Sorin Cîmpeanu, aviz favorabil pentru Ministerul Educației. „O educație de calitate fără o finanțare corespunzătoare este greu de imaginat”

Sorin Cîmpeanu, aviz favorabil pentru Ministerul Educației. „O educație de calitate fără o finanțare corespunzătoare este greu de imaginat
Publicat: 15/12/2014, 16:44
Actualizat: 15/12/2014, 22:50

După ce a făcut o scurtă trecere în revistă a priorităților sale ca ministru al Educației, precizând, printre altele, că și-ar dori ca universitățile să adopte o admitere prin examen atunci când majoritatea universităților vor dori acest lucru, Sorin Cîmpeanu a precizat că cea mai mare problemă a sistemului de învățământ din România este legată de finanțare.

„O educație de calitate fără o finanțare corespunzătoare este greu de imaginat. Finanțarea sistemului de educație și cercetare este un apsect deosebit de important. Modul de organizare a acestor domenii este un al doilea aspect deosebit de important. Al treilea, necesitatea internaționalizării și vizibilității pe plan internațional”, a spus ministrul desemnat, despre cele mai mari trei probleme ale sistemului de învățământ.

Pe de altă parte, Cîmpeanu s-a declarat mulțumit de bugetul pentru Educație propus de Guvernul Ponta, subliniind faptul că a fost o creștere de 7,9% și că, cel mai probabil, vor mai urma astfel de majorări ale bugetului.

Referitor la o nouă lege a Educației, Cîmpeanu a spus că este nevoie de o restructurare de la zero, nu doar de încercări de a repara anumite probleme.

„Au rămas totuși aspecte care trebuie puse într-o corelare logică. Există opinia că decât să încerci să repari în continuare ceva, mai bine o nouă lege care să fie rezultatul unei acșiuni de consultare cu toți actorii implicați, o dezbatere profesionistă la nivelul Parlamentului”, a adăugat el.

În plus, ministrul desemnat pentru Educație a promis că va dezgheța blocajul manualelor pentru clasele primare.

„Regret întârzierile cu privire la manuale și voi face tot ce ține de mine ca aceste lucruri să nu se mai repete. Trebuie urgentată aprobarea curriculei și organizarea licitației pentru a nu ne mai regăsi în situația regretabilă pe care o cunoaștem”, a precizat Cîmpeanu, spunând însă că nu știe care este procedura organizării licitațiilor și cum se atribuie contractele.

La final, după aproape două ore de audieri, când a venit momentul votului, membrii comisiei au cerut, de mai multe ori, renumărarea voturilor, existând voci care contraziceau rezultatul.

„Haideți, mâna sus cine votează. Cine numără? Domnule senator, vă rog să numărați”, i-a îndemnat președinta comisiei pentru Educație a Senatului, Ecaterina Andronescu.

După un schimb de replici între parlamentari, votul s-a adjudecat: 22 „pentru” și 9 „împotrivă”.

Sorin Cîmpeanu s-a născut pe 18 aprilie 1968, la București. Este licențiat în Inginerie Civilă – specializarea Îmbunătățiri funciare, iar în anul 2000 a obținut titlul de doctor în Agronomie – Științe agricole și silvice.

Începând din anul 1992 a fost, pe rând, preparator, asistent, lector și conferențiar la Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară București – Facultatea de Îmbunătățtiri Funciare și Ingineria Mediului.

Cîmpeanu este membru fondator al Centrului de Excelență în Cercetare în domeniul Biotehnologiilor – BIOTEHNOL și face parte din Consiliul de Administrație al Administrației Naționale de Îmbunătățiri Funciare – ANIF.

De asemenea, este membru al Comitetului Internațional Hidrologic Român (CIHR), al Federației pentru Dezvoltare Rurală din România (FDR), al Centrului de Excelență în Cercetare și Inginerie Rurală și Protecția Mediului (CEXIRPM), precum și al Societății Naționale pentru Știința Solului.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis!...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
EXCLUSIV: 50 de lei o porție de hamsie la malul mării! Ce prețuri au restaurantele...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Devine ILEGAL în România. Legea e adoptată. Se aplică din 28 aprilie pentru toată lumea
Codul Rutier. Situația în care și pasagerii riscă dosar penal
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Regele Charles al III-lea este „mai bolnav decât lasă să se vadă”