Bombă în tenis: liderul ATP, depistat pozitiv la un control antidoping!

Bombă în tenis: liderul ATP, depistat pozitiv la un control antidoping!
Este vestea momentului în tenisul mondial: liderul clasamentului ATP în proba de dublu nu va lua startul la Australian Open, primul turneu de Grand Slam al anului.

Columbianul Robert Farah produce șocul începutului de 2020: a fost depistat pozitiv la un control antidoping inopinat efectuat de ITF (Federația Internațională de Tenis) și nu va putea lua startul la primul mare turneu pe acest an, Australian Open!

ITF a anunțat într-un comunicat postat pe rețeaua de socializare Twitter că Robert Farah a fost depistat pozitiv la o testare antidoping din 17 octombrie. Din primele informații, în organismul său a fost găsit un steroid, Boldenon, aflat pe lista substanțelor interzise.

Replica liderului ATP de dublu a venit imediat. Tot pe Twitter, Farah se apără susținând că steroidul cu pricina, Boldenon, face parte din compoziția unui fel de carne vândut în țara lui.

Totuși, explicațiile nu-l iartă, astfel că cel mai bun jucător din lume în proba de dublu nu va juca pe arena de la Melbourne. Astfel, partenerul său de dublu, Juan Sebastian Cabal, va fi nevoit să facă echipă cu un alt tenismen. În 2019, Farah și Cabal au câștigat două Grand Slam-uri, Wimbledon și US Open.

Inchide