Numărul deceselor provocate de coronavirus a trecut de 1.000. Câte victime sunt în afara Chinei

Redactor:
Gândul
Numărul deceselor provocate de coronavirus a trecut de 1.000. Câte victime sunt în afara Chinei

Numărul deceselor cauzat de epidemia de coronavirus din China continentală a trecut marți de 1.000 de persoane, iar perturbarea prelungită a fabricilor și a afacerilor din Asia creează noi probleme pentru cea mai mare economie din lume, potrivit The Guardian.

Alte 108 decese cauzate de coronavirus au fost raportate marți, urcând bilanțul general la cifra de 1.016 persoane ucise pe continent, potrivit Comisiei Naționale de Sănătate din China.

Este pentru a doua oară în ultimele două săptămâni când autoritățile au înregistrat o scădere zilnică în apariția de cazuri noi, dar Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a avertizat că răspândirea cazurilor în afara Chinei ar putea fi „scânteia care devine un foc mai mare.”

Pe data de 10 februarie au apărut 2.478 de cazuri noi confirmate pe continent, în scădere față de numărul din ziua anterioară, de 3.062. Prin urmare, numărul total al persoanelor contaminate a urcat la 42.638.

În prezent, doar 319 de cazuri au fost confirmate în alte 24 de țări și teritorii, potrivit OMS și oficialii de sănătate chinezi, cu două decese în afara Chinei continentale, în Hong Kong și Filipine.

Inchide