Adrian Macarie
30.07.2012
Sport & Mișcare

LONDRA 2012. Alin Moldoveanu, aur pentru România la tir. Corina Căprioriu, argint la judo

LONDRA 2012. Alin Moldoveanu, aur pentru România la tir. Corina Căprioriu, argint la judo
Alin Moldoveanu a adus prima medalie de aur României la Jocurile Olimpice de la Londra.

UPDATE Corina Căprioriu a pierdut finala de la 57 kg fiind descalificată în meciul cu Kaori Matsumoto.

Alin Moldoveanu a adus prima medalie de aur României la Jocurile Olimpice de la Londra. El s-a impus în finala de la pușcă cu aer comprimat 10 metri. Tot astăzi, după câteva ore, judoka noastră, Corina Căprioriu, și-a asigurat o medalie la categoria 57 de kg după o superbă victorie prin ippon în semifinala cu americanca Marti Malloy. În finala de la ora 18 ea poate schimba argintul pe care îl are asigurat acum pe un aur cu condiția să o învingă pe Kaori Matsumoto, din Japonia.

Căprioriu aduce a treia medalie pentru România, după aurul câștigat de Alin Moldoveanu la tir și argintul Alinei Dumitru la judo.

Fericirea pe care a simțit-o campionul olimpic la tir este de nedescris, cel puțin asta ne-a spus Alin Moldoveanu, după ce a câștigat prima medalie de aur pentru România. Deși are în palmares 5 medalii de argint (dintre care una la Campionatul Mondial din 2006), una de bronz la Campionatul European din 2004 și una de aur, titlul de campion olimpic este inegalabil și neașteptat. „Este greu să definești în cuvinte ce am simțit azi, aveam ochii în lacrimi. Nu m-am dus cu gândul să câștig aurul, orice medalie era bună. Chiar și o calificare în primii 8 mi-era de ajuns. Scorul a fost strâns până în ultimul moment, până când nu s-a terminat nu m-am gândit că o să iau aurul. Nici acum nu realizez complet ce s-a întâmplat”, a declarat Alin Moldoveanu, contactat de gândul.

La fel de fericită este și soția lui, Crina Moldoveanu, cu care este împreună de 12 ani. Deși i-a fost alături la mai multe competiții importante, Crina Moldoveanu nu a putut să nu aibă emoții pentru soțul său devenit campion olimpic, spunând că fericirea pe care a simțit-o când a aflat a fost „enormă”. „Deși practică tir de atâția ani și a participat la o mulțime de competiții, nu poți să nu ai emoții sau să nu-ți fie teamă. Teama este în fiecare moment, pentru că în tir nu se știe niciodată ce o să se întâmple. Este foarte greu”, ne-a spus soția campionului.

La 29 de ani, Alin Moldoveanu a obținut un loc bun și la Olimpiada din 2008 de la Beijing, el clasându-se pe 4. Antrenamentele zilnice, de 6-7 ore pe zi, l-au ajutat să-și îndeplinească visul: medalia de aur la Jocurile Olimpice. Întrebată de gândul dacă Alin va reduce antrenamentele în cazul unui copil, soția sa a răspuns râzând că nu sunt mari șanse. „Nu cred, tirul este pasiunea lui. Antrenamentele sunt antrenamente, sportul e sport. Dacă vrei performanță, trebuie să faci sacrificii. Nu cred că se va antrena mai puțin și sincer, nici nu i-o cer. Tirul este viața lui”, a adăugat Crina Moldoveanu.

Deși prima medaliată a României, Alina Dumitru, a anunțat că se va retrage după acest concurs, Alin Moldoveanu este departe de acest pas. „Sunt încă tânăr, iar tirul nu are vârstă. Cât timp o să fiu sănătos, nu văd de ce aș renunța. Nici nu-mi imaginez ce-o să fie după”, a spus Moldoveanu, recomandând micilor tiriști să muncească dacă vor să ajungă sus.

CITEȘTE ȘI: LONDRA 2012 TIR. Alin Moldoveanu ia AUR pentru România – CAMPION OLIMPIC la 10 metri

CITEȘTE ȘI: LONDRA 2012 JUDO. ÎNCĂ O MEDALIE OLIMPICĂ – Corina Căprioriu s-a calificat în finală la 57kg

Inchide