Vladimir Putin, ironizat pentru imaginea de „macho”, de liderii G7: „Trebuie să avem şi noi fotografii călare cu pieptul gol”

Vladimir Putin, ironizat pentru imaginea de „macho”, de liderii G7: „Trebuie să avem şi noi fotografii călare cu pieptul gol”
Vladimir Putin, călare la bustul gol Sursa foto: Profimedia
Publicat: 27/06/2022, 15:16
Actualizat: 27/06/2022, 15:17

Liderii G7 au ironizat imaginea de „macho” atât de dragă președintelui rus. Liderii G7, cele mai importante șapte economii de pe planetă, s-au strâns într-un moment crucial al războiului din Ucraina.

Premierul Marii Britanii, Boris Johnson, a dat tonul cu o glumă. „Ne scoatem jachetele?”, întreabă britanicul. I-a ţinut isonul Justin Trudeau, prim-ministrul Canadei, înţelegând imediat sensul vorbelor lui Johnson, care a continuat: „Trebuie să arătăm că suntem mai puternici decât Putin, nu?”.

Nici Trudeau nu s-a lăsat mai prejos: „Trebuie să avem şi noi fotografiile călare cu pieptul gol”.

„Oh, da”, continuă Ursula von der Leyen, preşedintele Comisiei Europene, „călăria este cea mai bună”.

Referirea este la fotografiile cu Putin călare cu pieptul gol, unele celebre, date de Kremlin după la o vacanţă în munţii Siberiei, în 2009, notează AlephNews.

Putin a avut întotdeauna grijă de imaginea sa de „macho”, arătându-se de mai multe ori fără cămaşă şi fălindu-se cu realizări sportive.

Vladimir Putin face plajă la bustul gol Sursa foto: Profimedia
Vladimir Putin face plajă la bustul gol
Sursa foto: Profimedia

Presa internațională: Vladimir Putin se află în mijlocul unei rețele cu active de peste 4,5 miliarde dolari. Președintelui rus i s-ar fi oferit numeroase palate, iahturi și podgorii

O anchetă realizată de presa internațională arată că numeroase emailuri rusești par să dezvăluie o rețea informală, cu active de peste 4,5 miliarde de dolari, aflate în strânsă legătură de Vladimir Putin. Potrivit publicației The Guardian, oligarhii și prietenii președintelui rus i-ar fi oferit acestuia mai multe palate, iahturi și podgorii.

Potrivit documentelor digitale, o serie de case de vacanță și alte bunuri care ar fi fost folosite de președintele rus, aparțin sau au fost deținute de persoane fizice, companii și organizații caritabile separate. Înregistrările disponibile arată că toate acestea sunt legate printr-un nume de domeniu de e-mail comun, LLCInvest.ru.

De asemenea, s-a constatat faptul că directorii și administratorii asociați cu unele dintre entitățile separate care dețin și gestionează aceste active au discutat problemele zilnice de afaceri. Informațiile, provenite în urma unei analize a schimburilor de e-mailuri din septembrie 2021, arată că aceștia ar face parte dintr-o singură organizație.

Un expert anticorupție din Rusia a declarat pentru The Guardian că aceste descoperiri au ridicat semne de întrebare cu privire la existența unui nivel de „management comun”. „LLCInvest seamănă, cel mai mult, cu o cooperativă sau o asociație, în care membrii săi pot face schimb de beneficii și de proprietăți”, a afirmat expertul.

Având în vedere situația politică de la Moscova, bărbatul a cerut ca identitatea să-i rămână sub anonimat.

Vladimir Putin a fost acuzat, timp de aproape două decenii, că a acumulat, în secret, o bogăție imensă prin intermediari. Acuzațiile au fost alimentate și de o serie de dezvăluiri legate de averile celor mai apropiați oameni ai președintelui rus, în urma unor scurgeri de informații.

În urmă cu 10 ani, omul de afaceri Serghei Kolesnikov a afirmat că s-a aflat în spatele unui plan care a permis unui grup de oligarhi de top din Rusia să adune miliarde de ruble, folosindu-se de un „fond de investiții”. Acest fond era în beneficiul lui Vladimir Putin, prim-ministru la acea vreme. Moscova a negat, însă, vehement aceste acuzații, iar Serghei Kolesnikov a fugit din Rusia.

Guvernul britanic a prezentat, luna trecută, o serie de documente oficiale rusești, care enumerau „bunuri modeste”, aflate în contrast cu „stilul de viață luxos” al liderului de la Kremlin. Printre acestea se numărau inclusiv un mic apartament în Sankt Petersburg, două mașini din epoca sovietică din anii 1950, o rulotă și un mic garaj.

Carla Adamescu
Carla Adamescu este un jurnalist cu experiență în domeniul social. A lucrat în presa locală și, ulterior, la publicații din Capitală. S-a mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Un bărbat a fost găsit crucificat pe un gard, cu cuie bătute în mâini. Poliția...
Care este melodia cea mai periculoasă pentru șoferi, dacă o ascultă la volan. E una...
FOTO. Manechinul a simțit că trebuie să atragă atenția între burlacii milionari de la Miami...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
O gaură misterioasă, de mărimea Elveției, se formează în același loc în Antarctica. După 50...
Șoseaua din România pe care mulți turiști o consideră mai frumoasă decât Transalpina și Transfăgărășanul
Minune de Paște! S-a vindecat de CANCER, după ce a trecut prin momente grele
"Suntem o comună binecuvântată de Dumnezeu!" Fructul cu care localnicii au dat lovitura. Cu cât...
Se spală rufe azi și în a treia zi de Paște? Ce spun preoţii
Cine este românul care și-a pierdut viața în noaptea de Înviere, în Italia. Mașina tânărului...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Dacă un șofer face o depășire neregulamentară, ești obligat să-l lași să intre în fața...
Omagiu adus lui Bernard Hill de membrii distribuţiei "Stăpânul Inelelor"
Substanță RADIOACTIVĂ, găsită în urina fumătorilor de țigări electronice!
Se dă lege pentru românii din TRANSILVANIA. Noile măsuri vor deveni OBLIGATORII prin lege
Cea mai periculoasă melodie pentru șoferi. Riscul este foarte mare
Zodiile care vor pierde o persoană dragă până la finalul primăverii. Ce anunță astrele pentru...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Maria Cârneci, destăinuiri emoționante despre pierderea soțului ei. Artista încă nu și-a găsit liniștea fără...
Cât de bogată este, de fapt, Maria Cârneci: "Nu am mașină"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
O grotă subacvatică este atât de adâncă încât cercetătorii nu i-au putut găsi fundul