Încă o șansă uriașă pentru Halep. Poate deveni numărul 1 mondial peste câteva zile. Cu o singură condiție

Redactor:
Adrian Macarie
Încă o șansă uriașă pentru Halep. Poate deveni numărul 1 mondial peste câteva zile. Cu o singură condiție
Mai multe pe gandul.info

 În urma înfrângerii cu Wozniacki, Garbine Muguruza a ratat ocazia de a se desprinde în ierarhia mondială. Luni, când turneul de la Wuhan se va afla în plină desfășurare, spaniola va avea doar 150 de puncte în fața Simonei Halep, adică cu 85 de puncte în plus față de cât avea la începutul acestei săptămâni. Asta înseamnă că românca poate ataca din nou șefia mondială la turneul din China, unde este favorită numărul 2 și calificată direct în turul 2. În cazul în care s-ar fi impus la Tokyo, Muguruza s-ar fi distanțat de Halep la aproape 450 de puncte. 

Simona Halep are de apărat la Wuhan 350 de puncte de anul trecut, astfel că teoretic distanța dintre Muguruza și reprezentanta României va fi de 470 de puncte, recuperabile într-un turneu Premier 5. Astfel, în cazul în care Simona se va impune la sfârșitul săptămânii viitoare, ea devine numărul 1 mondial, singura condiție fiind ca Muguruza să nu fie adversara din finală. Românca devine lider WTA și dacă ajunge doar în finală, iar spaniola nu trece de optimi.

Simona Halep va juca la Wuhan pe aceeași parte de tablou cu Cibulkova, Wozniacki, Kuznetsova, Kerber și Keys dintre jucătoarele mai importante. Muguruza le va avea pe Pliskova, Konta, Radwanska, Ostapenko și Stephens. Românca a mai avut câteva șanse pe parcursul ultimelor luni de a deveni numărul 1 mondial, ultima fiind irosită la US Open.

Inchide