Departamentul Sport
13.12.2019
Sport & Mișcare

CFR Cluj a învins Celtic și s-a calificat în 16-imile Europa League / Care sunt posibilii adversari / Reacțiile presei internaționale

CFR Cluj a învins Celtic și s-a calificat în 16-imile Europa League / Care sunt posibilii adversari / Reacțiile presei internaționale
Pentru prima dată în ultimii doi ani, România va fi reprezentată la tragerea la sorți pentru 16-imile unei competiții europene.

Reacțiile presei internaționale după succesul CFR-ului în fața lui Celtic:

CFR Cluj este adusă în discuție pe marile site-uri de sport din Europa, după succesul cu Celtic (2-0) din grupele Europa League și, implicit, calificarea în 16-imile competiției. Totuși, majoritatea mută discuția către eșecurile lui Lazio și Celtic.
Lazio a ratat calificarea în fazele eliminatorii dintr-o grupă în care părea favorită certă, în timp ce Celtic a bifat, joi la Cluj, prima înfrângere din Grupa E.

BBC Sport:” Scoțienii și-au asigurat primul loc în grupă, dar au pierdut primul meci din grupa de Europa League, după duelul cu CFR Cluj”.
Scotsman Sport: „Echipa experimentală a lui Celtic a suferit prima înfrângere din faza grupelor”.
Kumparan:” Lazio au acumulat doar 6 puncte în 6 meciuri în Europa League. Italienii au adunat jumătate din punctele celor de la CFR Cluj, cu care au fost în grupă”.
Soccer News: ” Schimbările din prima echipă operate de Celtic au dus la primul eșec din grupele Europa League. Scoțienii au pierdut cu 0-1 partida cu CFR Cluj”.

CFR Cluj a terminat pe locul 2 Grupa E, cu 12 puncte. Singurele partide pierdute de ardeleni au fost cele din deplasare, cu Celtic (0-2) și Lazio (0-1). Acum, se pregătesc de 16-imile Europa League, unde pot da peste adversari cu nume și mai importante, precum Inter, Arsenal sau Manchester United.

Știre inițială

CFR va intra în urna echipelor care nu sunt capi de serie, pentru stabilirea meciurilor din 16-imile Europa League. Tragerea la sorți va avea loc luni, de la ora 13:00, la Nyon, iar formațiile calificate vor fi împărțite în două urne. În urna capilor de serie vor intra formațiile care și-au câștigat grupele din Europa League, plus cele mai bine clasate 4 locuri 3 din Champions League, în timp ce în cealaltă urnă vor intra următoarele locuri 3 din Champions League și formațiile care au terminat e locul doi grupele, din Europa League.

CFR ar putea întâlni oricare dintre capii de serie, cu excepția lui Celtic. De departe, cei mai dificili adversari sunt Ajax și Internazionale Milano, formații venite din Champions League. În rândul adversarilor „de 5 stele” se pot încadra și Sevilla, Salzburg, Benfica, FC Porto, Arsenal sau Manchester United.

Există și variante de nivel mediu pentru CFR, cu adversare puțin mai abordabile, aflate în urna capilor de serie. FC Basel, Espanyol, Gent, Basahsehir sau Braga s-ar încadra în această categorie, chiar dacă toate și-au câștigat grupele în care au fost repartizate în Europa League.

Varianta cea mai accesibilă la primă vedere ar fi pentru CFR un duel cu LASK, echipa austriacă ce a câștigat surprinzător grupa cu Sporting, PSV și Rosenborg. Și Malmo ar fi un adversar convenabil pentru Dan Petrescu. Formația pe care clujenii au întâlnit-o în preliminariile Champions League din sezonul trecut a terminat prima într-o grupă cu FC Copenhaga, Dinamo Kiev și Lugano.

Campioana României va juca pe teren propriu prima partidă, jocurile urmând să se desfășoare pe 20 și 27 februarie.

 

×
Inchide