Medicul Mihail Pautov dezvăluie alimentul care ne DISTRUGE metabolismul. Este consumat de mulți români

Publicat: 29 02. 2024, 12:57

Cunoscutul medic Mihail Pautov atrage atenția cu privire la un aliment banal pe care îl consumă foarte mulți români dar care ne afectează din punct de vedere metabolic.

Pe lângă Pautov, și alți nutriționiști au recomandat să evităm acest produs, pe care foarte mulți români îl mănâncă, mai ales dimineața, în drum spre serviciu.

Banalul covrig, pentru că despre el este vorba, nu este deloc benefic pentru sănătate, atrage atenția Mihail Pautov. El spune că acesta nici nu aduce niciun fel de beneficiu persoanelor care îl mănâncă.

„Am găsit un aliment foarte nesănătos care, efectiv, consumat greșit, ne distruge metabolic. Mă refer la aceste alimente în contextul în care le mâncăm aproape zilnic, le mâncăm în cantități mari. Ne imaginăm că ele nu ne fac rău și, de fapt, ele ne fac rău”, spune el într-un videoclip postat pe TikTok.

Mihail Pautov: Vă face mai rău ca o cola

Mai mult, el a făcut și un experiment prin care le arată oamenilor care sunt efectele consumului de covrigi pe stomacul gol. Astfel, el a arătat că glicemia sa a ajuns foarte rapid la 155.

Ulterior, a avut parte de o scădere bruscă a glicemiei, aproape de 70, aspect care i-a adus o stare de confuzie. Specialistul a mai precizat că această situație i-a creat un declin cognitiv tranzitoriu și o senzație puternică de foame.

„Nu mă puteam concentra, nu aveam chef să mai vorbesc cu nimeni, tot ce voiam era să mănânc. Apoi am băut o bere fără alcool și mi-am recăpătat glicemia. La câteva ore am mâncat alt covrig, cu somon, cu niște parmezan și cu o salată imensă.

Rezultatul: glicemia mi-a crescut foarte puțin. Când am mâncat covrigul alături de grăsime, proteine, multe fibre, nu am mai avut acea senzație de foame, nu mi-a crescut nici insulina, nu am mai avut acea confuzie. Un covrig mâncat pe stomacul gol este o furtună metabolică și vă face mai rău decât vă face o cola”, a explicat el.

Medicul mai spune că este important să fim atenți când și în combinație cu ce mâncăm covrigi.