Cătălin Oprișan, despre marele Birlic: „A fost unul dintre cei mai tari pariori din lume. Era fiert pe cai” | VIDEO

Publicat: 25/06/2021, 12:56
Actualizat: 25/06/2021, 14:53

Cătălin Oprișan a dezvăluit la „Laivu´ Lu´ Enache” un „secret” neștiut din viața marelui actor de comedie Grigore Vasiliu Birlic. Potrivit lui Oprișan, marele artist a fost foarte pasionat de pariuri sportive.  

„Birlic, unul dintre cei mai tari pariori din lume. Grigore Vasiliu era fiert pe cai. Hipodromul de la Băneasa, care era al treilea din lume, sau cel puțin din Europa, era unde este Romexpo acum, pavilion mare, frumos, făcut cu Regina Maria”, își începe Cătălin Oprișan povestea despre Birlic la „Laivu´ Lu´ Enache” – Video Podcast live care are loc în fiecare marți, de la ora 20:45, din studioul CINECLIC.

Potrivit lui Cătălin Oprișan, Birlic nu câștiga niciodată.

 „Bătea la ușă, la ăștia mari, la Sică Alexandrescu”

„Și Birlic se ducea pe la toți, mergea duminica dimineață și bătea la ușă, la ăștia mari, la Sică Alexandrescu: «Am un pont uriaș în seara asta» .

Niciodată n-a câștigat, în viața lui. Plecau cu tramvaiul de clasa a doua, pentru că nu mai aveau niciun ban. Și mai era mare fan al lui Progresu`, se ducea și vorbea cu jucătorii”, a mai povestit Cătălin Oprișan.

Birlic, unul dintre cei mai mari actor de comedie români

Grigore Vasiliu Burlic a fost unul dintre cei mai mari actori de comedie români, născut la Fălticeni, în anul 1905 și decedat în 1970.

Porecla de „Birlic” i-a fost atribuită după ce a jucat în piesa cu același nume, care a devenit un succes foarte mare.

Un alt rol de renume al lui Birlic a fost cel din comedia „Titanic Vals”, scrisă și regizată de Paul Călinescu.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase