Cum se păstrează fructele și legumele. Clasica PIVNIȚĂ a bunicii, locul ideal

Cum se păstrează fructele și legumele. Clasica PIVNIȚĂ a bunicii, locul ideal
Publicat: 13/09/2018, 16:48

O pivniță convențională, care în esență este o cameră îngropată într-un deal sau în subteran, îndeplinește doar o parte din criterii, potrivit Real Farmacy.

Izolație: Pământul este un bun izolator. O pivniță tipică este cu totul îngropată în pământ, cu excepția intrării și utilizează proprietățile de izolant termic ale solului.

Ventilație: Este important ca pivnița dumneavoastră să fie aerisită. Aerul cald trebuie să plutească în partea superioară, deoarece aerul rece trece prin spatele cămarei. Acest lucru este important pentru a menține nivelul de umiditate sub control, pentru a preveni putrezirea legumelor sensibile la umiditate, cum ar fi strugurii.

Întuneric: Lumina accelerează descompunerea fructelor și legumelor. Un mijloc ideal de depozitare are în vederet și întunericul.

Ca regulă generală, asigurați-vă că nu spălați niciun produs înainte de depozitare. Dacă le spălați, se va reduce foarte mult capacitatea de păstrare. În schimb, asigurați suficient timp de uscare pentru ca murdăria exterioară să se deshidrateze, apoi îndepărtați orice mizerie.

Cartofii trebuie ținuți într-un loc întunecat timp de 1-2 săptămâni la 7-15 de grade Celsius. După aceasta, preferă temperaturi scăzute de 0-4 grade și umiditate de 80-90%. Un mijloc excelent de depozitare în exterior este de a-i păstra într-un material izolant, cum ar fi paiele sau fânul. Asigurați-vă că există un orificiu de ventilație, fără murdărie, pe o parte a grămezii și un șanț de scurgere în jurul perimetrului.

Merele pot constitui un aliment periculos când le depozitați cu alte produse. În funcție de vârsta merelor, acestea eliberează gaz de etilenă, ceea ce face ca și alte produse să putrezească. Este mai bine ca acestea să fie izolate în recipiente închise cu capace. Se păstrează cel mai bine la o umiditate de 80-90% și preferă temperaturi de 0-4 grade. Verificați-le frecvent și eliminați orice semne de putregai.

Sfecla preferă același interval de temperatură de 0-4 grade, dar poate rezista la o umiditate mai mică. Depozitarea în exterior este o metodă ușoară și eficientă pe care o puteți folosi. Înainte de perioada înghețurilor, începeți pur și simplu să înlăturați murdăria păstrând frunzele expuse.

Varza poate rezista unui îngheț moderat când este păstrată așa cum trebuie. Unele soiuri sunt doar pe termen scurt tolerante la temperaturi de până la 0-6 grade. Varza preferă temperaturi scăzute de 0-4 grade și o umiditate ridicată de aproximativ 80-95%.

Morcovi pot fi ținuți în grădină sub stratul organic, la fel ca sfecla. Nu uitați să acoperiți partea de sus a legumei cu pământ. Preferă temperaturi de 0-4 grade și o umiditate de 90-95%, în pivniță. Dacă morcovii sunt depozitați în pivniță, tulpinile trebuie tăiate și se depozitează într-o găleată de frunze sau de rumeguș, recipient acoperit cu un capac.

Usturoiul trebuie să fie uscat într-o zonă caldă timp de 2-3 săptămâni. Îndepărtați rădăcinile și păstrați produsele la o temperatură de 0-10 grade și cu o umiditate de 60-70%.

Ceapa necesită temperaturi de depozitare ce variază de la 0 la 11 grade și cu o umiditate relativă de 60-70%. Asigurați-vă că acestea sunt păstrate într-un recipient care respiră, cum ar fi cutiile sau pungile cu găuri.

Cartofii dulci pot fi păstrați până la primăvară dacă sunt sănătoși și depozitați. Pentru început, lasați-i la aer, într-un mediu cu 26-29 de grade Celsius și cu o umiditate relativă de 90%, timp de 10-14 zile. Dacă respectați aceste sfaturi, cartofului i se va întări coaja și își va îmbunătăți aroma. Cartofii dulci se păstrează cel mai bine într-o cameră neîncălzită cu aproximativ 10-15 grade și cu o umiditate moderată de 60-70%. Totuși, aveți grijă ca temperatura să nu scadă sub 10 grade.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Femeia care apără cerul României. Interviu cu tânăra care se asigură că rachetele rușilor nu...
EXCLUSIV | Faimosul atacant al ”Generației de Aur” a fost condamnat la închisoare!
FOTO. Cea mai controversată jucătoare WTA din România face ravagii la început de vară! Imagini...
Unde au fugit azi noapte Irinel Columbeanu și Irinuca, direct de la aeroport. Avem imagini...
Un nou război catastrofal ar putea să cuprindă Orientul Mijlociu. Israelul și Libanul, în tensiune...
Veste tristă despre Florin Piersic, la scurt timp după ce fusese externat
Ce dietă ține Inna, pentru a se menține SEXY! Care sunt alimentele la care a...
Pariul făcut de Laurenţiu, un legumicultor din Oltenia, cu care a dat lovitura. Un kilogram...
Cea mai frumoasă zi, transformată într-o traumă! Zeci de copii au fost implicați într-un accident,...
Cum se simte acum Florin Piersic, la mai bine de o lună de la operație:...
Au încins atmosfera la malul mării. Canicula le-a făcut pe vedete să renunţe la haine
La câți KM schimbi uleiul la cutia automată? Cât costă și care e cel mai...
Inteligenţa Artificială utilizată de Israel în Gaza ajută la reducerea victimelor civile, sugerează un expert
CRIPTOTEREȘTRII s-ar putea afla PRINTRE NOI, NEDETECTAȚI! Cine sunt aceștia?
NOILE REGULI s-au stabilit deja în Europa. ORDINUL trebuie să se aplice și în România
Femeile care trebuie să evite pepenele roșu. Efectele sunt devastatoare
Ce a putut să facă un mire chiar în fața invitaților. A oprit nunta și...
Fotografia sfâșietoare de la priveghiul Ancăi Molnar. Fiul de 14 ani, îndurerat lângă sicriu
Gagea și Alexandra, din nou împreună? Cum a fost sărutul din Camera roșie: „Am avut...
Saveta Bogdan, adevărul despre cererea în căsătorie făcută de Gheorghe Turda. Care este, de fapt,...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Măi Bulă, familia ta din câte persoane e compusă?
Margot Wölk, degustătoarea mâncărurilor lui Hitler
×