INTERVIU. Smiley, convins că pandemia de coronavirus va schimba omenirea. Ce planuri își face cu Gina Pistol

Redactor:
Gandul
INTERVIU. Smiley, convins că pandemia de coronavirus va schimba omenirea. Ce planuri își face cu Gina Pistol
INTERVIU. Smiley, convins că pandemia de coronavirus va schimba omenirea. Ce planuri își face cu Gina Pistol

Unul dintre cei mai îndrăgiți artiști români ai momentului vorbește fără opreliști despre cum vede el criza globală provocată de virusul SARS-CoV-2. Smiley crede că omenirea nu va mai fi aceeași, iar pandemia de coronavirus va lăsa urme adânci în fiecare societate.

Pentru un om atât de activ ca Smiley, ai fi zis că este un adevărat chin să stea închis în casă în această perioadă. Nicidecum! Vedeta s-a destăinuit într-un interviu acordat jurnalistei Cristina Stănciulescu și spune că nici nu realizează când zboară timpul.

„Fac muzică, fac sport, citesc, mă uit la televizor, la filme, nici nu am timp să mă plictisec. Dimineața mă trezesc, fac sport, beau cafeaua, după care mă apuc să fac muzică, video, live-uri interviuri etc”, spune Smiley.

Despre criza care a lovit omenirea, cântărețul afirmă că s-a demonstrat un lucru: „Noi, oamenii suntem extrem de fragili, ne poate rupe orice și din punct de vedere emoțional suntem fragili, și fizic suntem fragili. Lucrurile se pot schimba de la o zi la alta, de la o oră la alta și nu știu dacă suntem pregătiți nici ca specie, nici ca indivizi. Faptul că ne-a luat pe nepregătite, ne-a arătat de fapt că noi nu suntem pregătiți să fim împreună!”.

Pandemia, un exemplu de așa, nu!

De fapt, Smiley este convins că noi, oamenii, nici ca specie nu acționăm împreună: „Cumva, pandemia asta a fost ca un exemplu de așa, nu! Pentru că a fost cam fiecare pentru el, începând cu locul de unde a plecat. Chinezii au ținut-o doar pentru ei, nu au pregătit pe nimeni, și apoi s-a propagat. Europa a zis că nu i se poate întâmpla așa ceva și popoarele cele mai boeme, cele latine, au fost cele mai afectate, pentru că noi suntem genul relaxat. Și acum a venit rândul americanilor care au toate libertățile din lume și nu le spune lor nimeni ce să facă. Ei, uite, că…”.

Vorbind despre America, Smiley povestește că a fost recent acolo și nimeni nu era îngrijorat de izbucnirea vreunei pandemii de Covid-19. „Când în Europa îngrijorarea creștea, când China era la apogeul crizei, în America nu se vorbea nimic despre asta. Noi în Los Angeles eram cât se poate de relaxați, că ne gândeam că e destul de departe și americanii sunt oricum cei mai pregățiți și știu ce să facă”.

Aveam 7 ani la Revoluție

Întrebat care a fost cea mai puternică criză prin care a trecut, Smiley nu are îndoieli: „Acum cred că este, pentru că generația mea nu a apucat vremuri grele cu adevărat. Eu aveam 7 ani la Revoluție, nu am înțeles mare lucru, dar acum mi se pare că e prima criză adevărată pentru cei din generația mea (…) Nu i-aș zice că trăim neapărat un război, nu aș folosi acest cuvânt. Ci, mai degrabă, un test. Un test pentru fiecare dintre noi, test care este menit să ne pregătească pentru lucruri mai grele”.

Și, totuși, Smiley își pune speranțe că vremea călduroasă de la vară va distruge virusul: „Speranța mea e că vine cădura mai repede și că ne vom revedea după perioada asta de pauză un pic mai responsabili, mai uniți și mai pozitivi în ceea ce privește viața. Ne vom bucura mai mult de lucrurile cu adevărat importante”.

Aflat în autoizolare împreună cu iubita sa, frumoasa Gina Pistol, Smiley admite că se implică atât cât poate în treburile case. „Mă străduiesc. De gătit, mai greu, dar mă străduiesc să țin curățenie, să nu fac prea mare mizerie, eu sunt foarte dezordonat. Deja suntem în a doua săptămână de izolare și, uite, zice că strânge după mine”.

Ce vrea să facă Smiley după ce trece criza? „Nu voi mai pierde timpul cu lucrurile care nu mă îmbogățesc în niciun fel, voi fi un pic mai pragmatic”.

Inchide