Surpriză. Se naște un nou președinte în PSD. Unul EXECUTIV: pentru cine se pregătește funcția

Publicat: 05 02. 2013, 10:19
Actualizat: 29 07. 2014, 18:25

Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat, luni seară, că nu știe dacă mai are timp să ocupe funcția de secretar general al PSD după Congres, dar că este posibil să se înființeze o nouă funcție, cel mai probabil cea de președinte executiv.

El a adăugat că Victor Ponta va candida cu siguranță pentru șefia partidului.

„Spun unii că eu vreau să îi iau locul lui Victor Ponta, că Victor Ponta vrea să-mi facă nu știu ce mie, dar nu este nimic adevărat”, a spus Dragnea.

El a povestit că demisia sa din fruntea Ministerului de Interne, în ianuarie 2009, a venit din cauza faptului că de la partid i s-a impus cineva pentru șefia DGIPI.

Dragnea a precizat că înainte să preia funcția, în 2009, a avut o discuție cu președintele Traian Băsescu și cu președintele PSD Mircea Geoană, ambii promițându-i mână liberă pentru alegerea șefului DGIPI.

„La câteva zile în partid în BPN s-a votat să fie propus la DGIPI un om. Nu poți să propui de la partid o asemenea funcție. Am avut o discuție cu Mircea Geoană multe ore în biroul său de la Senat. I-am spus dacă este de acord să întoarcă decizia din BPN , a spus că nu mai poate să întoarcă pentru că este voința partidului și am spus că nu mai pot sta în minister”, a declarat la Realitatea Dragnea.