Primul județ din România care scurtează orele de școală ca să facă economie la energie!

Primul județ din România care scurtează orele de școală ca să facă economie la energie!
Primul județ din România care scurtează orele de școală ca să facă economie la energie! / Sursa FOTO: campia-express.ro
Publicat: 03/10/2022, 11:05
Actualizat: 03/10/2022, 13:45

Criza energetică duce la tot felul de situații incredibile. În județul Gorj, bunăoară, directorii mai multor instituții de învățământ au decis să scurteze orele de școală pentru a face economie la electricitate și gaze! „Ai carte, ai parte, dar ai și facturi mari de plătit”, pare noua zicală în învățământul românesc.

Tot mai multe școli primare și licee din țară au primit facturi uriașe la energie, iar directorii nu mai știu cum să facă față situației.

Cu cât se scurtează orele de curs

Unii dintre ei au propus ore mai scurte, de 40 de minute, în loc de 45, cât sunt acum. În felul acesta, arată Antena 3, directorii școlilor susțin că vor reduce, pe cât posibil, consumul de gaze naturale, energie electrică și combustibil solid, acolo unde agentul termic din școli funcționează pe lemne sau cărbune.

Deocamdată, propunerea directorilor care vor ore mai scurte trebuie să primească votul Consiliilor de administrație ale școlilor. După aceea, ea va fi înaintată Inspectoratului Școlar Gorj și ulterior comunicată părinților și elevilor.

În alte unități de învățământ din țară, au fost luate alte măsuri pentru reducerea consumului de energie electrică. Astfel,ca să facă economie la energie, în multe școli s-au montat becuri cu LED, iar în unele unități s-a trecut chiar la deconectarea unor consumatori.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase