Ce secret a ascuns Prințul William de Kate Middleton. Nu a vrut să-și compromită căsnicia
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea...
Ce a pățit o moldoveancă de 39 de ani, după ce s-a cuplat cu un...
Adevărul despre DECESUL lui Naomi. Ce i-a adus sfârșitul. Dezvăluiri de ultimă oră
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns...
"Am călătorit în timp". Un profesor ieșit din comă spune că a fost în anul...
Detalii halucinante au ieșit la iveală în cazul presupusului criminal din Orhei. Bărbatul este bănuit...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Biden a promulgat pachetul de ajutor pentru Ucraina
LAC de lavă SPECTACULOS, observat din satelit! Are peste 200 km lungime
Obligație FĂRĂ EXCEPȚII pentru proprietarii de locuințe din ROMÂNIA. Toată lumea trebuie să plătească
Exclusiv: Mihai Morar, ipostază rar văzută . Cum a fost surprins în parc
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Lovitura dură pentru TikTok! Comisia Europene suspendă noul program al platformei: ”Există riscuri pentru sănătatea...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
Chitara cu care John Lennon a înregistrat piesa „Help!”, găsită după 50 de ani