Ungureanu: „Suntem mulți, nu suntem proști și nici lași. Trebuie să ne luăm țara înapoi!”

Ungureanu: „Suntem mulți, nu suntem proști și nici lași. Trebuie să ne luăm țara înapoi!”
Fostul premier Mihai Răzvan Ungureanu consideră că "USL a devenit o amenințare la adresa stabilității României" și că, după ziua de marți, întreaga politică din România "a fost acaparată de un grup mafiot și țara întreagă ajunge la cheremul acestuia".

Fostul premier Mihai Răzvan Ungureanu consideră că „USL a devenit o amenințare la adresa stabilității României” și că, după ziua de marți, întreaga politică din România „a fost acaparată de un grup mafiot și țara întreagă ajunge la cheremul acestuia”.

„USL a devenit o amenințare la adresa stabilității României. Singura mare greșeală a acestui plan organizat minuțios este următoarea: ne disprețuiesc și ne consideră proști și lași. Se înșeală amarnic. Suntem mulți, vom fi și mai mulți, nu suntem proști și le vom dovedi că nu suntem lași. Trebuie să fim conștienți că totul depinde de noi, că din momentul acesta responsabilitatea pentru prezentul și viitorul României depinde de fiecare cetățean. Trebuie să ne luăm țara înapoi!”, a declarat Mihai Răzvan Ungureanu pentru MEDIAFAX.

În opinia lui Ungureanu, ceea ce se întâmplă în România demonstrează că „ordinea constituțională este suspendată”, iar obligația tuturor cetățenilor este recuperarea drepturilor și a libertăților garantate de legea fundamentală a oricărui stat democratic, Constituția.

El crede că au fost atacate în ultimile zile toate instituțiile fundamentale ale statului – Parlament, Curtea Constituțională, Avocatul Poporului, Președinție.

„Ne confruntăm cu o situație în care o organizație politică nu mai respectă nicio lege, nicio regulă, în ciuda declarațiilor și a ieșirilor publice ale reprezentanților ei. Nu mai este respectată nicio normă, nu mai este respectată nicio cutumă. Nu se spune că «aceasta este lupta politică, așa este jocul politic». Jocul lor politic poate că este așa, dar nu au dreptul să se joace cu țara noastră și cu viața noatră ca să-și protejeze privilegiile, averile, ca să scape de condamnări și ca să nenorocească destinul familiilor noastre”, a adăugat Mihai Răzvan Ungureanu.

USL solicită convocarea Parlamentului în sesiune extraordinară, joi și vineri, pentru suspendarea din funcție a președintelui Traian Băsescu.

Inchide