Halep, Williams sau Konta? Cum arată tabloul sferturilor de finală de la Wimbledon

Halep, Williams sau Konta? Cum arată tabloul sferturilor de finală de la Wimbledon
Britanica Johanna Konta a completat, luni seară, tabloul sferturilor de finală la Wimbledon 2019, obținând o victorie muncită în fața Petrei Kvitova, scor 4-6, 6-2, 6-4, pe Terenul Central.

Astfel, septuplă învingătoare pe iarba londoneză, Serena Williams rămane singura sportivă cu finală disputată la Londra în cursa pentru trofeul celui de-al treilea Grand Slam al anului. Konta a revenit după pierderea primului set, însă a avut emoții în a închide partida în fața Kvitovei. Desprinsă la 5-1 în decisiv, după ce câștigase 11 dintre ultimele 14 game-uri disputate, Johanna a ratat două mingi de meci și și-a pierdut serviciul, la finele unui game de peste 10 minute. Dublă campioană la Wimbledon, Kvitova a prelungit partida cu o tură la zero pe serviciu, însă britanica a ridicat tribuna în picioare, închizând cu hold la 15 un meci de două ore și 24 de minute.

Alison Riske, Karolina Muchova și Shuai Zhang vor juca în premieră un sfert de finală pe iarba de la All England Club. Victoria Muchovei în fața Pliskovei, care a închis totodată calculele pentru șefia WTA, este cu atât mai surprinzătoare cu cât cehoaica în vârstă de 22 de ani este la prima sa apariție pe tabloul principal la Wimbledon. În ceea ce ar putea fi ultima sa prezență a carierei la Wimbledon, Strycova (33 de ani) a acces pentru a doua oară în carieră într-un sfert de finală în turneele de Mare Șlem, la cinci anin de la precedentul, tot la Londra, sperând că de această dată va face, în sfârșit, pasul spre careul de ași.

Tabloul complet al sferturilor, în proba feminină:

Alison Riske – Serena Williams (#11)
Barbora Strycova – Johanna Konta (#19)
Elina Svitolina (#8) – Karolina Muchova
Simona Halep (#7) – Shuai Zhang

Inchide