Tăriceanu nu este de acord cu acceptarea lui Honorius Prigoană în PNL. „A fost pe la PDL, PSD, acum s-a trezit liberal”

Tăriceanu nu este de acord cu acceptarea lui Honorius Prigoană în PNL. A fost pe la PDL, PSD, acum s-a trezit liberal
Publicat: 08/09/2012, 16:24
Actualizat: 31/01/2019, 20:55

Liderul deputaților PNL, Călin Popescu Tăriceanu, afirmă că nu este de acord cu acceptarea lui Honorius Prigoană în partid și consideră că liberalii nu trebuie să accepte traseiștii politici, susținând că trebuie promovați oamenii de valoare care au fost loiali formațiunii politice.

„La noi în partid se întâmplă și lucruri ciudate, ușor surprinzătoare. Zilele trecute ne-am trezit cu beizadea Prigoană în partid și vreau să vă felicit că în partid nu a aterizat și doamna Bahmuțeanu. Probabil că asta este o dovadă că femeile liberale au mai mare capacitate de analiză și de selecție”, a declarat Tăriceanu, sâmbătă, la Școala de Vară a femeilor liberale de la Eforie Nord.

El a susținut că în ultima perioadă în PNL au apărut persoane care au fost la mai multe partide politice și că liberalii trebuie să respingă traseiștii politici.

„Vreau să vă readuc aminte un demers care a fost inițiat de PNL, intitulat «Facem o altfel de politică». Asta înseamnă că ne bazăm pe oamenii care au certe calități, respingem traseismul politic. Ne-am trezit cu tot felul de figuri care au plecat din PNL, s-au întors, au plecat din nou, au revenit. Ne-am pricopsit acum cu unul care a făcut turneul tuturor partidelor, ne-am trezit cu el la grupul parlamentar, a fost pe la PDL, PSD, acum s-a trezit liberal. Ne trezim cu unii care vin în partid și când te uiți la CV-ul lor, cred că trebuie să introducem o nouă rubrică și probabil unii să scrie prin ce s-au remarcat, prin activitatea la cluburile de noapte, cum e cazul băiețelului de care vă spuneam. Eu am fost foarte revoltat și aștept un răspuns care încă nu mi-a venit, i-am scris o scrisorică președintelui interimar, care a binevoit să dea și un comunicat oficial prin care anunța intrarea în partid ca și când ar fi fost o mare personalitate”, a afirmat Călin Popescu Tăriceanu.

El a menționat că partidul trebuie să facă o selecție înainte de alegeri și să promoveze doar oamenii care au fost loiali PNL și care sunt membri de valoare, în detrimentul celor intrați în rândurile liberalilor de scurt timp și care au fost pe la mai multe partide.

„Trebuie să fim foarte atenți pentru că acum în prag de alegeri constatăm foarte multă lume care și-a descoperit brusc vocații liberale, după ce au fost tot ce vreți, și pe la PRM și pe mai știu eu unde și devin liberali. De ce devin liberali? Pentru că partidul e la guvernare, pentru că partidul are liste electorale pentru Parlament și atunci în mod normal forța de atracție sporește. Dar să sporească pentru cei care într-adevăr merită să ne reprezinte în fața cetățenilor, nu toate leprele politice să stăm să ne uităm la ele și să gândim eventual ce facem îl luăm sau nu îl luăm. Nu, domnule, du-te și vezi-ți de treabă în altă parte. Cred că în PNL, dacă vom face o selecție corectă a oamenilor, vom reuși să mergem mai departe să inspirăm încredere și vreau în același timp să redăm încrederea membrilor noștri ai PNL care de 20 de ani, 10 ani, 5 ani, se află în partid, sunt devotați și au dreptul să fie promovați, nu să promovăm alții care vin din alte părți și să le deschidem ușile cu larghețe și eventual să le punem și covorul galben-albastru care conține culorile liberale”, a mai afirmat Călin Popescu Tăriceanu.

Fostul candidat la alegerile parlamentare pentru Camera Deputaților Honorius Prigoană s-a înscris, în 31 august, în Organizația Municipală a PNL București, adeziunea fiind semnată de președintele interimar al PNL, Daniel Chițoiu.

Honorius Prigoană a candidat din partea PDL, la începutul anului 2010, pentru postul de deputat rămas vacant după plecarea lui Bogdan Olteanu la BNR.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O regină a frumuseții a fost găsită de mafioți după ce a dezvăluit pe Instagram...
Ce a putut să scrie o tânără din Gorj pe salata boeuf, de Paşte? Au...
FOTO. Manechinul a vrut să atragă atenția burlacilor milionari de la Miami și a apărut...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Un român a vrut să fure bani dintr-un bancomat din Italia și a rămas fără...
Anunţ trist despre Florin Piersic, direct din spital, de Paşte! Din păcate, nu se pune...
Meniu de Paște al Nadiei Comăneci. Ce nu lipsește niciodată de pe masa de sărbătoare:...
Cine este poliţistul mort în accidentul de motocicletă din Galaţi. Deviza în viață a lui...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Cum arată și cât costă casa lui Nea Florică, celebru pentru replica „Mi-a dat pachet”!...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Macron îl îndeamnă pe Netanyahu să ajungă la un acord de armistiţiu cu Hamas
Omul care A INVENTAT cea mai folosită armă din lume! „Era NEBUN, dar...
OBLIGATORIU pentru proprietarii de apartamente. Legea e pentru toată lumea
Cum și-a cucerit Shakira noul iubit. Ce a declarat actorul din Emily in Paris despre...
Aceste zodii vor avea parte de iubire adevărată în săptămâna 6-11 mai 2024. Ce surprize...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Roberta și Julia își aruncă săgeți în Casa Iubirii! Patrick, pe post de arbitru: „Diferența...
Carmen Tănase, la un pas de a rămâne paralizată. Ce diagnostic crunt i-au pus medicii
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Exercițiul „extraordinar” care crește longevitatea și reduce riscul de atac de cord