CEREMONIA DE DESCHIDERE LONDRA 2012. Clopotele Big Ben au bătut trei minute pentru a sărbători JOCURILE OLIMPICE

CEREMONIA DE DESCHIDERE LONDRA 2012. Clopotele Big Ben au bătut trei minute pentru a sărbători JOCURILE OLIMPICE
Înainte de CEREMONIA DE DESCHIDERE LONDRA 2012, toate clopotele din Regatul Unit, inclusiv celebrul Big Ben, au bătut timp de trei minute pentru a celebra JOCURILE OLIMPICE

Înainte de CEREMONIA DE DESCHIDERE LONDRA 2012, toate clopotele din Marea Britanie, inclusiv celebrul Big Ben, au bătut, în această dimineață, timp de trei minute,  pentru a celebra deschiderea JOCURILOR OLIMPICE, informează AFP, citat de MEDIAFAX.

Bisericile, instituții, clădiri ale Royal Navy, numeroși britanicii care dețin clopoțele și rutierii cu biciclete cu claxoane s-au alăturat acestui „concert”, la inițiativa lansată de artistul și muzicianul Martin Creed, laureat al Turner Prize.

El a avut nevoie de o autorizație specială pentru a include în manifestație și Big Ben, marele clopot al ceasului din turnul de nord al Palatului Westminster din Londra. Ultima derogare datează de acum 60 de ani, circumstanțele fiind cu totul altele, deoarece atunci era doliu național, după decesul regelui George VI, tatăl reginei Elizabeth a II-a.

Big Ben a bătut de 40 de ori, timp de trei minute.

Tot astăzi, torța olimpică a fost urcată în barca regală Gloriana, pe Tamisa, urmând să fie dusă în centrul Londrei. Și clopoțelul Glorianei s-a alăturat „concertului” din Regatul Unit.

CEREMONIA DE DESCHIDERE LONDRA 2012 va avea loc în această seară, când regina Elizabeth a II-a va deschide cea de-a XXX-a ediție a JOCURILOR OLIMPICE, de la ora 23.00.

LONDRA 2012 CEREMONIA DE DESCHIDERE LIVE

CEREMONIA DE DESCHIDERE LONDRA 2012. România, a 20-a participare la JOCURILE OLIMPICE

DA sau NU la referendum? Votează AICI în REFERENDUMUL VIRTUAL Gândul și câștigi un iPad2!

Inchide